Допоможіть із вибором мотоблоку

Тема у розділі 'Тракторы, мотоблоки и другая техника', створена користувачем Divak, 20 січ 2016.

  1. Divak

    Divak Стажер

    Повідомлення:
    21
    Симпатії:
    2
    Доброго дня!
    Хочу собі такого помічника в господарстві як мотоблок? Весна не загорами, а важкою технікою не скрізь можна заїхати... Маю вже малий саморобний трактор( сам не робив - від дядька в спадок залишилося) та юмеза. Хочу ще щось компактніше, бо та техніка, що маю, то дуже громіздка.
    підкажіть, який мотоблок хороший? В кого який? як в роботі себе показує і чи довго він знаходиться на службі?
    дуже дякую за гарні поради.
     
  2. ЧЕрепицин

    ЧЕрепицин Прораб

    Повідомлення:
    490
    Симпатії:
    492
    Адреса:
    Киев
    У мене кипор 610... третій рік... Просто пашу під картоплю і після... Мені вистачае на 10 сот з головою
     
    Divak подобається це.
  3. Riba4ok1

    Riba4ok1 Майстер

    Повідомлення:
    100
    Симпатії:
    74
    :) Хороший "Грілло". Той же "Кіпор" про який згадано вище хороший, якого "вистачає з головою" і не раз, і не тричі по 10 соток. І всі хороші якщо їм будуть поставлені посильні задачі.Якщо Ви поділитесь з нами Вашими вимогами до придбаного МБ, переліком робіт і об"ємом, цінові межі якими Ви хочете обмежитися то тоді можна буде щось відповідати.
     
    Divak подобається це.
  4. Divak

    Divak Стажер

    Повідомлення:
    21
    Симпатії:
    2
    В мене є приблизно 30 арів городу. Так от для мотоблока робота: закультивувати від бур’яну картоплю і підгорнути. Копаю і саджаю я саморобним невеличким тракторцем. Наступна робота, для якої мені потрібен мотоблок - маю посадки малини, ожини і смородини (до 10 арів). між рядками потрібно буде продерти бур’ян. І маю ще трішки садка (до 10 арів). раніше все косилося руками, але хочу теж механізувати і між дерев косити мотоблоком. Ну от і все.
     
  5. Riba4ok1

    Riba4ok1 Майстер

    Повідомлення:
    100
    Симпатії:
    74
    Тепер зрозуміло. Можу запропонувати Вам як найоптимальніший вибір ВМ1050 як у мене і подібні йому, будь-які. Не тому що він у мене такий. З цією роботою справляться і Протон 80, чи Вейма 900 але вони важкі для обробітку міжрядь на мінімумі захвату через високий ЦТ. ВМ 1050 через компоновку найлегший у фрезеруванні. Через ремінний привід Ви не матимете з приєднанням косарки(і будь чого іншого) клопоту(там де шліцевий ВВП потрібна чи спецкосарка чи перехідники). Ту ж роботу виконають і вищеназвані типи . Гарний 105-ка і клони та теж на міжрядці важкий зовсім. Всі МБ обладнані одним і тим же типом двигуна клоном Хонди 200. Мають високий ресурс, дешеві в ремонті і доступні по з/ч. Подивіться приклади роботи з МБ у мене на каналі в т.ч. і на картоплі. https://www.youtube.com/user/Riba4ok11/videos Про деталі питайте.
     
    Тарасюк подобається це.
  6. Divak

    Divak Стажер

    Повідомлення:
    21
    Симпатії:
    2
    дякую, перегляну)
     
  7. УникальныйВАСЯ

    УникальныйВАСЯ Стажер

    Повідомлення:
    23
    Симпатії:
    11
    Адреса:
    Запорізька обл
    я себе купил вот такой
     
  8. gyra83

    gyra83 Підмайстер

    Повідомлення:
    49
    Симпатії:
    16
    Я для себе вибрав два мотоблока це зубр 4 ним саджу картошку, підгортаю, полю, копаю, а для садка невелика фреза у мене нева без передач. Але нею десь біля 40 соток за пару днів було після трактора оброблено. Інколи на супіску саджу, а також на ланшафтному дизайні його для підготовки грунту під газон використовуємо. Покищо на зубр не купив фрез. Зубр попався без фрез але на високих грунтозацепах.
     

Поділитися цією сторінкою