Нестандартна система опалення будинку

Тема у розділі 'Отопление и горячее водоснабжение - общие вопросы', створена користувачем Роман Монастирський, 20 кві 2016.

  1. Роман Монастирський

    Роман Монастирський Підмайстер

    Повідомлення:
    35
    Симпатії:
    2
    Шановні форумчани я розумію що кардинально рівень кімнат не має значення однак у мене таке завдання згідно вкладок 1, 2 у своїй частині будинку змонтувати систему горячого водопостачання та опалення і щоб ця система працювала. З відси випливає що я прошу підказати технічні рішення мого плану:
    1. Котел конденсаційний 2-х контурний тепловест турбований КГД-К(Н)-20-С-М розташований на стіні у кухні.
    2. Під котлом змонтовано виводи для гарячого водопостачання та подачі теплоносія у гребінку ТП ванна+кухня ( крім цього з цієї гребінки подача на рушник та додаткову батарею к ванні 11 типу)
    3. Опалення від котла планую вести двома вітками 1- ша попри фасадну стіну до радіатора і далі необхідно зайти у суміжне приміщення яке на висоту 1 м више попередньго, тобто рруби опалення будуть підніматися відносно початкового рівня приблизно на 1 метр? 2 - а вітка у куті кухні піднімається на 2 й поверх (мансарда) і там розходиться на дві вітки під вікна.
    4. Саме цікаве встановлення радіатора під вікном біля входу в приміщення де зайти трубами по рівні підлоги не має змоги (залита стяжка) а тому вирішив піднятися за підвісну стелю пройти пройом і опуститися у коридорі але дилема чи здійснити це однотрубним методом чи подача + зворотка?
    5. Крім цього вивести відводи у гараж і там встановити розширювальний бачок і в майбутньому встановити паралельно котел на тверде паливо.
    Систему опалення думаю монтувати пластиковими трубами діаметром 25 або 32 мм відводи 20. Отак коротко. Дякую що відгукнулися. Прошу підказок.
    --- добавлено: 20 кві 2016 у 15:34 ---
    Шановні майстри прошу підказати як правильно влаштувати систему опалення у приватному будинку. Справа в тому що опалювальні приміщення розташовуються на трьох рівнях по висоті. Котел буде розміщено на 1 рівні а батареї опалення на усіх 3 рівнях. для наглядності кидаю плани приміщень та розріз будівлі. Прошу відгукнутися та поспілкуватися в ефірі. Завчасно дякую всім.
     

    Вкладення:

    Останнє редагування модератором: 28 кві 2016
  2. Іван 55555

    Іван 55555 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.306
    Симпатії:
    1.140
    Адреса:
    калуш
  3. Роман Монастирський

    Роман Монастирський Підмайстер

    Повідомлення:
    35
    Симпатії:
    2
    Скажіть Іван 55555 щодо магістралі зрозумів 32 мм подача + зворотка а от підйом між суміжними будівлями (при укладці труб по плінтусу) чи не буде якихось перекосів у роботі системи.
     
  4. Іван 55555

    Іван 55555 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.306
    Симпатії:
    1.140
    Адреса:
    калуш
    не буде.якщо я правильно Вас зрозумів,стосовно плінтусу))).
     
  5. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    Якщо буде відгалудження від стояка прямо, то можна дати невеличкий ухил від стояка. Дісно невеличкий - від пів до діаметра труби.
    Але якщо будуть викрутаси, та вийде кишеня для повітря, то треба буде ставити розповітрювачі.
    розпов.jpg
    Ставте скрізь на батареях, рушниках та підлогах термостатичні клапани з головками. Більше двох батарей вішайте вже на 25 трубу. Загальну 32.
    На найдовшій, найвіддаленіший гілці зробіть байпасик - закоротку між подачею та звороткою з краником. Це коли а вдруг всі клапани закриються, щоби насос не качав в глуху трубу, не грівся. Або ж для цього можна придбати дифбайпас з налаштуванням, та поставити його біля котла. Другий варіант ніби грамотніший.
    Якщо треба багато гарячої води, більше одного місця розбору, то краще на котел не надіятися, він багато якісно ГВ дати не зможе. Треба бойлер.
     
  6. Роман Монастирський

    Роман Монастирський Підмайстер

    Повідомлення:
    35
    Симпатії:
    2
    На рахунок 32 труби зрозумів але ще скажіть подачу + зворот на 2 поберх будівлі теж вести 32 чи вистачить 25. Щодо переходу через пройом думаю варіант 1 з малим нахилом доцільніший тому що труди будуть за фальш стелею крім того там електропроводка і розвождушовачі ставити трохо небезпечно з можливістю виникнення короткого замикання оскільки може скидатися ними надлишкова волога.
    На рахунок подачі горячої води то запроектовано: вання, маленький умивальник, душова кабіна, та мойка у кухні тоді можливо буде встановити в майбутньому якогось бойлера але питання передбачати його встановлення уже після котла на подачі горячої води як я розумії з прочитаних тем чи може я помиляюсь? Широ дякую що відгукнулись.
     
  7. Роман Монастирський

    Роман Монастирський Підмайстер

    Повідомлення:
    35
    Симпатії:
    2
    Схематично накинув підєднання радіатора через пройдений пройом може краще так її підєднати (рис1)
    На (рис2) вид із середини примішення мене турбує оцей перепад висотою близько 1 метра як бути з ним. Дякую.
     

    Вкладення:

    • схема.jpg
      схема.jpg
      Розмір файлу:
      44,1 КБ
      Переглядів:
      29
  8. Іван 55555

    Іван 55555 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.306
    Симпатії:
    1.140
    Адреса:
    калуш
    таку і робіть
     
  9. Роман Монастирський

    Роман Монастирський Підмайстер

    Повідомлення:
    35
    Симпатії:
    2
    Іван 55555 а щодо підйому що скажете. Дякую (рис 2)
     
  10. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    Отак, щоби не заглиблюватись, якщо нема довгих прогонів на пів-города, то на 20 (16) трубу можна чипляти один-два радіатора, на 25 (20) можна чипляти до п'яти, на 32(26) до півтори десятка а як не довга, то більше.
    Ну і трохи зважати на ніби "баланс", щоби від/до відгалуджень/приєднань довжино-діаметри були співзвучні із потребами у теплі тих гілок. Щоби у боки від трійника, в напряму руху, труби були такими, які є потреби у воді в тих гілках. Щоби не виникала потреба у додаткових балансувальних кранах на лініях.
     

Поділитися цією сторінкою