Теплоакумулятор і пластинчастий теплообмінник,можливі схеми підключення

Тема у розділі 'Отопление и горячее водоснабжение - общие вопросы', створена користувачем predka, 4 вер 2016.

  1. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    Треба сендвіч робити, і накривати фланцями. Від розчину відійде, і буде непотрібно охолоджуватись. Бляха, вата, бляха, стиснена дротом вата, розчин. І таке, щоби зручно було швидко розібрати поміняти весь сальник.
     
    predka подобається це.
  2. predka

    predka Прораб

    Повідомлення:
    544
    Симпатії:
    403
    Адреса:
    м.Львів
    Дякую.
     
  3. Александрhtcgrn

    Александрhtcgrn Інженер

    Повідомлення:
    753
    Симпатії:
    645
    Адреса:
    Харьков.Балаклейский район пос.Андреевка
    Не sлушай никого бери только экsтрудированный пенополиsтирол.Белый отот что шариками упаковочный не применяй,и будет ОК).Хорошо к sтати придумал.
    --- добавлено: 24 вер 2016 у 22:26 ---
    А что sтенки ТА те что у sтены не утепляешь?.Или еще будешь двигать ТА?
     
    Останнє редагування модератором: 2 жов 2016
  4. rondlyk

    rondlyk Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.435
    Симпатії:
    1.237
    Адреса:
    Тримісто
    А чого не схухати?
    За екструдер цілком погоджуюсь, матеріал круть, пори замкнені, стійкий до гниття, міцний.
    Але як при саморобному коробі якісно заізолювати стики, треба думати. Бо за умови попадання води, тепловтрати будуть не маленькі.
    Можна просто купити готову теплотрасу з кількарівневим захистом.
    Варіантів валом, головний "вибиратор" - бабло.
     
    Энки подобається це.
  5. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    Саме так ізоляція обираєтся. Просто треба порахувати скільки коштує м.п. ізоляції еквівалентного шару у різних варіантах, і розкидати на роки служби.
     
    Алекс Иваныч подобається це.
  6. predka

    predka Прораб

    Повідомлення:
    544
    Симпатії:
    403
    Адреса:
    м.Львів
    Екструдований буде дуже жирно по ціні.Я розумію,що його можна взяти тоньший ніж 10мм,але тоді то буде дуже делікатна конструкція і тоже буде напрошуватись загальний чехол.Не факт,що склею добре.Але ,дякую за пропозиції,так народжується істина:).Так, правильно кажуть все вирішує бабло,тому і шукаю золоту середину,напевне таки зупинюсь на каналізаційній трубі.Сьогодні хочу остаточно вирішити,що брати.Думаю,110мм-каналізаційна,візьму 3-х метрові.Труба на трасу-32мм,поліпропілен.В якості утеплювача-вспінений поліетилен,підберу так,щоб кожну трубу одіти в два слої і можливо ще один загальний.Бентежить то, що той утеплювач дуже тонкий,по6,по 9мм,чи він щось дає?Читаю по форумах люди роблять в 2 слої,але переважна більшість ще не перезимувала,нікого не знайшов,щоб 2-3 зими користувався трасою з тим вспін.поліетиленом.Одним словом,хто зробив,то вже не відписує,чи добре то було,чи ні.А на рахунок ТА -ще не утепляв,але звичайно буду,ще можу ним рухати,просто задача стояла-підняти на п'єдестал.Підняли:-D.Сьогодні неділя,трохи більше вільного часу,прошу всіх ще раз подумати і допомогти починаючому котловоду:Hi:,Чи буде нормальним останній варіант?
     
  7. Александрhtcgrn

    Александрhtcgrn Інженер

    Повідомлення:
    753
    Симпатії:
    645
    Адреса:
    Харьков.Балаклейский район пос.Андреевка
    Не покупайте его.Это маркетинговый ход,не более того.У людей нет денег и хорошее мало кто покупает,так производитель придумал вот этот пеноизол.Это как экsтрудированный пенополиsтирол и проsтой белый преssованные шарики.Этот белый тоже являетsя таким же маркетингом для бедного покупателя.Это ваще упаковочный материал.
     
