Конденсат в вентканалах, допоможіть

Тема у розділі 'Вентиляция и кондиционирование', створена користувачем Килав, 10 гру 2015.

  1. Килав

    Килав Бригадир

    Повідомлення:
    413
    Симпатії:
    164
    Адреса:
    Мироновка
    Будинок мансардного типу ,десь 140м2 ,стіни утеплені,вікна металопластикові -двокамерний склопакет . Сам будинок теплий ,якщо на вулиці 0*С то в будинку можна топити раз в троє суток так як температура держиться не нижче 20*с ,а якщо сонячна погода то температура в будинку піднімається до 22-23*С без ввімкнення опалення ))).Але є один нюанс ,якщо я не топлю ,вікна не те що в конденсаті ,з них взагалі річкою тече і вологість в приміщенні піднімається до 75%.
    Вентиляція .В кожній кімнаті другого поверху вентотвори Д-110 , підсос повітря на першому поверсі Д150. По всьому будинку двері з вентзазором 20мм. Від кожного вентотвору іде окрема труба Д110 ,пластикова-каналізаційна утеплена ,йде через горище і виходить назовні .Утеплено 300мм мінеральною ватою Ізовер.
    Проблема - 1. При відкритій вентиляції конденсат тече з вентканала в приміщення .Якщо пришвидшити обмін повітря відкривши вікно на першому поверсі ,то конденсат тече річкою.Чому так?
    2.В чому причина підняття вологості ?Як з цим боротися ???
    Якщо відкрити вікно на першому поверсі та на другому утворивши протяг ,то зрозуміло вологість падає ,але і температура падає.
     
  2. andrij64

    andrij64 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    6.381
    Симпатії:
    6.893
    Адреса:
    Стебник
    Самі ж дали відповідь. Означає тільки одно- наявної системи вентиляції замало.
     
  3. Килав

    Килав Бригадир

    Повідомлення:
    413
    Симпатії:
    164
    Адреса:
    Мироновка
    5ть отворів Д100 замало? То в такому випалку і смисла в них нема так як тепло буде вилітати +Ви уявляєте який діаметр треба ? Десь думаю з каналізаційний люк )))Думаю ,що десь менша "собака зарита"+ Головне питання - Чому конденсат льється з вентканалів як дурний?))
     
  4. andrij64

    andrij64 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    6.381
    Симпатії:
    6.893
    Адреса:
    Стебник
    А приплив також 5 отворів по 100?

    Тому, що тепле повітря з приміщення десь по дорозі стикається з ділянкою холодної труби.
     
  5. Килав

    Килав Бригадир

    Повідомлення:
    413
    Симпатії:
    164
    Адреса:
    Мироновка
    @andrij64, Ні ,всього один Д150 ,але!!!!!! повторюсь - Якщо відчинити вікно на першому поверсі ,то все одно тече конденсат ,але ще більше.
    Ділянки холодної труби не може бути в принципі ,так як вона ізольована по всій довжині ,крім ділянки ,що вже вийшла з будинку (ділянка десь 1м).Труба втеплена так -На трубу намотаний поліетилен ,потім 6тьма слоями по 50мм вата,всього 300мм ,хоча може і більше так як не жалів ,потім мембранна (дихаюча) гідроізоляція для даху,що залишилась .
    П.С.Сьогодні для експерименту утеплю одну з труб на вулиці ,побачимо результат.
     
  6. andrij64

    andrij64 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    6.381
    Симпатії:
    6.893
    Адреса:
    Стебник
    Подивіться всередину труби, що надворі на даху. Там і може кондесуватись і текти вниз. А де конденсат витікає?
    --- добавлено: 10 гру 2015 у 12:36 ---
    Ось гляньте. Це не з нету. 2013-11-23 10.21.16.jpg
     
    Останнє редагування модератором: 18 гру 2015
  7. Килав

    Килав Бригадир

    Повідомлення:
    413
    Симпатії:
    164
    Адреса:
    Мироновка
    @andrij64, Все так як на фото ,але з поправкою ))).Я в тому році одну трубу просто роз"єднав і зробив ,вихлоп на горище ,труба зрозуміло на горищі повністю утеплена ,але картина все одно як на фото .Конденсат стікає прям в кімнату ,намочує вентклапан і в радіусі 20см гіпсокартон (((. Через це я зараз познімав всі труби крім однієї ,познімав вентклапани ,закрив пінопластом отвори ,а зверху вата . Висушу тепловентилятором,замажу гіпсом до вирішення питання,а то згніє і стеля.Провітрювати буду частіше через вікно на другому поверсі.
    Спочатку думав ,що нехватає швидкості руху повітря ,встановив вентилятор на один вентканал ,але це ж не нормально ,тим більше тяга є і так .Да ,допомогло ,але ж це не вихід ,щоб весь час працював вентилятор ,легше вікно відчинити на час.
     
  8. buddybuild

    buddybuild Заслужений майстер

    Повідомлення:
    5.307
    Симпатії:
    6.176
    Адреса:
    Черкассы
    а нарисуйте существующую схему
     
  9. andrij64

    andrij64 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    6.381
    Симпатії:
    6.893
    Адреса:
    Стебник
    Вікно відчинити не допоможе, тоді вікно треба буде тримати відчиненим постійно. Вам важко це зрозуміти, але для вашого будинку замала вентиляція. Вікна які, пластикові з склопакетом?
    Вентилятор і справді вихід, шведи тільки так і роблять, наприклад. В них, а особливо в багатоквартирних будинках тяга така, що листок з зошита прилипає до витяжного отвору.
    Можна зробити якийсь конденсатовловлювач, щоб стікав не по всіх трубах, а десь на горищі в якусь ємність/
     
  10. Андрей 27 Андрей

    Андрей 27 Андрей Майстер

    Повідомлення:
    95
    Симпатії:
    27
    расскажу из своего опыта. У меня одноэтажный дом, вся естественная вентиляция до поры тоже была смонтирована из канализационной не утепленной 110, которой основная часть шла по чердаку и тоже в холодное время потела изнутри.Сразу думал может ее утеплить и перестанет капать. Но нужно было потратить нормальную сумму на сомнительное утепление. Потом решил все это разобрать. Сейчас у меня стоит асбестовая 110, а на конце асбестовой 110, там где она уже выходит на улицу через конек, поставил метр пластмассовой 150. И через пару дней залез на крышу и вижу такую картину: там где идет асбестовая не утепленная 110 нету капель, а там где метр пластиковой 150 на конце тоже не утепленной изнутри течет конденсат.
     

Поділитися цією сторінкою