Акт перевірки димохідно-вентиляційних каналів (ДВК) для газового

Тема у розділі 'Вентиляция и кондиционирование', створена користувачем gam-ua, 5 лют 2016.

  1. gam-ua

    gam-ua Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.146
    Симпатії:
    684
    Адреса:
    Чернігівська обл. Ічня
    Вопрос до знатаків. Щороку газконтора вимагає надати акт перевірки димохідно-вентиляційних каналів. вартість від 60 грн і вище, залежно який мойша буде надавати послуги. акт видає тільки приватна фірма. без акту відключають газ. перевіряти наявність актів починають серед зими, щоб у людини не було вибору. наявність актів на початку опалювального сезону, коли ще тепло, нікого не цікавить. хоча газконтора і не має ліцензії, однак слесаря пропонують видати акт не відходячи від каси.

    акт взагалі потрібен щороку? саме на вентиляцію, адже в будинку парапетні газові прилади. на сайті газового написано, що:
    Акт на придатність ДВК не потрібен тоді, коли в житловому приміщенні встановлений опалювальний котел, конвектор парапетного типу або двоконтурний навісний котел з герметичною камерою згорання, в яких подача повітря для горіння палива та відвід продуктів згорання відбувається через зовнішню стіну будівлі, але за умови відсутності в приміщенні, де встановлені газові прилади димового чи вентиляційного каналу. Але в таких випадках споживачам слід звернути увагу на вимоги паспортів заводів – виробників вищезгаданого газового обладнання, в яких зазначається про необхідність щорічного обслуговування котлів перед початком опалювального сезону. Крім загального обстеження приладу, в комплекс робіт з обслуговування входить перевірка й прочищення повітро – димових патрубків.

    УВАГА! При наявності в приміщенні вентиляційного або димового каналу проведення періодичної перевірки ОБОВ`ЯЗКОВЕ. Докладніше про перевірку і періодичність обстеження ДВК читайте тут
    .

    Що значить при наявності? а якщо я його закрию гіпсокартоном і замажу? виходить вентканалу немає, так? чи потрібно внести зміни в план? Де можна почитати про вентканали, їх перевірку, акт двк і все це за наявнсоті парапетного котла?
    --- добавлено: 5 лют 2016 у 09:56 ---
    І ще. от прийшли, подивилися, нема акта. пішли, опломбували кран на газовому вводі в будинок. ну типа газом без акту користуватися небезпечно, а замерзнути без газу то зовсім безопасно. зима ж, мороз. порішать по закону, це тижнів два. можна померти. а якщо господар зірве пломбу? у нього ж то і вибору немає, адже згідно конституції найвищою цінністю є життя. і саме його він намагається собі врятувати. ну за газ понятно буде сплачуватись. по лічильнику. яка в такому разі відповідальність за зірвану пломбу?
     
    Останнє редагування модератором: 13 лют 2016
  2. Vladimir1966

    Vladimir1966 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.110
    Симпатії:
    710
    Адреса:
    с. Нові Петрівці
    фізичне унеможливлення використання газу.
    Як правило робиться методом перетискання (плющення) труби після виходу із землі.
    Робиться із залученням групи фізичного сприяння :-\
     
  3. gam-ua

    gam-ua Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.146
    Симпатії:
    684
    Адреса:
    Чернігівська обл. Ічня
    а підстава псувати моє майно? і я ж можу замерзнути серед зими. воду зокрема немають права перекривати повністю. ставиться заглушка яка дозволяє набрати чайник за годину.

    а якщо закрити вентиляцію, тоді виходить що її в приміщенні немає? чи потрібні зміни проекту? а якщо вентиляції в проекті немає, а на ділі є? виходить і акт не потрібен.

    на вентиляціях заробляють порядку 0,5-1 мільйон гривень з району на 7000 користувачів.
     
  4. Vladimir1966

    Vladimir1966 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.110
    Симпатії:
    710
    Адреса:
    с. Нові Петрівці
    ну що Ви, шановний так реагуєте ? Де тут порівняння із псуванням (теоретичним) майна одного власника будинку та тією шкодою, яка може бути завдана, в випадку вибуху десь так біля 500 кубометрів газу всередині цегляної будови ?
    Так що прорахуйте - силу вибуху, швидкість руху окремих цеглин, вражаючу дію віконних шибок (а вони ж напевно що підуть по траекторії екранопланів) - так метрів на 500. Ну і підрахуйте, скільки може загинути людей.
    От газова контора підленько так провела, напевно ж, такий розрахунок (а він є одним із елементів так званої гражданської оборони), і проведе запобіжні дії.
    Де тут буде порушення закону?
     
