Стяжка підлоги пінобетоном

Тема у розділі 'Полы', створена користувачем Михайло Маломитницький, 18 гру 2016.

  1. Михайло Маломитницький

    Михайло Маломитницький Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.173
    Симпатії:
    5.354
    Адреса:
    м. Миронівка Київська обл.
    Ось що "нарив" на цю хвилину.
    Для використання піностиролбетона (виявляється він так повинен називатись?) як конструктивного матеріалу (стяжка підлоги без укріплення ПЦ стяжкою) він повинен мати щільність не меньше 350 кг на м.куб. Таким його можна зробити в пропорціях на один куб розчину: 140-170 л. води, 350 кг цементу М-500, пластифікатор 1 л. "Шарики"- кубами, вода- літрами, цемент-кілограмами... Як з цим всім розібратись перед бетономішалкою? Виміряємо ж все відром (потрібно пластиковим). І ні слова про пісок. Потрібен чи ні"?
    Порядок загрузки в бетономішалку:вода-пластифікатор-"шарики"-цемент. Змішувати 10 хв. на максимальній швидкості. (А де там швидкість переключати?)
    Якщо планується "накривати" стяжку лінолеумом чи ламінатом, то ПСБ заливається ще ПЦ сумішшю 1:25 товщиною не менше 25-30 мм. Ходити по ПСБ можна через 4-5 діб. Бажано витримати ПСБ стяжку 2 тижні для висихання і потім накривати ПЦ стяжкою. ЇЇ через 1-1,5 "зажелізнити" і через 10-12 діб накривати фінішом.:mathematic:
    --- добавлено: 3 січ 2017 у 18:59 ---
    Ще потрібно вияснити чи можна класти електромати на ПСБ? Поки що мав можливість почути твердження продавця теплих підлог: на ПСБ класти кабель можна, в товщину його-ні...:)
     
    Останнє редагування модератором: 11 січ 2017
  2. Витэк

    Витэк Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.084
    Симпатії:
    1.863
    Адреса:
    Золотоноша
    Вам все одно треба якусь міцну основу.


    Якщо так робити, то потрібен шар клею не меньше 5 мм., а може й більше, інакше кабель може розплавити кульки і все вийде з ладу.
    Просто. Вирівнюєте основу або сухим піском, або мокрим ( краще з додаванням невеликої кількості цементу. Вкладаєте ППС, від ЕППС можна відмовитись при умові, що реальна вага кубу ППС буде не меньше 17 кг. Під низ ППС, та поверх плівку, десь близько 100 мікрон.
    Поверх металеву сітку, вяжете по ній кабель і щоб не наступити в містах проходу кладете куски ППС на них дошку і ходите по ній. Далі заливаєте стяжку під час заливки підриваєте сітку в шар стяжки.

    Водяну також можна гріти електрикою, також газом, дровами, вугіллям, тепловим насосом. Переваги досить значні, ми не знаем, що буде завтра.


    Купуйте Аерок "Енерджі", але добре виясніть технологію, і не робіть помилки.


    Якби ви її спробували як основний обігрів, то не хотіли б нічого іншого.

    По ціні це буде не багато дорожче, а по зручності і комфорту "рай".


    Єдиний мінус, при такій товщині треба купувати готові стяжки, або пробувати 2 піску, 1 цементу ПЦ 2 Дикеркофф, Волинь цемент. 0.5 дрібних опилок.

    І не давати місяць висохнути.


    Навіть при умові, що ви будете робити одне і друге в один захід, монолітом вони не будуть, а з якоюсь перервою тим паче.
    Можна ще приклеїти верхню стяжку до нижньої на плиточний клей.


    Кульки відрами, вода водяною міркою, Цемент зваживши у відрі або в якійсь ємкості, тією ємкістю.

    Різній цемент, по вазі, может дуже бути різнім в одній і тій же ємкості.



    Більше всього що не потрібен. Але кульки повинні бути повністю вимазані цементом.


    За звичай в бетономішалці одна швидкість, але може бути небагато різною. Бетономішалку бажано з великим об'ємом, максимальний в китайських для ширпотреба може бути 250 л всієї ємкості, і десь 180 корисної.

    Не зовсім зрозуміла цифра... може 1 до 2.5, але ж це сильно залежить від цементу.

    Просте ЦПС дуже не бажано робити тоньше ніж 50 мм. Якщо робити більш тонку, то треба щось добавити. Наприклад 1 цемент я писав уже який, 1 піску, 1 гранвідсіву, 0.5 дрібних опилок. пластифікатор, обов'язково сталеву сітку в шарі стяжки.


    Кабель ніде не повинен торкатись до кульок інакше згорить.

    Також не повинно буті ніде пустот в стяжці.

    Якщо хочете все ж таки електро і дешевше, я б робив би 3 сам, плитка + стяжка + сітка + кабель все одним пирогом, стяжку робив би ЦПС наполовину с плиточним клеєм, по товщині ЕППС, або міцного, достатньої ваги ППС, але останній обов'язково з плівкою.
     
