Штукатурка газобетону

Тема у розділі 'Штукатурки, шпаклевки, клея', створена користувачем lvivtelecom, 2 січ 2012.

  1. Vladlen

    Vladlen Шабашник

    Повідомлення:
    3.613
    Симпатії:
    695
    Адреса:
    Сумы
    має бути прошарок між фольгої та дошкою
     
  2. romalex4

    romalex4 Майстер

    Повідомлення:
    406
    Симпатії:
    92
    Адреса:
    могилев-подольский
    це зовсім не нормально. Зверху ніякої фольги не може бути, паробар"єр повинен бути перед мінватою. Пиріг стелі слуючий (рахуємо знизу): фінішне покгиття-гіпсокартон, паробар"єр, чорнова підшивка стелі-доска, ОСБ, фанера, тощо, мінвата між балками+може бути додатковий перехрестний каркас теж заповнений утеплювачем, чорнова підлга горища, чистова підлога горища. І тільки так - пароізоляція до мінвати.
     
    Володимир П подобається це.
  3. ivbo

    ivbo Новачок

    Повідомлення:
    9
    Симпатії:
    0
    Адреса:
    Луганск
    Снаружи отштукатурил клеем на который ложил газобетон с сеткой щелочестойкой (на этом компоненте экономить нельзя, я брал церезитовскую сетку). Изнутри кнауфом гипсовым (шпатлевка)
     
  4. mishatoda

    mishatoda Стажер

    Повідомлення:
    16
    Симпатії:
    1
    Доброго дня. Цікавить також питання штукатурки чи утеплення а саме.
    Маю будинок, блок аерок д400, стіна 40 см, хочу ззовні утеплити мінеральною ватою (5см) і нанести короїд, а в середені я хочу заповнити всі шви, потім нанести слой клею з сіткою , а потім ще 1 слой клею, поверх цих слоїв нанести ШТУК і уже покрасити стіни.
    Питання таке, чи так буде правильно? Просто залишилось 60 мішків клею(теж цікавить чи клей для кладки підійде для стіни?), ну і багато хто так і робить, що всередині ніякої штукатурки 1-2 см а просто клеєм і штуком. Хто що скаже, буду сильно вдячний..
     
  5. borman-35

    borman-35 Майстер

    Повідомлення:
    74
    Симпатії:
    56
    Адреса:
    Черкассы
    Я клей наніс зовні.На мішку так і написано що можна використовувати в якості штукатурного розчину зовні то в середені приміщень.потім пофарбував грунт -фарбою.
     
    mishatoda подобається це.
  6. Wonderboy

    Wonderboy Новачок

    Повідомлення:
    3
    Симпатії:
    0
    Дякую за уточнення! Я ще не починав стелі, тому обов'язково прийму до уваги. Паробар'єр хотів покласти зразу під підлогою горища тому, що якщо потече не дай бог дах, то на паробар'єрі вода і зупиниться і не намочить утеплювач. Наче все логічно. Тим більше вигинати його по балкам - це полюбому прийдеться його розрізати на шматки і намагатись гарно вистилати.

    Виникло ще одне питання щодо температури зовнішнього середовища. В інтернеті проскакувало щодо Ротбанду, що температурна градація нанесення від 12 до 30 гр.С. Враховуючи, що на носі зима, чи витримає штукатурка, якщо заробити стіну зараз, але хату не опалювати, тому що без утеплення даху це гроші і дрова на вітер.
     
  7. romalex4

    romalex4 Майстер

    Повідомлення:
    406
    Симпатії:
    92
    Адреса:
    могилев-подольский
    ви не путайте паробар"єр та гідробар"єр - поверх горища, а ще краще, під накриттям криші, монтується гідробар"єр, у них різні властивості:паробар"єр - не пропускає пару, а гідро - пропускає пару, але затримує воду.
    З приводу другого запитання не зовсім зрозумів про "градієнт температури для Ротбанту", мабудь мається на увазі температурний режим приготування та використання суміші Ротбанд. Використовував суміш для внутрішніх робіт, можете тинькувати, опалення чи його відсутність не впливає на стійкість поверхні.
    --- добавлено: 23 жов 2015 у 22:18 ---
    не зрозуміла потреба у мінеральній ваті, 400 мм ГБ має гарні теплові показники.

    теж не зрозумілі "танці", що за шви у вас у ГБ? все остальне - гроші на вітер, з однієї сторони, з іншої а чи приємно вам буде жити при такій "обробці" внутрішніх поверхонь? Стандартне рішення - гіпсова штукатурка чи шпатлівка внутрішніх поверхонь 0,5-1 см.
     
    Останнє редагування модератором: 31 жов 2015
  8. mishatoda

    mishatoda Стажер

    Повідомлення:
    16
    Симпатії:
    1
    Шви, ну між блоками деякими чуть чуть просвічується, по поводу внутрішньої отделки, ну ми так у Європі в Чехії всюди робили,( клей,сітка,клей і штук і покраска), там шпаклівку вообще не уважають і ніде ми з нею там не робили, і я мав змогу в цьому переконатисьбо за 5 років я шпаклівки там не бачив - лише на гіпсокартоні шви нею затерав. Ащо до вати 5 см на 400 мм, ну просто подумав що так ще краще і тепліше буде))
     
  9. romalex4

    romalex4 Майстер

    Повідомлення:
    406
    Симпатії:
    92
    Адреса:
    могилев-подольский
    вибачте, мені не зрозуміло, як при кладці ГБ шви можуть просвічуватися.

    в даному випадку - ви замовник, не майстер, а людина, якій жити у цьому будинку. Невже ви дійсно вважаєте, що можливо жити у будинку, приміщення яких тиньковані цементним розчином? Я ще розумію позицію робітника - тинькувати легше цементним розчином, це технологічніше, але для себе.

    тепліше буде при ваті у 10 см, а при 20 см ще тепліше. Ви можете сказати до якої величини теплоопору ви намагаєтеся довести свій будинок, чи хоча би до якого використання газового чи електро споживання ви хочете зробити конструкцію ?
    одного разу я пропонував замовнику зробити штукатурку (тинькування) з добавкою глини. Він пошуткував: ти мені ще кізяки запропонуй! я би запропонував, так де їх взяти, мовив я.
    усі сьогодняшні технології будівництва пристосовані для виробників, виконавців роботи, але ніяк не для замовника.
     
    Володимир П подобається це.
  10. mishatoda

    mishatoda Стажер

    Повідомлення:
    16
    Симпатії:
    1
    ну з ватою мені показалось краще фасад зробити, вирівняти нервіносты ватою, і короїдом натягнути... внутрянку ну просто так дешевше виходить, і плюс 60 мішків клею без діла стоять, коли мішок розбанту стоїть 135 грн 30 кг, да там тону того розбанту треба буде, уже тоді саморобна штукатурка... вапно,пісок,цемент..по старинці )

    П,С
    І не розумію, клей такий поганий для здоровья чи чому ви так кажете. ПРосто був в Россії на заробітках, там все з тим розбантом, а в Чехії за те і не знають..
     
    Останнє редагування: 24 жов 2015

Поділитися цією сторінкою