Гайд-парк (Уголок Оратора)

Тема у розділі 'Курилка, болталка', створена користувачем Reno, 18 сер 2014.

  1. Reno

    Reno Заслужений майстер

    Повідомлення:
    9.441
    Симпатії:
    32.894
    [​IMG]
     
    kim chen loran та Ромаррио подобається це.
  2. Reno

    Reno Заслужений майстер

    Повідомлення:
    9.441
    Симпатії:
    32.894
    [​IMG]
     
    kim chen loran подобається це.
  3. Бригадир

    Бригадир Заслужений майстер

    Повідомлення:
    10.968
    Симпатії:
    7.147
    Адреса:
    Одесса
     
  4. sanykrimea

    sanykrimea Firewall Команда форуму

    Повідомлення:
    25.886
    Симпатії:
    82.186
    [​IMG] Faina Kaplan
    26 мин. ·

    #evilplan #wickedproblem
    Коли ти питаєш в дуже успішної людини як вона вилізла з болота і поднялась до зірок, вона тобі скаже, шо нада просто повірить в себе. Ці пустопорожні слова нічого не значать, вони не несуть ніякої інфи. Ось де інфа: ці люди мають іншу нейрологію.

    Роджер Баністер - перша людина, що пробігла милю за менше як 4 хвилини. Роджер Баністер - нейролог і він використував свій досвід в нейрології, шоб побить цей рекорд. Коли ми намагаємось побить рекорд в чомусь, найбільший наш ворог - це наш неокортекс. Це новий мозг, шо сформувався в нас за час еволюції і шо робе для тебе розрахунки: ти не зможеш зробить 22 оджимань, бо ти слаба, затовста, хвора, стара людина. Тому, коли нашому життю шось загрожує, природний механізм відключа неокортекс, а включа мозковий стовбур - найстарішу і найнадійнішу частину мозга, шо на її формування пішли мільйони років: "Так, погрались в когнітив - і хвате, тепер серйозно. Залазь на дерево, бо тобі пиздарики, он саблезубий тигр". І ти, хворий, затовстий, старий і немічний залазиш на дерево, як молода мавпа. Бо твій неокортекс не встиг включитись і обяснить тобі, шо ти стара і слаба людина. В багатьох випадках, коли ти даєш собі час згадать, шо ти слаба і затовста людина і оцінить дерево як високе, твій неокортекс не відключиться, а ресурс не включиться і тобі смерть.

    Тобі не обовязково чекать на смертельно небезпечну ситуацію, шоб зібрать ресурс і отключить розрахункові механізми, шо перешкоджають твоєму порятунку. Можна навчитись це робить. Причому включать ресурс і відключать розрахункові механізми можна не тільки в фізичних рекордах, а в будь-якій сфері.

    Дитина готове в школу проект про роботу людської памяті, чому зображення обєктів легше запамятать ніж слова, що називають ці обєкти. Вона тестує бабусю і дідуся. Ті запамятовіють лише 3 чи 2 слова і 3 чи 2 об'єкта. Дитина сердиться, шо не може підтвердить гіпотезу, шо зображення краще утримуються в памяті. Псіхує, ридає. Бабуся і дідусь в страшному стресі і беруть тест знову (корректно (!), з новими малюнками і новими словами). Результат: 13 зображень і 8 слів. Це перевищує норму для людини похилого віку в 3 рази. Га? Так ото ж.

    Якшо ти будеш намагатись зробить шото дуже важке і невероятне, як зароблять прилічні гроші, торгуючи з багатими країнами, твій неокортекс буде тебе вмовлять, шо там всі ніші заняті, шо ти тупий, шо там нічого нема, шо це напрасний труд, шо все пропало. Глуши його к свиням і включай свій надійний старий мозковий стовбур, шо формувався для тебе мільйон років. Це його час. За тобою женеться саблезубий тигр.
     
    ChameLeon, Ромаррио та Reno подобається це.
  5. sanykrimea

    sanykrimea Firewall Команда форуму

    Повідомлення:
    25.886
    Симпатії:
    82.186
    [​IMG] Faina Kaplan
    21 мин. ·

    #evilplan Цей пост про то шо можна продать зарубежному споживачу.
    Як кажуть, не біжи до шайби, біжи туди, де вона спрямована, правильно? Ти кажеш, шо тобі нема шо продавать, бо ти нічо не проізводиш, шо могло б заінтересувать зарубежного покупця. А ти знаєш, шо його могло б заінтересувать? Так ото ж.

