Вода бьётся током , что можно сделать?

Тема у розділі 'Электрика и освещение', створена користувачем bogdansv, 3 гру 2013.

  1. kilrasch

    kilrasch Стажер

    Повідомлення:
    27
    Симпатії:
    6
     
    Останнє редагування: 26 гру 2014
    bogdansv подобається це.
  2. gam-ua

    gam-ua Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.146
    Симпатії:
    684
    Адреса:
    Чернігівська обл. Ічня
    90% що сусід заземлився на батарею. можливо свет одматує. позвоніть в рем. їм крадіжки будуть цікаві.
     
  3. kilrasch

    kilrasch Стажер

    Повідомлення:
    27
    Симпатії:
    6
    тече по трубі(грубо можна сказати так: принцип роботи трансформатора-провода це первична обмотка-труба це залізо трансформатора-вода це вторична обмотка)Вам треба забити хоч би три прути заліза в землю діаметром від 16мм і більше довжиною 1.5-2метри можна і трубу 15-25см можна закопати залізну бочку літрів до 200 і все зєднати залізною проволокою 8-10мм можна й товщою довше буде служити.Прути :треба забити один потім взяти другий одним кінцем притулити до забитого де закінчується лежачий штир забити другий і так далі.Ні в якому разі не можна садовити заземлення на батарею опалення і каналізацію.Каналізація хоть і чугунна труба але вона зєднана стиками (грубо кажучи законопачена)Там немає ніякого контакта.Щоб визначити скільки забивати штирів треба при забиванні штиря дивитись як він заходить в землю,якщо туго- штирів треба меншше,якщо як в *масло* то треба більше забивати штирів.Потім ці штири облити водою щоб їх замулило землею для надійнішою звязкою з землею.
     
    ААлександер подобається це.
  4. gam-ua

    gam-ua Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.146
    Симпатії:
    684
    Адреса:
    Чернігівська обл. Ічня
    соллю полити.
     
  5. ПРИВІТ-ПОКА

    ПРИВІТ-ПОКА Підмайстер

    Повідомлення:
    40
    Симпатії:
    4
    Адреса:
    Хмельниччина
    Був такий самий випадок.
    Проблема була у тому, що електробойлер не був заземлений.
     
    WalterCV подобається це.
  6. Colombo

    Colombo Майстер

    Повідомлення:
    223
    Симпатії:
    72
    Адреса:
    Павлоград
    Правильный ответ дал sanykrimea .
    Если ВСЕ исправно ( т.е. нигде нет пробоя изоляции), то на любом устройстве с сетевым фильтром (стиралка, к примеру) корпус будет через этот фильтр соединен с фазой и Вы получите соответствующие ощущения. Для того и существует третий провод, чтобы через него было РЕАЛЬНОЕ заземление. В нашей стране это не модно.
    Локальный выход - заземлить трубу с водой.
     
  7. bogdansv

    bogdansv Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.848
    Симпатії:
    1.987
    Адреса:
    Черкассы
    У мeнe з того часу пeрeстало битися, зазeмлeння щоб робити то цe трeба всю проводку пeрeробляти. Розвeрнeння вилки тоді врирішило проблeму, зараз трохи пeрeстановку обладнання робив, нічого нe б*є, всe добрe. Як буду закладувати нову проводку або будувати новий будинок то врахую зазeмлeння, а поки так.
     
  8. Митя 52

    Митя 52 Підмайстер

    Повідомлення:
    53
    Симпатії:
    2
    бойлер не заземлен! Такое часто встречается на практике.
     
  9. Тарапунька

    Тарапунька Майстер

    Повідомлення:
    61
    Симпатії:
    42
    Адреса:
    Южноукраинск
    В мене було майже таке саме як у вас. Колись, як настав час переклеювати шпалери батько взявся за цю проблему. Від кожної розетки до долу провів одножильний провід півтора міліметри. Прошкрябав малярним ножем тоненьку штробу, а після вкладки замазав звичайною шпатлівкою. Внизу в нас плінтус пластиковий( там ще кабельканал закритий ) Тож в плінтусі одна жила по всій хаті. З кімнати в кімнату переходив знявши на короткий час дверну лиштву. В кухні "фартушок" має тройний блок розеток і я думав що по кахлям заземлення не робиться. Та батько вишкріб доріжку шва до гори. І вивів провід за навісні шафки. Потім витяжка, і збоку штробка додолу. Шов я потім затер акуратно. Провід вийшов надвір через стіну котельні. За разом і котел заземлили, але використали кабель від зварювальника ( три метри лежало без діла). Чотири арматурини 16 мм по два метри довжиною і метрдвацять одна від одної забиті в ряд нижче рівня грунту на штик лопати. З'єднав прутиком 10 мм за допомогою зварювальника. + болт здоровецький та гайка не менша. До речі - на маленьких болтиках виконане з'єднання в плінтусі. Я тільки молотом махав після роботи і фартушок затер , а він сам - один за півтори дні справився. От такий нам подарунок до народження донечки зробив!
     
    988888 та WalterCV подобається це.
  10. sanykrimea

    sanykrimea Firewall Команда форуму

    Повідомлення:
    25.883
    Симпатії:
    82.186
    Безпосередньо у шарі штукатурки допускається прокладати лише провід із подвійною ізоляцією (таких одножильних проводів у продажу в Україні практично нема)

    Товщина шару штукатурки над зовнішньою поверхнею проводу - не менше 10 мм
     

Поділитися цією сторінкою