Картоплекопалка до мотоблока

Тема у розділі 'Тракторы, мотоблоки и другая техника', створена користувачем Divak, 25 лип 2016.

  1. leshiy_40

    leshiy_40 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    8.806
    Симпатії:
    10.846
    Адреса:
    Зах. УкраЇна
    Коли тут копали лопатою городи вже і не пригадаю(не за моєї памяті).
    А ось 10 годин лапою, це якийсь перебор, ну хіба одна людина, сам і копач-сам і збирач.
     
  2. Riba4ok1

    Riba4ok1 Майстер

    Повідомлення:
    100
    Симпатії:
    74
    + ще й мотоблок педальний.O=-rofl
     
    Petko подобається це.
  3. Vasil77

    Vasil77 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.116
    Симпатії:
    1.126
    Адреса:
    Житомир
    Часом і ттаке траплялось.
    Моя історія з мотоблоком починалась з агрегата "лучь" 1986р.в. на 10" гумі з догрузами для коліс по 30 кг на кожне колесо. Придбав його я в 2002р в стані глбокого б\в по троху капіталив і редуктора і двигуна. Нині цей агрегат випускають під маркою "Нева". Копалось 10 годин бо лапа викидала 60% бульби решту потрібно було вигрібати копаницями. Після кожного рядка я падав у борозну і нормальний серцевій ритм повертавсь через 15 хв.
    В моїй сімї я перший тракторист до мене діди все кіньми позиченими робили, і розповісти як і що настроїти нема кому і досі. Тому все роблю своіми руками і думаю головою.
    --- добавлено: 27 лип 2016 у 22:51 ---
    Нині маю мотоблок "Одверк" з двигуном на 7 кс і після використання лапи з задоволенням вивалив чималі кошти , 4 роки тому, і ще 7 днів переробляв та підлаштовував під власні потреби. Тому і не вважаю Що граблі це краще і прогресивніше ніж нормальна копалка шановний пан @Riba4ok1,
     
    Останнє редагування модератором: 4 сер 2016
  4. Riba4ok1

    Riba4ok1 Майстер

    Повідомлення:
    100
    Симпатії:
    74
    Як бачимо не настільки це космічні технології, до того ж власники найкращих КК не спішать викидати і дельфіни бо буває, особлибо на шабашках, що просто не вкопаєш нею то приходиться чіплять і "граблі" . Але це розмова вже просто ні про що.

    Що до 60%. Це, з тієї ж опери що і 10 годин МБ копати картоплю на 3 сотках.O=- Але, чесно кажучи, не дивлячись на примітивну будову я з своєю лапою довбався і переварював-перегинав не один не 2 рази і перепробував все що можна. Зараз з площі у 8-10 соток після фрезування якщо є потреба.боронування, посіву сідератів назбирується макс. 2 відра картоплі кілька років підряд. Ніхто не риється при збиранні тому я кажу що дозбирується вже після додаткового обробітку. Головно втрати по краям, то рано підняв, то не вспіла зануритися.
    Що до довантажувачів. Водянки не потребують ніякого довантаження. "Нева" на ГЗ іде як танк, так само без довантаження, при тому що у мене картопля тепер садиться досить глибоко, не зовсім "по-голландськи". Звісно що і МС і МТЗ легко працюють з копачем. В сезон я став ставити на свою ВМ 1050 ГЗ + по 8кг на кожне коліща довантаження як у випадку з бульдозером. А як не полінуюсь поставити понижені то й зовсім добре. Власне, я так вважаю, копалка ніяк не важче від бульдозера. Але , ті хто умніший, в ЮТубі не один, буває що у них ГЗ один важчий всього МБ.:-D Але я їх рекламувать не буду.

    Я пропоную брать приклад з шановного Василя. Звичайно, мається на увазі, в плані думать головою. Легкого всім копання!)))
     
  5. Vasil77

    Vasil77 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.116
    Симпатії:
    1.126
    Адреса:
    Житомир
    Прошу не перекручувати.
    А відео не відтворюється, просить зайти в...
    Я копалкою копаю начисто, зостається лиш дрібніша за 1см в діаметрі.
    Різні мотоблоки, різні агрегати. Маючи одну і ту ж потужність двс матимуть різне тягове зусилля. На свого "луча" я намагався вчепити сигментну косарку з полотном 0.8м та він відмовлявся працювати через брак потужності мотора. Тому про привід копалки там і мови не могло бути. Зараз потужності вистачає навідь на збільшену фрезу. https://krainamaystriv.com/threads/22207/#post-474727
     
