Кредити на котли,вікна та утеплення

Тема у розділі 'Юридические вопросы, нормативные документы', створена користувачем Іван 55555, 3 чер 2015.

  1. sanykrimea

    sanykrimea Firewall Команда форуму

    Повідомлення:
    25.886
    Симпатії:
    82.186
  2. WalterCV

    WalterCV Заслужений майстер

    Повідомлення:
    3.757
    Симпатії:
    4.038
    Адреса:
    CV UA
    Тобто якщо взяти енергоефективні вікна в кредит то держава вже немає звідки погасити 30% їх вартості, а якщо взяти ті ж самі вікна з довідкою про субсидію, то гроші є на відшкодування 70%? Чи я щось не так зрозумів???
     
  3. sanykrimea

    sanykrimea Firewall Команда форуму

    Повідомлення:
    25.886
    Симпатії:
    82.186
    Мабуть на каждую программу выделен отдельный бюджет, менять его Минрегион не вправе, потому и подал перерасчёт в Минфин.

    Что характерно - те, у кого деньги есть, все компенсации уже вымели, а субсидианты не особо чешутся
     
    WalterCV подобається це.
  4. WalterCV

    WalterCV Заслужений майстер

    Повідомлення:
    3.757
    Симпатії:
    4.038
    Адреса:
    CV UA
    Щойно з Ощадбанку. Ситуація така:
    відшкодування на матеріали та обладнання для індивідуальних житлових будинків та квартир припинено як в розмірі 30% так і в розмірі 70%.

    діє тільки для інших напрямків програми, тобто на купівлю негазових котлів.
     
    nykoss подобається це.
  5. WalterCV

    WalterCV Заслужений майстер

    Повідомлення:
    3.757
    Симпатії:
    4.038
    Адреса:
    CV UA
    Програму “теплих” кредитів для фізосіб відновлено

    Розмір відшкодування збільшено з 30% до 35%, однак субсидіанти — фізичні особи відтепер також отримуватимуть 35% компенсації (раніше було 70%).
    Докладніше:https://news.okna.ua/ua/20160727/prohramu-teplykh-kredytiv-dlya

     
    sanykrimea подобається це.
  6. sanykrimea

    sanykrimea Firewall Команда форуму

    Повідомлення:
    25.886
    Симпатії:
    82.186
    Геннадій Зубко: Уряд виділив додатково 100 млн гривень на продовження практики "теплих" кредитів
    27.07.2016

    Уряд виділив додатково 100 млн гривень на продовження програми «теплих» кредитів. Таким чином, продовжено практику відшкодування громадянам частини суми «теплих» кредитів на впровадження енергоефективних заходів.

    Про це наголосив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, коментуючи прийняття постанови Уряду «Про внесення змін до постанов КМУ від 1 березня 2010 р. № 243 і від 17 жовтня 2011р. №1056».

    За його словами, прийнятий документ відновлює виконання згаданої програми, яку з 7 липня 2016-го було тимчасово призупинено. «Буде мобілізовано додатково 100 млн гривень на стимулювання фізичних осіб до придбання енергоефективного обладнання та матеріалів. Ми переглянули орієнтовні обсяги фінансування цих заходів і спрямували прогнозовані надлишкові кошти на програму «теплих кредитів». Водночас прийнято рішення підняти до 35% розміру відшкодування та зробити однакові умови для всіх позичальників, як тих хто отримує і не отримує субсидії», - наголосив Геннадій Зубко.

    Він пояснив, що рішення про виділення додаткових коштів ухвалено у зв’язку із прийняттям 175 регіональних програм з додаткового співфінансування «теплих» кредитів та прогнозованих залишків коштів за окремими заходами. Водночас Геннадій Зубко підкреслив, що ОСББ та ЖБК гарантовано отримуватимуть державну підтримку до кінця поточного року. За його словами, попит на програми «теплих» кредитів зростає. «Програмою вже скористалися близько 150 тисяч домогосподарств, залучено кредитів на суму більше 2 млрд гривень», - підкреслив Геннадій Зубко.

    © Кабінет Міністрів України

    ***
    Повезло кому-то
     
  7. sanykrimea

    sanykrimea Firewall Команда форуму

    Повідомлення:
    25.886
    Симпатії:
    82.186
    [​IMG] Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України
    37 мин ·

    Сьогодні, 1 вересня, на офіційному веб-сайті Держенергоефективності запрацювала Інтерактивна карта місцевих програм відшкодування відсотків за «теплими» кредитами: http://saee.gov.ua/uk/programs/map.