  3. barnych

    barnych Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.309
    Симпатії:
    648
    Адреса:
    городок львівської обл.
    регідур то гіпсоцелюлозна плита від кнауфа.гуртовий продаець на україні в луцьку.призначення плити для сухої підлоги.під плитку я робив з магнезитової з сум.в любому випадку під плитку прикручуються шурупами штукатурну сітку і перетягується клейом.
     
  4. Михайло Маломитницький

    Михайло Маломитницький Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.173
    Симпатії:
    5.354
    Адреса:
    м. Миронівка Київська обл.
    O=-:cry::sps:Cherna-facepalm:stena:
    --- добавлено: 3 січ 2017 у 21:04 ---
    Шановний, Витэк! Щиро вдячний за розлогу відповідь! Із всього зрозумів, що можна використати в якості теплої підлоги кабель, а не мати. До сих пір я не розумів, як можна його укласти за один раз. Якщо його змонтувати на металеву сітку чи це безпечно? Із розмови з менеджером одного із інтернет-магазину зробив висновок, що є лише один виробник який допускає такий монтаж-це норвежці. Потрібно переконатись, що кабель на сітку монтувати можна, тоді я зможу зробити стяжку відповідно до своїх умов.
    --- добавлено: 3 січ 2017 у 21:06 ---
    ще раз повертаюсь до читання Ваших рекомендацій...
    --- добавлено: 3 січ 2017 у 21:08 ---
    потрібно пошукати і подивитись, що за "звір"?Дякую за ідею! Я завжди любив втілювати щось нове...:-[
     
    Останнє редагування модератором: 11 січ 2017
  5. Михайло Маломитницький

    Михайло Маломитницький Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.173
    Симпатії:
    5.354
    Адреса:
    м. Миронівка Київська обл.
    У мене є глиняна основа, що залишилась після руйнації глиняної долівки в кухні. Поруч була вітальня з дерев'яною підлогою. Пласти долівки, як і дерев'яну підлогу, видалив. Вирівняв обидві кімнати в одному рівні піском (тепер це буде одна кухня-вітальна розділена на дві функціональні зони з різним покриттям підлоги), втрамбував. Уже місяць ходимо по цій основі (простелив лінолеум старий і дошки з підлоги).
    Утеплення. Пам'ятаємо, що висота "пирога" має бути до 80 мм. Тому навряд чи можна використати ППС. А ЕППС можна взяти 20 мм, він не ламатиметься. Чи потрібна плівка на ЕППС, хоча б для того, щоб не витікав розчин через стикування. До ЕППС потрібно кріпити сітку? Щоб не "вспливала". Яку сітку брати? Чи це має бути оцинковка (дорога зараза). Проста ржавіє "на очах". Змонтував кабель на сітку пластиковими стяжками і заливаю ПЦС наполовину із плиточним клеєм. Товщина при цьому може бути мінімально 50мм? І уточніть при цьому пропорції ПЦС. Який варто брати клей, щоб зекономити. Цемент у нас Кам'янець-Подільський "ходить" М-500.
     
    Останнє редагування: 3 січ 2017
  6. barnych

    barnych Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.309
    Симпатії:
    648
    Адреса:
    городок львівської обл.
    якщо хочете подивитись на моє бачення підлоги почитайте пост підлога з осб. я в принципі до монолітних підлог ставлюсь доволі стримано і без фанатизму оскільки їх виготовлення доволі тривалий процес.хоч вони і мають очевидну перевагу в шаленій несучій здатності.по тій причині не розумію навіщо ту перевагу зменшувати пінополістирольними кульками.
     
    Останнє редагування модератором: 12 січ 2017
  7. Михайло Маломитницький

    Михайло Маломитницький Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.173
    Симпатії:
    5.354
    Адреса:
    м. Миронівка Київська обл.
    Зараз прокладаю електроживлення для розеток (піде під стяжками) і обмірковую як буду влаштовувати підлогу. В перервах проглядаю розділ Полы на нашому форумі. Обов'язково подивлюсь Ваше повідомлення.
     
  8. Витэк

    Витэк Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.084
    Симпатії:
    1.863
    Адреса:
    Золотоноша
    Думаю, що можна. 50 мм ЕППС і 30 мм сітка, стяжка, кабель плитка. Але вкладати одним пирогом.

    Можна і 20, але можна і 50. Можна і з плівкою, а можна заклеїти стики скотчем, плівка на мою думку краще, але дорожче.
    Сітку металеву 50 на 50 мм, товщина дроту 3 мм. Сітку кріпити не потрібно, вона спливати не буде. Навпаки краще її підривати в шар розчину, щоб вона буда трохи відірвана від ЕППС.



    В цементних розчинах залізо не іржавіє. Приходилось демонтувати металеві дроти які були десятки років під прямими осадками, але в розчині, ніякої іржі.
    Розкладаєте ЕППС, розкладаєте і зв'язуете металеву сітку. Розраховуєте крок дроту, і кріпите його до сітки стяжками. Вкладаєте між дротом куски ЕППС на них дошки і можете починати робити стяжку.