  5. gam-ua

    gam-ua Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.146
    Симпатії:
    684
    Адреса:
    Чернігівська обл. Ічня
    я то понымаю. але чого якщо у мене парапетне обладнання, то мені непотрібен акт. це якщо нема вентиляції. а якщо є то потрібен. де логіка?
     
  6. pic16f887

    pic16f887 Прораб

    Повідомлення:
    345
    Симпатії:
    313
    Адреса:
    Київська обл
    Я в цьому сезоні культурно послав мотивуючи що буду топить дровами, так само зробили багато односельчан. В нас минулі роки одні візуально оглядали, другі просто виписували акта їм головне гроші збить.газ використовую до 200м3 без акта. Доречі ходять слухи що з 1 04 2016р. вводиться абонплата за газплиту 17 грн а за котел і газплиту 29 грн не залежно від використання
     
  7. sanyan

    sanyan Бригадир

    Повідомлення:
    114
    Симпатії:
    125
    Адреса:
    УКРАЇНА!
    16. Послуги з монтажу, технічного обслуговування та ремонту газових приладів і пристроїв, лічильників газу за заявками споживачів оплачуються ними за затвердженими в установленому порядку тарифами (цінами) з урахуванням вартості обладнання, його вузлів і деталей, крім послуг з періодичного технічного обслуговування, що надаються за рахунок витрат газорозподільних підприємств, пов'язаних з транспортуванням природного газу, а саме:

    {Абзац перший пункту 16 із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ № 165 від 17.02.2010}

    {Абзац другий пункту 16 виключено на підставі Постанови КМ № 821 від 13.06.2007}

    перевірки на щільність газопроводів, газових приладів і пристроїв за допомогою газу під робочим тиском;

    ліквідації витоку газу;

    перевірки відповідності встановлення газових приладів і пристроїв, побудови приміщень, прокладення газопроводів вимогам будівельних норм, проекту і правилам експлуатації;

    перевірки димових і вентиляційних каналів на наявність тяги;
    -----------------------------------------------------------------------------------
    перевірки наявності вільного доступу до газопроводів, газових приладів і пристроїв, а також у підвали та на горища, де прокладені газопроводи;

    розбирання, очищення від залишків корозії і мастила, а також змащування всіх запірних пристроїв, установлених на газопроводах та газових приладах;

    перевірки придатності до використання (експлуатації) газових приладів і пристроїв, їх очищення, наладки та регулювання;

    дрібного ремонту газових приладів і пристроїв, пов'язаного із заміною гвинтів, штифтів, пружин, ущільнювальних матеріалів у разі перепакування фланцевих та нарізних з'єднань і запірних пристроїв.

    16-1. Періодична повірка лічильників газу, їх технічне обслуговування та пов'язаний з такою повіркою ремонт (у тому числі демонтаж, транспортування та монтаж) здійснюються за рахунок газорозподільного підприємства.

    На період зняття лічильника газу для проведення його періодичної/позачергової повірки та ремонту, пов'язаного з такою повіркою, або для проведення ремонту
     
  8. Дед Хоттабыч

    Дед Хоттабыч Заслужений майстер

    Повідомлення:
    3.445
    Симпатії:
    4.857
    @sanyan, Шось я заблукав. Скажіть своїми словами, платимо чи ні.
     
  9. sanyan

    sanyan Бригадир

    Повідомлення:
    114
    Симпатії:
    125
    Адреса:
    УКРАЇНА!
    -перевірки димових і вентиляційних каналів на наявність тяги;
    так,що платити непотрібно!
     
    Дед Хоттабыч подобається це.
  10. gam-ua

    gam-ua Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.146
    Симпатії:
    684
    Адреса:
    Чернігівська обл. Ічня
    перевірка на наявність тяги. а от акт про придатність вентиляції має видати мойша за гроші. тоість контора притуля листок, а мойша має заміряти обем який вентиляція викачує. якщо менше то доведеться без газу сидіти.
    --- добавлено: 6 лют 2016 у 22:34 ---
    за транспортування газу. тобто газ купуєте окремо, а за те, що вам його доставлять окремо. чим більший лічильник тим більше платити.
     
    Останнє редагування модератором: 14 лют 2016

Поділитися цією сторінкою