    Ви дивились інагурацію Трампа? А я дивилась тіки 5 хвилин і за цей час побачила підтвердження гіпотези Хю МакЛіда куда спрямовано шайбу. Я саме читала його книжку Evil Plan і там він висунув гіпотезу ще у 2011, шо західний споживач буде хотіть в бліжайші роки. І оказалось, шо він був прав. Трамп тут ні при чом, бо шайбу було спрямовано незалежно від нього. Але його інагурація показала людей, що впіймали шайбу.

    На концерті був музичний колектив якось він називався Piano Guys чи шо. Вони грали на внутреностях рояля різними палками і мотузками. Вобщімто, ідея не нова, зараз таких нетрадиційних повно. Але їх було запрошено через іншу причину. В них був наратив, сторі. В перерві між номерами член цього колективу розповів глядачу історію, що він виховувався в бідній сімї, шо в них була хвора мама, а батько сам воспитував 6 дітей і також доглядав за мамою. І шо він хотів би присвятить свій концерт своєму батьку і іншим тихим супергероям, як він. Поняли тепер, де шайба? Щас ще даже докладніше поясню.

    Західний споживач хоче продукт, шо заставля його вірить в себе, в людей, в людскість, одне в одного. Споживача вже не возбужда потенціал продукта. Його возбужда свій особистий потенціал і потенціал людскості. Споживачу не досить любить продукт. Він має любить процес створення продукту.

    У споживача вже є все. Тепер він хоче такі речі як віра в себе і людей, почуття приналежності, трайбалізм, почуття значимості.

    Шо це за продукт, шо заповнює ці потреби? А це не має значеня, шо це за продукт. Значення має тіки куди ти поставиш свій продукт і як ти поясниш, шо він робе для того шоб заповнить дірки в наративі споживача. Що важливе - це твоя story. Ці історії важливі, бо вони дають надію. Раз ти так удачно залатав діри в своєму наративі, то твій продукт, можливо, допоможе і мені.

    Люди не хочуть більше куплять печиво в магазині. Вони хочуть, шоб їм вислали печиво на дом, і шоб вони могли почитать історію виробництва. Рецепт бабушкин, муку я беру в сусіда Гриши, в нього пшеничні поля. Яйця беру в Люди, вона через дорогу живе. Ось їі подвіря. Сметану беру в Жені. Ось портрет Жені.

    Ринок перетворюється на розмову. Контролюй розмову - і ти знайдеш своє місце у ринку. Створюй нові, кращі слова, кращі історії. Всі маркетингові прориви відтепер стануться через прорив в мистецтві створювать наратив. Креативний підхід - це вже більше не економічна опція, одна з багатьох. Це стане єдиною опцією.

    Ретельне вивчення ринку до того як ти туда зайдеш може привести до того, шо ти зробиш ті самі помилки, шо люди до тебе робили. Не нада його ретельно вивчать.

    На схемі показана еволюція ресурсів. Там в автора написано "майбутнє" в останньому ресурсі. Але зважте, шо це вже не майбутнє, воно вже тут. Кожен попередній ресурс перетворюється на commodity.

    [​IMG]
     
    kim chen loran та Reno подобається це.
  6. sanykrimea

    sanykrimea Firewall Команда форуму

    Повідомлення:
    25.886
    Симпатії:
    82.186
    [​IMG] Vladyslav Rashkovan
    7 мин. ·

    6 разных статей, которые мне очень понравились на этой неделе:

    1. Оксана Забужко очень хорошо об особенностях пропаганды в гибридных войнах http://www.innovations.com.ua/…/oksana-zabuzhko-pered-nami-…. Я не специалист в этой теме, но интуиция подсказывает, что а) это не только украинская война; б) но свою мы пока проигрываем. Кто хочет лучше разобраться в теме, может почитать могографию Владимира Горбулина http://www.niss.gov.ua/…/files/HW_druk_fin+site_changed-6e4…

    2. Декабрьское письмо Ilia Kenigshtein среднему классу https://site.ua/…/5931-adresuetsya-srednemu-klassu-pochemu…/ о доверии. Опять о доверии. Но и о взаимоподдержке, позитивном мышлении и о том, что пока в нашем обществе главенствуют «добродушные амбидекстеры, умеющие по-разному мыслить разными полушариями мозга - в зависимости от ситуации». Вопросы таким амбидекстерам громко поставил Stavnitser Andrey здесь http://www.liga.net/…/317095_vremya-zadavat-voprosy-tem-kog… . Согласен с Ильей, что "нельзя сдаваться и опускать руки - каким бы идиотским не казалось наше настоящее. Общество рано или поздно начнет выздоравливать, и чем здоровее оно будет становится - тем более востребован будет тот морально-этический фундамент, который закладывается сегодня".