    Кам'янець - Подільський дуже гарний цемент, Але думаю, що в домашніх умовах краще використовувати не марку 500, а марку 400. Була навіть краща марка 300, але її мабуть не випускають.
    В цементних розчинах є такий показник як пустотність, і цей показник досить впливає на міцність розчину. 400 треба буде по об'єму більше ніж 500, і як наслідок пустотність менша, розчин буде більш міцний. Також би не використовував би ПЦ 1, а тільки ПЦ II/А-Ш-400 Р-Н Такий цемент не в двічі дає меншу усадку, його не так рве.

    Найкращим варіантом ЦПС буде підібрати різний по розмірам гранвідсів, і взявши найбільшу фракцію, залили в банці його водою. Скільки буде потрібно води, скільки на цей об'єм потрібно меншого наповнювача. Різниця між сусідніми розмірами повинна бути якщо не помиляюсь в шість разів. Але це трохи складно.
    Пропорції пісок гранвісів цемент 1. 5 -1. 5 - 1
    Найбільша фракция наповнювача не повинна бути більшою ніж одна третя товщини стяжки. Якщо у нас стяжка буде 2 см, то не більшою 6 мм.


    Ось рецепт майже правильного розчину.
    По поводу плиточного клея. В плиточному клеї є добавка яка затримує воду в розчині. Тому стяжка з плиточним клеєм буде міцніша. Чім більше клею, тим міцніше. Добавляють від 1 клея до 4 ЦПС і до 1 до одного.
    Але того ж ефекту можна добитись якщо добавити 300 грам КМЦ на 10 літрів води, або процентів 10 піску замінити мілкими просіяними опилками.

    Стяжку такої товщини 2 см, бажано робити заодно з плиткою, щоб ще більше зменшити висихання розчину. І не топтатись по самій тонкій стяжці при укладанні плитки.

    Можна всю стяжку зробити плиточним клеем.... думаю що при такій товщині марка клею підійде люба, але треба в плитку втирати клей шпателем на сдир.
     
    meroro подобається це.
  9. Михайло Маломитницький

    Михайло Маломитницький Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.173
    Симпатії:
    5.354
    Адреса:
    м. Миронівка Київська обл.
    тут не зрозумів...Я планую мінімальну товщину ЕППС, щоб забезпечити висоту ПЦС 50 мм, а потім ще плитка і все це не вийде за межі 80 мм. Тому 20 мм ЕППС і без варіантів (розумію, що це малувато, але ж мізки "включив" пізніше, ніж приступив до роботи.
    Для мене це відкриття! Тепер спатиму спокійно...
    У нас у всіх магазинах марка 500. Невже варто шукати тільки 400? Якщо конче потрібно, можу глянути в іншим місцях...
    Читав, що ПЦС без відсіву краще, ніж з ним. Ви наполягаєте на його присутності в розчині? Біля мене кар'єр на околиці села, тому привезти не проблема і недорого, але чи варто? Десь раніше Ви писали, що і відсів і пісок потрібно мити. Як це зробити в домашніх умовах і взимку? І ще з приводу піску. Мені привезли з Канева, (я так розумію, що дніпровський), і привезли з нашого кар'єру. Так от наш для кладки не можна було використовувати без омилювача. Він практично без глини. По кольору відрізняється від дніпровського трохи-просто світліший, ніби лимонний. Чи можна його використовувати для стяжки?
    я буду робити стяжку до 50 мм. Але на майбутнє-як це робити стяжку заодно з плиткою?
     
  10. Витэк

    Витэк Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.084
    Симпатії:
    1.863
    Адреса:
    Золотоноша
    На мою думку біль правильно було б 50 мм ЕППС і 20 мм стяжки, але одним пирогом з плиткою.

    Це не критично, можете робити і із 500.


    Відсів відсіву різниця. Я ніде не читав, що з відсівом гірше, але відсів повинен бути без глини, як і пісок без глини. Кар'єрні можуть бути з глиною.. Чім більша різнофракційність наповнювача, тим краще. Відсів, як думаю більш різнофракційний ніж пісок.




    Мити бажано, якщо є глина. В домашніх умовах в бетономішалці колотиш з водою і поки не осіло зливаеш воду, але як це зробити взимку......


    Пісок з глиною, за звичай більш жовтий. Біль світлі піски кращі, навіть якщо вони кар'єрні. Кар'єрний кращий ніж річковий, але при умові, що він без глини.
    Можете змішувати один з іншим, може буде більша різнофракційність.




    Натягуете стяжку сантиметрів 50 по всій ширині кімнати, і зразуж вкладаєте плитку, потім натягуєете далі ще 50 см., і кладете плитку. Десь в інеті є відео, де в Европі так вкладають плитку без плиточного клею...прямо в шар стяжки.
     

Поділитися цією сторінкою