Купівля будинку у селі. Багато питань

Тема у розділі 'Строительство дома - общие вопросы', створена користувачем Pixie, 30 лис 2015.

  1. NEMAN

    NEMAN Інженер

    Повідомлення:
    864
    Симпатії:
    1.027
    Адреса:
    Б Ц
    А далеченько ,це скільки в метражі..?
     
  2. Pixie

    Pixie Майстер

    Повідомлення:
    35
    Симпатії:
    26
    ну все, сьогодні нарешті стали власниками будинку :radost:victorybeer
    правда ще почекаємо поки звідти заберуть речі, але уже нарешті можна щось починати робити

    @NEMAN, ну мабуть десь метрів до 15, поки не міряли
    [​IMG]
     
    captain Grey, Руслан_77_ та Odissey подобається це.
  3. bogdansv

    bogdansv Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.848
    Симпатії:
    1.987
    Адреса:
    Черкассы
    На всяк випадок тут ще напишу.
    Вирішили продати два свої двори/будинки в селі Вереміївка Черкаської області .
    В двох словах : Дві ділянки по 25 соток кожна, розташовані поруч (точніше через дорогу ода з іншою), один двір використовувався для постійного проживання, має господарські споруди (літня кухня, сарай, гараж, погріб 2шт) , на інший ділянці незавершене будівництво будинку з гаражем + старий будинок. Обидві ділянки розділені однаково на город та двір (15соток город, 10 двір). Село асфальтоване, має централізоване водопостачання, інфраструктуру (магазини, школу, дитсадочок, лікарню та інше) , знаходиться на березі Дніпра (кременчуцьке водосховище), від будинків до берега 2,5км - ми часто пішки ходили.
    https://www.google.com.ua/maps/@49.3785607,32.5563796,27985m/data=!3m1!1e3?hl=ru
    Якщо зацікавить прошу дзвоніть : мій №0633181370 Сергій, або материн 0633769167 Олександра.
    Не знаю чи можна ціну ту писати, якщо то питайте - за теперішніми мірками завсім копійки.
     
  4. Odissey

    Odissey Інженер

    Повідомлення:
    734
    Симпатії:
    864
    Огого - вітаю, шановні з покупкою!!! Тепер справжні господарі будете)
     
  5. NEMAN

    NEMAN Інженер

    Повідомлення:
    864
    Симпатії:
    1.027
    Адреса:
    Б Ц
    А можна вас трішки напрягти..Хотілося б мені отримати від вас таку інформацію - скільки (в метрах) від рівня грунту до зеркала води в криниці:mathematic:.Пункт другий - висота стовпа води в криниці:mathematic:.Як переміряти?Проста верьовка з якимсь грузиком на кінці,ну типу підшипника.Бажано мірну тканеву рулетку.Ну і дальше - діло техніки.Не маю ніяких умислів,просто чисто професійна цікавість,що там зараз у ваших краях робиться по колодязях:Hi:.
     
  6. Pixie

    Pixie Майстер

    Повідомлення:
    35
    Симпатії:
    26
    дякую! Аби вистачило сил та грошей господарювать Crazy а то мене всі лякають як тільки можуть.

    та воно то можна, але десь ближче до середини березня, бо поки ще там речі повивозять, та і нам треба декілька питань вирішити перш ніж їхати туди хоча б на тиждень для замірів всього підряд. Зроблю обов'язково, дякую за інструкцію.
     
  7. Odissey

    Odissey Інженер

    Повідомлення:
    734
    Симпатії:
    864
    Все поступово робиться. Мені допомагає планування. Склав в ексельці список задач і поділив їх на маленькі підзадачі. Тепер чітко бачу, що треба робити і не втрачаю час на продумування "чим же зайнятися?". Це добре економить час, мотивує, видно прогрес... Кожна підзадачка має 3 стани: не виконана, в процесі виконання і виконана. Для невиконаних ще може бути помітка в плані - те, що планую почати робити найближчим часом.
    В тій же ексельці веду свої витрати на ремонт.
     
    Andrii_M та Pixie подобається це.
  8. Pixie

    Pixie Майстер

    Повідомлення:
    35
    Симпатії:
    26
    всім привіт. Після довгого періоду особистих негараздів (похворіли всі родичі) нарешті ми вирвалися в свій будинок. Поїхали на 3 дні на розвідку, залишились на 2 тижні :-D

    Приїхали з величезною купою питань, сподіваюсь хтось зможе допомогти з їх вирішенням.

