Як зробити стяжку?

Тема у розділі 'Стены, фасады и перекрытия', створена користувачем Vovik07, 28 бер 2016.

  1. Vovik07

    Vovik07 Прораб

    Повідомлення:
    335
    Симпатії:
    318
    Адреса:
    Львів
    Доброго дня майстрам ! Потрібна порада щодо стяжки в кімнаті. Проблема якби не складна , але знизу підвали з арочними потолками. Схематично вигладає так
    Р-4 Разрез.jpg Opalennja Xata 34a.jpg
    Стажка буде тільки в кімнаті над підвалами. Зараз проміжуток між підвалом та підлогою засипаний землею , піском. Покладені лаги і деревяна підлога. Підлогу потрібно міняти. Хочу залити стяжку , але як. Я думаю потрібно вибрати землю сантиметрів 15, залити стажку 5-6см , тоді пінопласт , тоді знову стажка під маяки . Чи пінопласт не потрібен , якщо внизу підвали?
     
    Останнє редагування модератором: 28 бер 2016
  2. viktor28465

    viktor28465 Інженер

    Повідомлення:
    602
    Симпатії:
    900
    Якщо підвал має бути холодним (щоб картопля не проростала:-D) а кімната тепла, то пінопласт бажано дати.
    А як підвал опалюється, то можна і без нього.Але плівку під стяжку давайте в будь якому випадку, щоб волога не йшла в кімнату.
     
  3. Vladlen

    Vladlen Шабашник

    Повідомлення:
    3.613
    Симпатії:
    695
    Адреса:
    Сумы
    не тільки,якщо працювати без плівки волога з нової стяжки буде поглинатися "старою" .Незручність в укладанні та й пересихання
     
  4. Vovik07

    Vovik07 Прораб

    Повідомлення:
    335
    Симпатії:
    318
    Адреса:
    Львів
    @viktor28465, Підвал холодним не потрібно , бо він обігрівається , там стоїть котел. А от щоб кімната тепла = о то бажано:). Яку плівку використовувати , чорну звичайну? І якої товщини стяжку ? Я думаю краще залити чорнову стяжку а потім маяки і чистова стяжка... І якщо можна , то який розчин , з пластифікатором , без , яке співвідношення? І ще питання , в мене є паркетна заготовка букова , чи можна її постилити прямо на стяжку , чи потрібно фанеру а потім паркет?
     
  5. viktor28465

    viktor28465 Інженер

    Повідомлення:
    602
    Симпатії:
    900
    Колись я займався "євроремонтами", можу радити тільки з власного досвіду.У мене тоді була "своя власна технологія" стяжок по грунті-швидко і надійно, причому за один раз.Грунт трамбувався і планувався -близько 12-14 см від "нуля", потім я забивав рядками в землю кілочки через метр, всі до рівня -2 см до "нуля"
    Кількість рядків 2 чи 3 залежить від ширини кімнати, і яке правило.До кілочків прикручував рейки 2см(боки зістругував під кутом, щоб можна потім легко вийняти)виходили маяки.З дошки робив правило яке знімало 11см нижще маяків.Засипав піском і стягував.Відкручував рейки.Стелив на пісок чорну плівку(не саму тонку) на кілочках пробивав у плівці дзюркиdrel на неї розкладав пінопласт 5см 35 щільність на пінопласт знову плівку, на плівку армуючу сітку, потім знов прикручував рейки.Єдине що ходити треба по фанерках щоб пісок не ковиряти.Потім заливав бетоном(сітку трохи піднімав) з щебнем до рівня -1см,а той сантиметр відразу теж тільки без щебеню.Як задубівало, то відкручував рейки,виколупував кілочки (висверлював) зі стяжки добивав їх у землю як ішли.
    Нори запихав пінопластом щільно,і зароблював розчином рівці.Потім тільки по рівцях грубим бруском проходився щоб збити "соплі"
    Бетон робив 1:3:3,5(5-20) розчин 1:3 пластифікатор добавляв, як не було то йшов ПВА.Головне робити густий, щоб не виходила вода, бо потім та плівка з цем.молочка відстане ,і то не страшно як стелите ламінат, а як плитку чи паркет то зле.Ламінат і плитку клав сам, паркет -паркетчикі.Вони як правило чекали місяць, клали на ніч на стяжку шмат скла і як рано на склі не було роси, то казали що стяжка суха.Рівністю стяжки вони завжди не могли натішитись,грунтували її, і після висихання клеїли паркет на каучуковий клей, на стяжку, без фанери, не знаю чи то вірно(спитайте в розділі про підлоги у паркетників)але я там був через 5 років, то проблем з паркетом не було ніяких.Удачі:Hi:
     
    Vovik07 подобається це.
  6. Eenvgiy55

    Eenvgiy55 Підмайстер

    Повідомлення:
    51
    Симпатії:
    3
    добрый вечер, я до ламината и подложки еще не дошел, полистал эту тему, есть вопрос по стяжке вначале, подскажите какую лучше ? перепады 2-5см в панельной 9 этажке, мне советовали:
    1) цемент + песок
    2) цемент + песок + пенопластовая крошка(все это вперемешку)
    3) полусухая стяжка какая-то которая по 100грн примерно мешок

    Подскажите, из чего стяжку лучше делать (не только из перечисленного) ? хочу чтобы соседи снизу меня не слышали и потеплее пол чтобы был, слышал про вариант утеплить стиродуром еще, но там же вроде пол на 10-12см поднимается, это не есть хорошо как по мне, стелить собираюсь ламинат.
     
    Останнє редагування модератором: 26 вер 2018
  7. Vurana

    Vurana Підмайстер

    Повідомлення:
    44
    Симпатії:
    7
    Мы покупали готовую смесь
     
  8. Тарасюк

    Тарасюк Майстер

    Повідомлення:
    243
    Симпатії:
    74
    Адреса:
    Коломия
    так і є ,тільки погрунтувати панелі і 1:3 цементу.
     

Поділитися цією сторінкою