    3. Страшная статья об ужасах Второй мировой войны на примере Равенсбрюка, концлагеря для женщин http://newochem.ru/…/istoriya-ravensbryuka-edinstvennogo-k…/ . зачем читать? Затем, чтобы помнить, и, оглядываясь назад, не забывать о том, что истории свойственно повторяться, и о том, что от нас зависит глобально возможность все-таки не допустить этого ужаса в будущем. Оригинал статьи я недавно отправлял Feliks Indenbaum https://longreads.com/…/the-missing-history-of-ravensbruck…/

    4. Roman Borysenko в статье https://bank.gov.ua/doccatalog/document?id=43793070 очень системно суммирует этапы трансформации НБУ с точки зрения управления людьми. Очень системно и глубоко. Как бы хотелось увидеть такой же анализ по другим гос органам.

    5. Лекция Tymofiy Mylovanov о сотрудничестве с искусственным интеллектом http://voxukraine.org/…/spivpratsya-zi-shtuchnim-intelekto…/ - важная тема, которую надо развивать в Украине. Эту лекцию отлично дополнит понимание основных принципов развития ИИ, совсем недавно согласованные на конференции Beneficial AI https://tproger.ru/…/hawking-musk-endorsed-23-ai-principles/ . Эти 23 принципа (получившие название Asilomar AI Principles, на англ здесь https://futureoflife.org/ai-principles/) оформлены в виде открытого cписка-письма, подписанного ведущими визионерами и учеными мира, включая Илона Маска и Стивена Хокинга. Кто хочет пойти еще дальше, может посмотреть презентации и доклады с этой конференции – практически все они выложены в открытый доступ здесь https://futureoflife.org/bai-2017/

    6. Нейробиолог Василий Ключарев в статье https://journal.tinkoff.ru/brainsystem/ о том, как не поддаваться импульсам потребления и научиться сберегать деньги. Достаточно важно для украинцев, которые не очень склонны в целом к сбережениям, и каждый раз проваливают «зефирный эксперимент», покупаясь на гречку сегодня, и не голосуя за лучшее благосостояние завтра.

    Предыдущий список cтатей #SixArticlesToRead здесь https://www.facebook.com/vladyslav.rashkovan/posts/10211751077714503
     
    Reno та Ромаррио подобається це.
  7. Бригадир

    Бригадир Заслужений майстер

    Повідомлення:
    10.968
    Симпатії:
    7.147
    Адреса:
    Одесса
    sanykrimea подобається це.
  8. Reno

    Reno Заслужений майстер

    Повідомлення:
    9.441
    Симпатії:
    32.894
    upload_2017-2-22_16-39-51.png
    200 лет назад был изобретен первый самогонный аппарат.

    Крепкими напитками немцы особенно не увлекаются. Большинство предпочитает пиво.
    Но самогон гонят и в Германии. Что вовсе не случайно.

    [​IMG]

    Не сочтите за псевдопатриотическую "борьбу за приоритеты", но самый первый самогонный аппарат (во всяком случае, такой, каких тысячи сегодня в России и на Украине) действительно изобрел немец. И этому даже есть доказательство - патент, который автор этого изобретения получил в 1817 году за "изготовление и использование оригинального аппарата для перегонки и дистилляции высокоградусного алкоголя".

    Имя Иоганна Генриха Леберехта Писториуса (Johann Heinrich Leberecht Pistorius) даже в Германии мало кому что-то говорит, а уж в других странах совершенно неизвестно. Разве что кто-нибудь вспомнит, что аппарат для домашней перегонки шнапса в Германии называется буквально "самогонным аппаратом Писториуса" (Pistoriusscher Brennapparat). Между тем, этот фермер, купец и изобретатель-самородок произвел настоящую революцию. Придуманная им конструкция с так называемым дефлегматором позволила сделать производство высокоградусного алкоголя простым, общедоступным, качественным и дешевым.

