Перереєстрація ТЗ за договором купівлі-продажу (без довідки-рахунок)

Тема у розділі 'Автоклуб', створена користувачем Odissey, 12 гру 2015.

  1. Odissey

    Odissey Інженер

    Повідомлення:
    734
    Симпатії:
    864
    Хочу розповісти шановним форумчанам про нову процедуру перереєстрації ТЗ при його реєстрації в іншій області на прикладі Вінницького обласного МРЕВ.

    Перед поїздкою в МРЕВ взяти гроші, документи, інструмент для зняття номерів, кулькову ручку, ганчірку.
    1) Піти до нотаріуса і взяти "Витяг з Державного реєстру обтяжень рухомого майна" на свій автомобіль.
    (34 грн + 34 грн за 2 бланки + 100 грн послуги нотаріуса).
    2) Заїхати на експертизу і стати в чергу. Підійти до експерта і взяти пустий бланк "Акт огляду ТЗ" і самостійно його заповнити. Все що пропустите, допише експерт. Якщо з номером кузова і агрегатів нема проблем, процедура огляду займає 5-10 хвилин. З актом ідем у МРЕВ.
    3) Отримати в Реєстратурі "Запит на підтвердження факту реєстрації та наявності обмежень на ТЗ" (перевірка по базам на угон, розшук, арешт і т.д.).
    4) Завірити "Запит на підтвердження факту реєстрації та наявності обмежень на ТЗ" в начальника МРЕВ (подвійні двері одразу напроти входу).
    5) Занести "Запит на підтвердження факту реєстрації та наявності обмежень на ТЗ" в начальника МРЕВ і техпаспорт в 109 кабінет (зайти через центральний вхід і перші двері направо) і віддати фахівцю.
    Він звонить у МРЕВ, де зареєстровано ТЗ і йому надсилають "Облікову картку приватного ТЗ" (підтвердження реєстрації та відсутність арештів).
    6) В касі проплатити 230 грн за номерний знак тип 2-1.
    7) В Реєстратурі попросити 3 чистих бланки і заповнити їх.
    (В договорі бажано вказати вартість авто до 50 тис. грн. Інакше власнику прийде з податкової "лист щастя".
    На новіші авто люди писали по 49 тисяч. На старіші можна 1,5,10 тисяч — хто скільки хоче.)
    8) Зробити ксерокопії сторінок паспорта продавця, покупця, техпаспорта автомобіля, акту огляду ТЗ, витягу з реєстру судових обтяжень, а також копію запиту на підтвердження факту реєстрації і облікової карти ТЗ.
    9) Дочекатися своєї черги і завірити "Договір купівлі-продажу".
    (Увага! Тут працює лише одне віконичко. На оформлення договору однієї машини йде всередньому 20-30 хвилин. Будучи 12 в черзі і прийшовши на 9 ранку черга до мене доповзла майже о 3-й годині.)
    (Договір купівлі-продажу також можна оформити більш швидко в нотаріуса, але ця послуга в нього платна і досить не дешева. В МРЕВ — безкоштовно).
    10) Звернутися в віконечко оформлення заяв. Після оформлення заяви ви її вивчаєте на відсутність помилок і якщо все вірно — підписуєте.
    11) Оплатити в касі за постановку на облік 326 грн.
    12) Звернутися у віконце "Прийом документів" Реєстратури і здати всі зібрані доки.
    13) Зняти номерні знаки та через 30 хвилин з паспортом звернутися у віконце "Видача документів" реєстратури.
    14) Коли талон про реєстрацію готовий, подаєте паспорт і старі номерні знаки. Отримуєте "техпаспорт" і нові номерні знаки на ваш автомобіль!

    Ітого:
    168 + 230 + 326 = 724 грн. + різні ксерокопії стали до 30 грн.


    Корисні поради:
    1) Пообідати можна в столовій МРЕВ або замовити досить смачний комплексний обід в ресторані "Ренесанс".
    2) Якщо здійснювати проплати квитанцій в Мегабанку, що на перехресті — вам безкоштовно зроблять ксерокопії документів, які скажете. Також там можуть зробити копії і за окрему плату.
    3) Всередині МРЕВ є ксерокс із самообслуговуванням — вартість однієї копії 2 грн. Приймає купюри до 5 грн і копійки (видає решту копійками).
    4) Переконатися, що не буде проблем із зняттям номерів.
    (В моєму випадку передній номер був закріплений до бампера болтом під хрестову викрутку і гайкою із зворотньої сторони. Кінець болта заржавів і не вдалось розкрутити. Довелось розірвати в номері дірку викруткою, щоб зняти його через шляпку болта.)
    5) Збір документів з 2 по 8 пункт зайняв 2-2,5 години.
    6) Якщо приїхати о 9-й і стати в чергу на договір купівлі-продажу, то поки дійде черга можна спокійно все зібрати і поїхати до нотаріуса взяти витяг з реєстру обтяжень.
    7) При перереєстрації по довіреності, зверніть увагу, що людина, яка знімає з обліку, не може на себе ж поставити автомобіль — треба 2 особи. Якщо довіреність виписана тільки на вас, то єдиний шлях — оформлення на іншу особу.
     
    TYN, andrij64, bogdansv та 2 іншим подобається це.
  2. bogdansv

    bogdansv Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.848
    Симпатії:
    1.987
    Адреса:
    Черкассы
    Дешевле чем было 5 лет назад .
    Я переоформлял машину , около 4 т .грн получилось .
     
  3. andrij64

    andrij64 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    6.381
    Симпатії:
    6.893
    Адреса:
    Стебник
    Мдааа. Далеко ще до Гейропи.:facepalm:
     
  4. Odissey

    Odissey Інженер

    Повідомлення:
    734
    Симпатії:
    864
    Насправді процедура не складна, якщо знати нюанси. А з приводу договорів купівлі-продажу - думаю проблема зникне, коли відкриють ще одне віконичко.
     
  5. andrij64

    andrij64 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    6.381
    Симпатії:
    6.893
    Адреса:
    Стебник
    Нескладна процедура- це заповнити нижню частину реєстраційного талону, вписавши туди дані покупця і вислати це до поліції звичайним листом. Потім з поліції прийде до нового власника такий же ж реєстраційний талон, де в врхній частині будуть вже його дані, нижня- порожня. В цю порожню нижню частину теперішній власник буде вписувати дані майбутнього власника при наступній продажі.
    Хоча вже прогрес є. Не все відразу.:Hi:
     
    Блаж та Odissey подобається це.
  6. Cruisontr

    Cruisontr Стажер

    Повідомлення:
    22
    Симпатії:
    4
    Я перереєстровував авто на тому тижні. По часу я там пробув від дзвінка до дзвінка: з 9:00 до 17:00. По результату зрозумів, що якби приїхав туди о 13:30, то так само б все зробив до 17:00. Чому так багато часу? Тому, що десь 80-90% людей не займаються цим самі, а все роблять через "рішал", котрі пруться скрізь поза чергою і їх обслуговують першочергово. Рішала мені пропонував все зробити за 2500грн. Мені вся процедура обійшлась разом з чаєш, заїздом на стоянку 392 грн.
    Отже, які б не були змінили законодавчі, які б не були постанови, поки Ви, шановні, не перестанете намагатись бути розумніше від усіх, то нічого не зміниться. Плюс, поки співробітники всієї системи не почнуть відчувати нестерпний фізичний біль після кожного порушення так само нічого не зміниться
     
    Odissey подобається це.

Поділитися цією сторінкою