    Перше - водопостачання в будинок. Ми вже хотіли на цей тиждень викликати людину щоб прорахували нам скважину-заведення води в дім-вивід стоків і каналізацію. Коли прийшов сусід, почав відмовляти від биття скважини. Каже у скважинах вода суто технічна, робіть водогін із криниці, у вас найкраща вода була на кутку, всі з вашої криниці пили.
    Зараз ми 2 тижні теж користувались водою з нашого колодязя, але там такий осад в ній, сама вода каламутна (ну про те шо там сміття плаває то я вже мовчу).
    Я нічого в цьому не розумію, тому не знаю:
    а) чи вистачить ресурсу води з колодязю для покриття всіх потреб у будинку (питна вода+їжа, миття посуду, купання, прання). А ще ж і полив! Спробувала погуглити, зрозуміла тільки що треба визначити дебіт води у колодязі, але не зовсім зрозуміла чи ми зможемо правильно його вирахувати самостійно і чи можна це робити зараз, чи чекати червня-липня, поки рівень води спаде до мінімального?
    б) чи сильно зміниться якість і кількість домішок у воді після чистки? чи вона може такою й залишитись - каламутною і з осадом? І сюди ж - чи дуже дорого обійдуться всякі фільтри, якщо вода таки буде не дуже чиста? Хоч приблизно, скільки може коштувати перманентна очистка води для домашніх потреб?
    в) не зовсім зрозуміло як організувати водопостачання - на мою невпевнену думку наче треба врізатись в кільце колодязя десь нижче рівня промерзання грунту, поруч викопати ямку, утеплити її, туди насос (який???) і від нього в траншеї трубу в будинок. Але пишуть в інеті про насоси які кидаються прямо в колодязь і звідти качають воду - але шо з ним буде зимою? Хіба не померзне все?

    Ну і питання тимчасове, поки не вирішиться дилема з водою в дім, чи має сенс купити насосик типу такого і я просто кидаю його на тросику в криницю, кабель втикаю в розетку в будинку, до насоса чіпляю звичайний стандартний шланг для поливу і наливаю з шлангу біля криниці воду у ємності? Чи не всякий насос не до всякого колодязя підійде? Просто на 2-3 тижні не хочеться брати щось дороге, але площі поливу неухильно збільшуються:-[, не хочеться постійно відволікати чоловіка від роботи щоб наносив води

    І друга дилема з електрикою. Думали що нам треба 3 фази і багато кіловат. Взнали ціну і терміни в місцевому РЕМі, схопились за голову. 4квт нам обійдеться в 6 тисяч грн і чекати можна місяць, а можна й три. Проводка в домі - біда-біда-огорчєніє. Іскрять патрони, іскрять розетки, мигтить світло в коридорах, 4 розетки на всю хату. Міняти треба ну просто терміново. Місцевий дядечко-електрик сказав що на нашу 1 фазу нам видано 3квт, і якщо грамотно зробити розводку, то має вистачати, принаймні поки що і без "тяжких" приборів типу електрочайнику і електродуховки.
    Що скажете, можна перебитись на 3квт? Бо за 1 зайвий кіловат платити 6 тисяч зараз ой як не хочеться, стільки інших витрат :facepalm:
     
  9. Anjey217

    Anjey217 Бригадир

    Повідомлення:
    505
    Симпатії:
    154
    Адреса:
    Чернівці
    @Pixie, криницю треба викачати і почистити.
    Далі копаєте траншею глибиною нижче рівня промерзання від будинку до криниці під поліпропіленову трубу, в криницю центробіжний насос Водолей, в будинку бачок з автоматикою. Від бачка розводите до споживачів (кухня\ванна).
    Виглядає приблизно так
    [​IMG]
     
    Pixie подобається це.
  10. Pixie

    Pixie Майстер

    Повідомлення:
    35
    Симпатії:
    26
    @Anjey217, дякую. Значить будемо консультуватись не з тими, шо скважини роблять, а з тими що від колодця проводять воду, сусіди обіцяли контакти :)

    Покажу вам трохи фоточок :-[
    Парк перед садибою Симиренків, за спиною сама садиба, де зараз знаходиться інститут помології
    [​IMG]
    [​IMG]
    Інститутські сади
    [​IMG]
    За парком є озерце з острівцем, навколо верби - краса!
    [​IMG]

    А прямо через дорогу від нас живуть лелеки :)
    Літають над нашим будинком, радісно клекочуть
    [​IMG]
     
    Julla, Andrii_M та sanykrimea подобається це.

Поділитися цією сторінкою