    Останнє редагування: 28 лип 2016
  6. Riba4ok1

    Riba4ok1 Майстер

    Повідомлення:
    100
    Симпатії:
    74
    Я вибачаюсь що не дописав 2 сотки. Хай буде що Ви копаєте 5 соток 10 годин. Тобто 2 години на одну сотку. Але я й не намагався Вас дослівно цитувати бо це просто якісь незрозумілі виміри. Про потужність та тягове зусилля, після того як я побачив як Вам, з якогось дива, придумалося зуродовати фрезу, я з Вами не буду говорити бо я явно не вцурю за Вами в цьому питанні. Хіба ще раз всім пораджу думать головою перед тим як щось робити. Дякую за спілкування.
     
  7. Vasil77

    Vasil77 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.116
    Симпатії:
    1.126
    Адреса:
    Житомир
    З цим Вам до дружини раджу звертатись.
    Я дотримуюсь унітарного погляду на техніку, і для мене головне якість роботи а не наскільки "блистять яйця у пса". Фреза працює і заглиблюеться майже на 20см не тягаючи редуктором по землі. А наварював ножі бо на той час у продажу були лиш кроткі, і глибина обробітку сягала 12м, з зануренням редуктора у землю. Для посадки бульби цього дуже мало.
    --- добавлено: 29 лип 2016 у 13:42 ---
    Я не вважаю що мої погляди на деякі речи мають силу ЗАКНУ. Я лише висловлюю свої! погляди та розповідаю про свої! спроби. А що робити та як кожен вирішує сам!
     
    Останнє редагування модератором: 6 сер 2016
    Юрій54 подобається це.
  8. Riba4ok1

    Riba4ok1 Майстер

    Повідомлення:
    100
    Симпатії:
    74
    :-D"И тут Остапа понесло..." Я вже не буду цитувати Василя, якщо можна.
    Що до фрези, хоч зазвичай більшість "удосконалень" просто не мають ніякого сенсу, але шкоди прямої не несуть . 1.Раніше під кожен двигун ішла відповідної ширини і фреза.2. Глибина обробітку таких фрез 18 см. враховуючи що нормальна оранка до 20 см, а найглибше(але тепер мілко) ми садимо картоплю тепер за голандською технологією то цього більш ніж достатньо і ще ніхто не жалівся що сапою чи лопатою упирався в підошву. 3. АФ у китайських водянок просто пісня по якості обробітку(власники Грілло може не читають))) і удосконалювать там.... 4. Із-за активного приводу(ланцюг, підшіпники, посилений корпус), навантажень і т.д. ми змушені посилювать редуктор що призвело до його уширення в нижній частині. Тому на редукторі маємо "клик" і редуктор повинен лізти по грунту і зривати кликом "мертву зону" якої не видно, але вона немала на відміну від неактивних. 5. Всі знають що у водянки фреза достатньо широкозахватна(більша за всіх) і така ж важка для двигуна. Саме тому у цих фрез застосована не пряма, а сабельна форма ножа, математично точно розрахована, для того аби ріжуча кромка не вся сразу контактувала з грунтом і так зменшувала наватаження. 5. Збільшуючи довжину ножа(=збільшуємо важель) ми в рази(бо непропорційно при обробітку грунту) збільшуємо навантаження на всю трансмісію і двигун з ризиком віходу з ладу і однозначно посиленим спрацюванням. 6. Ну і останнє, аби не перераховувати всього: В сучасніших КПП привід фрези здійснюється не від ПВ КПП як це було в ранніх Кентаврах і Одверках, і залежить від передачі що ввімкнута, а не тільки від обертів двигуна тому можна тільки уявити швидкість ножів такої довжини. Коротше тут і думки не було ні про агротехніку, ні про якість. Я вже не кажу за якісь технічні, фізичні питання чи властивості матеріалів. Тобто маємо класичне "удосконалення" , але той варіант коли все абсолютно було зроблено на шкоду. Звісно що кожен сам собі власник, або садомазо...)))
     
  9. Divak

    Divak Стажер

    Повідомлення:
    21
    Симпатії:
    2
    ого скільки варіантів... цього року теж, напевне лапою обійдуся... а на наступний рік. чи після сезону буду модернізувати
     
  10. leshiy_40

    leshiy_40 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    8.806
    Симпатії:
    10.846
    Адреса:
    Зах. УкраЇна
    Лапу зварити, година, від сили. Ну і година налаштувати.
    Ось і всі варіанти.
    Удачі в творчості!!!:Hi:
     
    Vasil77 подобається це.

Поділитися цією сторінкою