Дымосос

Тема у розділі 'Твердотопливные котлы', створена користувачем Grobik, 18 жов 2016.

  1. Vasil77

    Vasil77 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.116
    Симпатії:
    1.126
    Адреса:
    Житомир
    @Grobik, Всё кроме 3 пункта. Здесь предложили 5-6 вариантов на любые деньги. Как покупная крыльчатка; конвекционный вентилятор... Каждый может выбрать свой вариант за приемлимые для него деньги. "Да будет дымосос в каждом котле!!!!" УРА ТОВАРИЩИ!
     
    pic16f887 та silverneo подобається це.
  2. Grobik

    Grobik Майстер

    Повідомлення:
    105
    Симпатії:
    25
    Вопрос теперь для котла 100 кВт, если поставить на такой котел дымосос, можно ли дымоходную трубу поставить, например, 6 м?
     
  3. Vasil77

    Vasil77 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.116
    Симпатії:
    1.126
    Адреса:
    Житомир
    Если котельная расположена в населённом пункте, то для таких мощностей минимальным будет 15м. Да и это не гарантирует хорошего рассеивания дыма, иногда 1-2 раза на сезон приходят особо "экологичные" соседи и стучат сапогом в дверь. В таких случаях помогает наличие официального проекта, при претензии высказаной "экоинспекторами" и др... Есть железобетонный ответ: "всё выполнено согласно проектной документации и действующих норм и правил". В случаи отсутствия такой бумаги всю! ответственность несёт руководитель предприятия или собственник. А общение с прокурором (было и такое) стоит намного больше чем стоимость проектных работ.
     
    pic16f887 та meroro подобається це.
  4. Grobik

    Grobik Майстер

    Повідомлення:
    105
    Симпатії:
    25
    А если не в населенном пункте?
     
  5. LVV

    LVV Прораб

    Повідомлення:
    431
    Симпатії:
    425
    Адреса:
    Закарпатська обл., Свалявський р-н
    Якщо будете палити вологу деревину, пластмасу, резину і інше сміття, то і труба висотою 15 метрів не допоможе. Паліть так, щоб не було "пахнючих" чорних викидів з труби і тоді з димососом і 3 метрів достатньо.
    В будь-якому випадку для котла 100кВт ви обовязково повинні проходити перевірку з газоаналізатором.
     
    Vasil77 подобається це.
  6. Grobik

    Grobik Майстер

    Повідомлення:
    105
    Симпатії:
    25
    Я делал котел 25 кВт, но меня сейчас попросили сделать 100 кВт. Расчеты я сделал по ТО и зоне горения, но я не знаю какая должна быть труба высотой (при 25 кВт минимум 6 м). В придачу "заказчик" не может высокую трубу (12-15 м) ставить. Вот я и задался идеей выкрутиться с дымососом. Топить будет дровами. Что посоветуете?
    И при использовании дымососа, подача воздуха ка осуществляется? Вентилятор же ставить не обязательно?
    --- добавлено: 24 січ 2017 у 13:18 ---
    От от какой мощности это требуется?
     
    Останнє редагування модератором: 1 лют 2017
  7. Vasil77

    Vasil77 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.116
    Симпатії:
    1.126
    Адреса:
    Житомир
    @LVV, Доповню: та сплачувати екологічний податок. У відповдності до викідів розрахованих....
    Коли обладнання встановлено на виробничі потреби то від 0 кВт.
    --- добавлено: 24 січ 2017 у 14:11 ---
    Самопал, він і в африці... Коли власник згоден поставити кремезного охоронця з кулеметом, то глибоко начхати на якість викидів,довжину димаря, перевіряльників, ображених сусідів...
    В противному випадку лише заводське обладнання, проєкт, замір викидів....
     
