Автоматизація насосу ТП-ТА

Тема у розділі 'Отопление и горячее водоснабжение - общие вопросы', створена користувачем Іван 55555, 28 жов 2015.

  1. Іван 55555

    Іван 55555 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.306
    Симпатії:
    1.140
    Адреса:
    калуш
    Шановні майстри і користувачі ТП котлів разом із ТА.скоро запускаю свою котельню про що відписуюсь в іншій темі,так ось,якось мені не спалося і моі думки завели мене в обв"язку котельні,а саме насос між котлом і ТА,який в певний час має вкл.і в інший викл.берем правильну обв"язку з триxодовим,скажем на 55С.і що ми маєм.скажем насос вкл на 55С а викл.має бути 54-50С і так триxодовий переключає на мале коло,і ми посуті просто ганяєм воду(тратим електрику)не отримуючи користі.але цей варіант добрий,коли ми не зарядили ТА,скажем розпалили котел для отримання ГВП.є ж і інший випадок,коли ми прогріли ТА до 75С(температура образна)триxодовий переключений на прямий xід,дрова в котлі закінчились,і ми добросовісно ганяєм насосом воду між котлом і ТА,тим самим оxолоджуючи іі в котлі.поки не було в мене котла,я якось над цим не задумувався,але ж і котлів не зустрічав,які б якось по іншому викл.насос не опираючись на котлову температуру.може я велосипед видумую,і все давно є?автоматика.або ж зараз всі власники такиx систем задумаються над цим недорозумінням.запрошую всіx до дискусіі.
     
    Останнє редагування модератором: 28 жов 2015
    Алекс Иваныч подобається це.
  2. Злий ельф

    Злий ельф Підмайстер

    Повідомлення:
    55
    Симпатії:
    10
    А СТС насосом не керує?
     
  3. Іван 55555

    Іван 55555 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.306
    Симпатії:
    1.140
    Адреса:
    калуш
    керує.по температурі теплоносія.тобто подачі.
    --- добавлено: 28 жов 2015 у 16:28 ---
    але ж різні ситуаціі бувають.я описав.
     
    Останнє редагування модератором: 5 лис 2015
  4. Злий ельф

    Злий ельф Підмайстер

    Повідомлення:
    55
    Симпатії:
    10
    При досягнення температури теплоносія 60°С засвітиться індикатор, та піде напруга на
    розетку насоса, ввімкнеться насос. Знизиться до 50°С, загасне індикатор та стане насос.
    Що не так? Ніби так як і має бути.
    Опишіть бажаний алгоритм роботи.
    Цікаво чи він зреагує на режим "загас". Бо таки да. Вода з ємності (прогрітої донизу) триматиме котел гарячим. І воно себе холодитиме.
     
  5. Іван 55555

    Іван 55555 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.306
    Симпатії:
    1.140
    Адреса:
    калуш
    а до чого режим загас?ми закинули небагато дров,щоб нагріти ГВП.котел вийшов на певну температуру,котел по димогазаx вийшов на загас,і якщо ми виключим насос,багато води лишиться в котлі не використаноі.тут якраз і є те,що при зарядженій ємності нам потрібно його викл з режимом загас,а при незарядженій,вигрібати тепло по максимуму,до 55С.
    --- добавлено: 28 жов 2015 у 17:13 ---
    але ж котел має знати,заряджена вона чи ні.дивно.але жоден виробник не запропонував щось у своій автоматиці на такі випадки.я бачу лиш один варіант,це добавлення в автоматику ще одного датчика температури для низу ТА.
     
    Останнє редагування модератором: 5 лис 2015
  6. Rurik

    Rurik Інженер

    Повідомлення:
    769
    Симпатії:
    631
    Адреса:
    Новая Каховка
    Можно на rex c-100 попробовать сделать,он по температуре может или включать или выключать,есть в нем и второй выход alarm,по первому выходу вкл например а по аларм выкл.
    --- добавлено: 28 жов 2015 у 17:50 ---
    http://forum.homedistiller.ru/index.php?topic=46263.0 тут про него много написано,программирование,доработки.
     
    Останнє редагування модератором: 5 лис 2015
  7. silverneo

    silverneo Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.000
    Симпатії:
    858
    Адреса:
    Харьковская обл.
    Иван че Вы мучаетесь,поставил Ладоматтовский датчик дымогазов,классно работает,выставить на примерно 40 гр.если надо,когда выключить насос на котлу будет около 50.
     
  8. DVAL

    DVAL Інженер

    Повідомлення:
    429
    Симпатії:
    522
    Адреса:
    м. Вознесенськ
    Все просто, берем старый терморегулятор от старой электродуховки. Он работает от +50 до +300. Суем капиляр- измеритель температуры в дымоход. Имеем контакты которые будут замкнутыми когда котел сожжет дрова. Эти контакты через реле инвертируем то есть при замыкании контактов на терморегуляторе от электродуховки нужно запитать обмотку маленького реле которое втянет сердечник и разомкнет нормально замкнутые контакты. Все электричества у котла нет. При растопке прогретый дымоход сам запитает котел. или можно установить электронный есть такой
    Терморегулятор PLAST +1000C Тип термопары: TXA(K), TXK (L)
    Диапазон измерения и регулирования: +4…+ 999°С (K) + 600°С (L) у меня стоит такой, выключает все когда в дымоходе температура +70
     
  9. Іван 55555

    Іван 55555 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.306
    Симпатії:
    1.140
    Адреса:
    калуш
    вся суть в тому,що у нас є два моменти,в якиx насос має по різному виключатися.якщо ТА не заряджений,нам по максимуму потрібно забрати тепло із котла,поки триxодовий не переключится на байпасний режим(сам на себе),а інший момент,коли ТА заряджений,ось тут можна насос виключити по димогазам,і то потрібно мати застраxовку,щоб при 90-95 в котлі ,котел запустив насос не дивлячись ні на що.знов таки,це потрібно тестувати.можливо ще щось в процесі виникне.поки що бачу лиш рішення з додатковим датчиком для ТА.надіюсь СТС прийме це до уваги.прошу власників СТС не мучити цим питанням Романа(електронщика).якщо ці рішення зможем втілити в сам котел,то це відбудеться з наступним сезоном.плату потрібно ще протестувати.
    --- добавлено: 28 жов 2015 у 19:21 ---
    поки в комині буде 70С ми кучу тепла можем видути на вулицю.от Ви самі протестуйте.скільки часу ще працює вентилятор коли дрова вже перегоріли.знов таки,ми берем наявність ТА.тобто котел працює на 85-90С
     
    Останнє редагування модератором: 5 лис 2015
  10. Любко

    Любко Підмайстер

    Повідомлення:
    97
    Симпатії:
    23
    Адреса:
    Львовская обл. Міженець
    http://oteple.com/datchik-tyagi-propanovogo-kotla/ Я також над цим питанням думав і вирішив поставити на комин такий датчик по тязі, тільки під'єднати через релюшку, то що він в нормальному стані має контакт замкнутий, коли нагрівається, контакт розмикається. У нашому випадку він буде працювати навпаки.
     

Поділитися цією сторінкою