    Відтепер, зайшовши на сайт Агентства, українці зможуть пересвідчитися, в яких містах, районах, областях місцева влада надає додаткову безповоротну грошову допомогу на утеплення житла, перехід на «негазові» котли, проведення різних енергоефективних заходів.

    «Інтерактивна карта стане справжньою знахідкою для усіх українців, зацікавлених в утепленні свого житла, та стимулюватиме інших також займатися енергозбереженням. Адже участь не тільки в Урядовій програмі з енергоефективності, а ще й в місцевій – це можливість отримати подвійну, а інколи й потрійну допомогу на утеплення (з державного, обласного чи районного бюджетів). Іншими словами, це нагода придбати необхідне енергоефективне обладнання та матеріали із значною «знижкою»», - наголосив Голова.

    Як зауважив Сергій Савчук, завдяки тісній співпраці Держенергоефективності з органами місцевого самоврядування у 2016 році прийнято вже 184 місцеві програми допомоги населенню при утепленні, причому в усіх областях України. З них 160 районних та міських програм, які працюватимуть одночасно із існуючими механізмами підтримки державного та обласного рівня.

    Він наголосив, що цьогоріч понад 22 тис. родин, а це майже третина учасників Урядової програми з енергоефективності, вже скористалися місцевою підтримкою та отримали додаткове відшкодування витрат на утеплення на суму 19 млн грн. Більше 70 ОСББ отримали компенсації з місцевих бюджетів на суму близько 1 млн грн.
    Управління комунікації та зв’язків з громадськістю

    Інтерактивна карта регіональних/міських програм відшкодування частини відсотків/суми за кредитами для населення та ОСББ (ЖБК) на утеплення
     
    zmiey, Владимир В та Petko подобається це.
  8. sanykrimea

    sanykrimea Firewall Команда форуму

    Повідомлення:
    25.886
    Симпатії:
    82.186
    [​IMG]

    Урядову програму допомоги населенню при утепленні індивідуального житла відновлено
    06 10 2016

    6 жовтня 2016 року відновлено дію найбільш популярного серед населення напрямку Урядової програми з енергоефективності – придбання енергоефективних матеріалів та обладнання з частковим відшкодування залучених кредитних коштів. Відсьогодні, державні банки – Ощадбанк та Укргазбанк – знову почали видачу фізичним особам «теплих» кредитів в рамках програми.

    Нагадаємо, що 27 липня 2016 року Урядом було прийнято рішення про спрямування додаткових 100 млн грн. на допомогу українцям під час утеплення індивідуального житла. Також цим рішенням було збільшено розмір допомоги для фізичних осіб.

    Відтепер ті українці, які візьмуть участь у програмі, щоб утеплити власне житло, замінити вікна на енергоощадні, встановити вузли обліку, модернізувати освітлення тощо, отримають від держави безповоротну фінансову допомогу у розмірі 35% від суми залучених кредитних коштів. Така компенсація надаватиметься і тим, хто отримує субсидії на оплату житлово-комунальних послуг.

    Водночас, умови участі ОСББ та ЖБК в Урядовій програмі з енергоефективності залишаються без змін. Їм належить 40%-ве відшкодування витрат на утеплення багатоповерхівки. Якщо до складу ОСББ входять субсидіанти, то сума відшкодування більша – у межах від 40% до 70%.
     
    smoll1 та Petko подобається це.
  9. sanykrimea

    sanykrimea Firewall Команда форуму

    Повідомлення:
    25.886
    Симпатії:
    82.186
    [​IMG]

    Сергій Савчук: Продовжено дію Урядової програми «теплих» кредитів на 2017 рік
    08 02 2017

    «Сьогодні Уряд продовжив дію вже популярної програми «теплих» кредитів на 2017 рік та удосконалив порядок надання відшкодування за нею. Найближчим часом українці вже зможуть у повному обсязі використовувати можливості цієї програми та залучати безповоротну фінансову допомогу від держави на заходи з енергоефективності» - прокоментував Голова Держенергоефективності Сергій Савчук відповідне рішення Кабінету Міністрів України, яке прийнято сьогодні, 8 лютого, на засіданні Уряду.