    Останнє редагування модератором: 1 лют 2017
    meroro подобається це.
  8. LVV

    LVV Прораб

    Повідомлення:
    431
    Симпатії:
    425
    Адреса:
    Закарпатська обл., Свалявський р-н
    Я всіх деталей не знаю, але як сказав @Vasil77, якщо котел для виробничих потреб, то може бути багато бюрократичної волокити, щоб зробити ТУ і зібрати підписи від еконагляду, пожежників, котлонадзора і т.д. Щоб спрости собі життя, то все ж краще обізвати котел побутовим з потужністю 95кВт, а димохід не менше 5 метрів.

    Висота труби для димососа краще менша, бо для димососа це теж елемент, який створює аеродинамічний опір. В мене димосос 32Вт і димохід трішки більше 5-и метрів. Димосос повинен створити в топці розрідження 20-30Па, але бувають казуси, коли розрідження є, а суха деревина горіти не хоче навіть на розжарених вуглях...В мене таке було і виявилось, що мертвий птах заблокував димохід і димосос не викидав необхідний обєм димогазів, а отже необхідний обєм повітря не заходив в топку, хоча необхідне розрідження було.

    З димососом подача повітря здіснюється як і завжди, тобто через колосники. Димосос це той же димохід, але без залежності від погоди(тиск і зовнішня температура), висоти димоходу і температури димогазів. Головне не допускати перегріву димососа. В мене димосос максимум витримує 350гр.С, але в мене при роботі більше 120гр.С не допускаю, бо теплообмінник з великим опором і ефективно відбирає все тепло.
     
    Останнє редагування модератором: 2 лют 2017
  9. meroro

    meroro Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.735
    Симпатії:
    6.852
    Адреса:
    Івано-Франківська обл,Долинський р-н
    Навіть так!В моєму котлі димогази були близько 600 гр.Поміняв автоматику від СТС Преміум-25 з датчиком димогазів,вирубує при 250 С.Но не любить повну топку дров.Як загрузиш повну,димогази падуть і до 130 С.Дрова "тушатся" піроліз(газ)виходить незгораючи чогось(?).Після чого дрова розпадаются на вугілля,закриває форсунку в камеру допалу і взагалі не горить.А як дверку відкрию то спалахує як пропан,закрию і знову тишина-не горить.А якщо пів топки загружу то тоді нормально горить,димогази 220-240 С.Чого так не можу вияснити вже 2 місяці.І дрова сухі букові і димохід прямий без всяких колін 8-ми метровий,діаметр-260 мм.Може хтось мав щось таке похоже?
     
  10. Vasil77

    Vasil77 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.116
    Симпатії:
    1.126
    Адреса:
    Житомир
    Побутовий котел, це тей що в тітки в дома. Коли ви встановлюєте котел для потреб підприємства, незалежно від потужності (навідь 10 кВт) ви маєте "топочну" з відповідними вимогами по Тех. Безпеки, єкології... І може настати той час коли ... прийдутьі спитають! Так мораторій на перевірки... і тд. і тп. Але часто доводиться виганяти нерадивих працівників, і от за заявою такого"мстюна" і приходять дядьки з "мандатами".
    --- добавлено: 25 січ 2017 у 13:02 ---
    Я вже десь описував: при завантаженні виділяються легкі летучі гази у великому обсязі, і для їх вигоряння потрібно більше 2-ринного повітря. По мірі прогоряння палива, обсяг газів зменшується, і температура розпаду підвищується. Маючи неповне завантаження Ваш котел встигає випалити той газ, прогріти пальник...
    Вихід: 1-варіант рабити ступінчасте завантаження (1 порція за 5-10 хв інша, знов виждати 5-10 хв... і так до заповнення паливника); 2 -варіан спробувати змінити налаштування потоків 1 та 2 ринного повітря для досягнення стабільного горіння; 3-крутити 2 ринне повітря, досягаючи стабільного горіння ( чи встановити сервопривід як на СТС котрий буде змінювати показник по Л- зонду, чи за заздалегідь заданій програмі).
     
    Останнє редагування модератором: 2 лют 2017
    LVV та meroro подобається це.

Поділитися цією сторінкою