    Сивушные масла - в отстойник

    Принцип работы дефлегматора (многим он известен как прикубник или сухопартник) основам на хорошо известном свойстве спиртовых соединений. Они закипают и испаряются при более низких температурах, чем сивушные масла, которые портят "продукт" своим неприятным запахом и вкусом, изменяют его цвет. В дефлегматоре, где создаются условия для конденсации, спирт испаряется, частично сконденсированный пар уходит по трубкам, а остальное оседает и остается в специальных емкостях внизу дефлегматора - отстойниках.

    Внешне все это выглядит сегодня как стеклянная колба со змеевиком. Во времена Писториуса подобные изделия из стекла были слишком дорогими и труднодоступными, поэтому обычно использовали медь.

    [​IMG]
    Чертеж первого самогонного аппарата Писториуса.

    Иоганн Писториус родился и вырос недалеко от Магдебурга. Изобретение самогонного аппарата с дефлегматором принесло ему очень хорошие деньги, потому что он в короткое время стал фантастически популярен у немцев. Гнали самогон они, кстати говоря, из картофеля, а те, кто побогаче, добавляли пшеницу.

    Писториус смог приобрести большую усадьбу в Вайссензе, недалеко от Берлина. Он выращивал здесь, в основном, картофель, экспериментируя с разными сортами: какой больше пригоден для перегонки. Его шнапс, который Писториус продавал в больших количествах, очень хорошо раскупался.

    Сегодня о нем (о Писториусе, а не о его шнапсе) напоминают улица и площадь в Вайссензе, носящие имя талантливого самородка. Ну, конечно, и название самогонного аппарата. Между прочим, продавать домашний самогон разрешено лишь в отдельных регионах Германии, где это считается частью региональной традиции. Но для личного употребления можно гнать, сколько угодно. Так что за самогоноварение "для себя" немецкие законы не наказывают.

    http://www.dw.com/ru/200-лет-назад-был-изобретен-первый-самогонный-аппарат/a-37649445
     
    kim chen loran та Бригадир подобається це.
  9. Reno

    Reno Заслужений майстер

    Повідомлення:
    9.441
    Симпатії:
    32.894
    upload_2017-2-23_15-50-23.png
     
    kim chen loran подобається це.
  10. sanykrimea

    sanykrimea Firewall Команда форуму

    Повідомлення:
    25.886
    Симпатії:
    82.186

    [​IMG]


    History and Architecture

    [​IMG]

    Hyde Park is one of London's finest landscapes and covers over 350 acres.

    Henry VIII acquired Hyde Park from the monks of Westminster Abbey in 1536; he and his court were often to be seen on thundering steeds in the hunt for deer. It remained a private hunting ground until James I came to the throne and permitted limited access. The King appointed a ranger, or keeper, to take charge of the park. It was Charles I who changed the nature of the park completely. He had the Ring (north of the present Serpentine boathouses) created and in 1637 opened the park to the general public.

    In 1665, the year of the Great Plague, many citizens of London fled the City to camp on Hyde Park, in the hope of escaping the disease.

    Towards the end of the 17th century William III moved his court to Kensington Palace. He found that his walk to St James's was very dangerous, so he had 300 oil lamps installed, creating the first artificially lit highway in the country. This route later became known as Rotten Row, which is a corruption of the French 'Route de Roi' or King's Road.

    Queen Caroline, wife of George II, had extensive renovations carried out and in the 1730s had The Serpentine, a lake of some 11.34 hectares, created.

    Hyde Park became a venue for national celebrations. In 1814 the Prince Regent organised fireworks to mark the end of the Napoleonic Wars, in 1851 (during Queen Victoria's reign) the Great Exhibition was held and in 1977 a Silver Jubilee Exhibition was held in honour of Queen Elizabeth II's 25 years on the throne.

    In 1866 Edmund Beales' Reform League marched on Hyde Park where great scuffles broke out between the League and the police. Eventually the Prime Minister allowed the meetings to continue unchallenged and since 1872, people have been allowed to speak at Speaker's Corner on any subject they want to.

    The Lido was set up by George Lansbury, the first Commissioner of Works, in 1930 and in warm weather is used for sunbathing and swimming.
     
    Reno подобається це.

Поділитися цією сторінкою