    У цьому році, як і раніше, українці зможуть отримати державну безповоротну фінансову допомогу на впровадження енергоефективних заходів у розмірі: 20% - на придбання «негазових» котлів, 35% – для утеплення індивідуального житла, 40% - для ОСББ і 70% - для отримувачів субсидій, які входять у склад цих ОСББ.

    Серед нововведень цього року – розширено перелік банків-учасників програми. Тепер «теплі» кредити можна буде отримати не лише в Ощадбанку, Укргазбанку та Укрексімбанку, а й в Приватбанку. Відтак, у громадян буде більше свободи вибору щодо банку, місця розташування його філії, оптимальних умови кредитування тощо. Головне, завдяки підключенню ще одного потужного банку з новітніми технологіями буде посилено конкуренцію у банківському секторі, що дасть змогу здешевити вартість кредитів для домогосподарств та ОСББ та залучити більшу кількість учасників.

    Також, цьогоріч стане обов’язковим впровадження комерційного обліку при проведенні заходів з термомодернізації багатоквартирних будинків. Таким чином, ОСББ зможуть контролювати фактичне споживання енергоресурсів по будинку та оцінювати ефективність впровадження енергоефективних заходів. На такі заходи ОСББ зможуть, як і раніше, отримувати 40% безповоротної фінансової допомоги.

    «Нагадаю, Державним бюджетом України на реалізацію програми у 2017 році виділено 400 млн грн. За нашими розрахунками, це дозволить ще сотні тисяч українців скористатися Урядовою допомогою на утеплення житла та врази зменшити свої витрати на комунальні платежі», - повідомив Голова Агентства.

    Сергій Савчук також зауважив, що продовження дії державної програми допомоги є важливою умовою для забезпечення дії місцевих програм. Сьогодні місцева влада в регіонах активно приймає подібні програми. Наразі вже працює 204 місцеві програми здешевлення «теплих» кредитів. Для громадян це додаткова фінансова допомога, оскільки можливо отримати відшкодування одразу з державного та місцевого бюджетів, що безумовно врази здешевлює вартість необхідних матеріалів та обладнання для утеплення.

    Нагадаємо, що населення та ОСББ, які беруть участь у програмі, отримують безповоротну фінансову допомогу на проведення енергоефективних заходів таких, як утеплення будинків, встановлення вузлів обліку води та тепла, радіаторів опалення з терморегулятором, заміну вікон на енергоефективні, модернізацію освітлення, облаштування ІТП тощо.

    З початку дії програми, а саме – з жовтня 2014 року і по теперішній час, її учасниками стали понад 215 тисяч родин, які залучили на енергоефективні заходи більше 2,7 млрд. грн. Від Уряду вони отримали близько 1,16 млрд. грн відшкодування.

    Управління комунікації та зв’язків з громадськістю

    ***

    [​IMG] Олександр Ніколенко с Евгением Васильцовым и Anatoliy Rogalskiy.
    4 ч ·

    ПриватБанк подключается к программе "теплые кредиты" для населения и ОСББ.

    Планируем запустить кредитование на платформе продукта "Оплата частями" с приобретением соответствующих товаров через "ПриватМаркет". Представляете, мало того, что это и так честное беспроцентное кредитование, так и еще государство компенсирует в среднем половину от суммы кредита. Таких теплых (для души и дома) кредитов страна еще не видела
     
    balder та Руслан_77_ подобається це.
  10. sanykrimea

    sanykrimea Firewall Команда форуму

    Повідомлення:
    25.886
    Симпатії:
    82.186
    [​IMG] ПриватБанк
    5 ч ·

    У мене сьогодні «теплі» новини :)

    Ми розробили сучасну технологію кредитування в рамках держпрограми, завдяки якій вартість «теплих» кредитів для населення та ОСББ становитиме 0% річних, тобто розстрочка на придбання енергоефективних товарів буде взагалі безвідсотковою.

    Запроваджена нашим банком технологія видачі «теплих» кредитів дозволяє оформляти їх через Інтернет без необхідності надання паперових документів і довідок.

    Обрати та купити енергоефективні товари можна в тисяч перевірених постачальників на сайті ПриватМаркету https://privatmarket.ua/, а оплатити – за допомогою розстрочки з подальшою компенсацією частини кредиту за рахунок держави.

    Утеплюємося разом [​IMG]
     
    WS4 та nykoss подобається це.

Поділитися цією сторінкою