  8. predka

    predka Прораб

    Повідомлення:
    544
    Симпатії:
    403
    Адреса:
    м.Львів
    А чим тоді утепляти?Звертав я увагу на трубну ізоляцію з каучуку,Ви мені колись про неї говорили,до речі знайшов в Харкові на пром.уа.Вона звичайно виглядає солідніше і товщина стінки вроді більша ніж 3см,але подзвонив-ціна на 32мм трубу більше ніж 80гр.Потрібно приблизно 22-25м.Трохи дорого виходить,тому шукав альтернативу.
    --- добавлено: 25 вер 2016 у 11:35 ---
    На Форумхаусі всі поголовно ним утепляютьO=-,і будь мудрим,що вибрати?
     
    Останнє редагування модератором: 3 жов 2016
  9. Александрhtcgrn

    Александрhtcgrn Інженер

    Повідомлення:
    753
    Симпатії:
    645
    Адреса:
    Харьков.Балаклейский район пос.Андреевка
    Да утепляют,потому что денег нет у людей.Но нужно напрячsя.Да я Вам пиsал об этой изоляции и фото прикладывал.Я покупал ее и тоже половину зарплаты потратил,жаба давила.Тогда ее цена была 37 гривен а труба цена 24.И Вы думаете я рад тогда был?.Но не поверите руку прикладываешь и видно что тепло не уходит.Понимаете,оно хорошо будет.Еsли бы вы поsмотрели в живую на sрез изоляции,Вы бы поняли.Вы это раз делаете.Ну пока ничего поsоветовать не могу.Я sам то не большой sпециалиsт в этом.Я бы sупер эффективно но Вы будете sмеятsя,и народ тоже.Поэтому хотите позволните мне раssкажу 0994 044 639,и в личке не хочу опиsывать.
     
    predka подобається це.
  10. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    Утеплювачем є повітря, а ПЕ або каучук - то упаковка утеплювача. Сам матеріал упаковки має незначний вплив на якість утепленя, як і розміри бульбашок лише трохи впливають. Головне - товщина ізоляції. А для підземної траси, ще й глибина. Чим глибше, тим тепліше зимою, тим менші втрати, тим більшим може бути доцільний зовнішний діаметр утеплювача - а значить товтішим шар утеплювача, і ще менші втрати.
    Ви якщо вже тепловтрати хати рахували у онлайн калькуляторах, то так само там можете побавитися із трасою. У довідниках можна подивитися теплоопір кожного матеріала від води до грунту, набрати цей пиріг в програмі, і міняти температуру траси, температуру грунту (такж в довідниках можна віднайти для свого регіону), обраховуючи це все на площу зовнішньої поверхні утепленої траси.
    Таким чином Ви зможете обрати найоптимальніші всі показники - товщину, глибину, температуру подачі й зворотки (може щось підкорегуєте у поглядах на режими опалення). Є одна, найкраща саме для Вас, комбінація глибини, температури, шару з площею, і матеріала.
    Також зможете прикинути втрати дров на трасу за рік, а ще оцінити у грошах кожен вид матеріалу утепленя.
    Лежить спінений ПЕ десятиріччями. І без футлярів. Навіть в тих замовників, що менше 100 баксів гроші не рахують, і все решта по хаті замотано каучуковим флєксом.
    Поліетилен - один з "найінертніших" пластиків, до нього майже нічого не липне, він майже ні з чим не вступає в реакції, він дуже довго розкладається. Кращого з дешевих матеріалів для закопування в землю не вигадаєш.
     
    Алекс Иваныч, Володимир П, predka та ще 1-му подобається це.

Поділитися цією сторінкою