Хто пише Вікіпедію

Тема у розділі 'Курилка, болталка', створена користувачем NikIN, 26 вер 2015.

  1. NikIN

    NikIN Бригадир

    Повідомлення:
    550
    Симпатії:
    170
    Повідомлення перенесені з теми:
    https://krainamaystriv.com/threads/23958/
    _______________________________________________________________________________


    Друже ви цією вікіпедією всіх хочете довести до "білого каління". Вікіпедію пишуть і редагують звичні люди, студенти. Редагування для зареєстрованних зовсім спрощено. Буде час, я може ту статтю підкоректую з деякими посиланнями на наукові роботи, а зараз просто немає часу "рефератничати".
    Замість Большой совєтской вікіпедії краще вникніть в практику. Є на тих же інтернет ресурсах практичні відео і пояснення, як люди робили той чи інший котел, як працює. В кінці кінців є ресурси де публікуються наукові праці, дисертації. Це якщо потрібна теорія. Посилайтесь на практику!
     
    Останнє редагування модератором: 28 вер 2015
    andrij64 подобається це.
  2. elalex

    elalex Майстер

    Повідомлення:
    296
    Симпатії:
    70
    Адреса:
    Киев
    Хто такі "звичні люди"? А бувають "незвичні"? Яка різниця, хто її редагує?

    Чого це всіх бісить Вікіпедія? Що в Вікіпедії не так? Що неправда?

    Як це? Перевіряти, чи правду пишуть і показують в Інтернеті виготовлювачі котлів? Чого я повинен їм вірити? Вікіпедія вчить не вірити одиночним людям. От аби було випробування сотні котлів, хотів би подивитись результати.
    Які ще посилання на практику? Яку ще практику?
     
    Володимир П подобається це.
  3. NikIN

    NikIN Бригадир

    Повідомлення:
    550
    Симпатії:
    170
    @elalex, В вікіпедії є статті написані, наприклад, як теоретичний матеріал вченими чи аспірантами (докторами філософії), які описуючи якийсь термін, явище, подію спираються на науково-підтверженні матеріали, теми наукових симпозиумів, диссертацій тощо. В таких статтях на вікіпедії дуже багато посилань на праці інших. Але дуже багато статей, які написані такими як я чи ви по терміну чи тлумаченню того, що мені чи вам лише здається і є якась необоснована впевненість в цьому. До речі, мій син-студент вже декілька статей туди вкинув. Навчаючись ще в школі його однокласники туди добавляли якись матеріали. Навідь після модерації кимось ви впевнені, що матеріал написаний достовірно і не потребує реальної перевірки. Я, наблюдавши, як швидко цей етап проходить, впевнений, що роблять це боти, які заточені на сам перед на нерозбіжності з кримінальним кодексом, тобто заборона пропаганди насилля, порнографії, дискримінацій тощо та недопущення опису процесів у виготовленню знарядь для цього... І ВСЕ.

    Людина, яка, наприклад, сама чи з допомогою друзів, виклала відео (буває навідь з подробицями в коментарях) процесу створення того чи іншого творіння. Показавши, наприклад, як він ріже той же метал на котел, як він зварює ту деталь до іншої, як вже майже зроблено, як виглядає вже готовий і, накінець, як ЙОГО творіння працює. Так, можливо, деякі моменти навмисно випускає господар відео, якщо наприклад переслідує якусь ціль чи коли творіння на стадії патентування винаходу. Але в більшості випадків можливо з господарем творіння зконтактувати чи самому "второпати" в нюанс.
    Практика без науково обгрунтованої теорії неможлива так само, як і теорія без практичних досліджень ніщо!
     
  4. elalex

    elalex Майстер

    Повідомлення:
    296
    Симпатії:
    70
    Адреса:
    Киев
    Добре, я зрозумів, як з'являються деякі статті в Вікіпедії. Але що з того? Як не було відповіді на мої питання, так нема:
    Чого це всіх бісить Вікіпедія? Що в Вікіпедії не так? Що неправда?

    Які ще посилання можна зробити на факт виготовлення кимось чогось? Що знає виготовлювач по свій виріб? Що з того, що він працює?
     
  5. NikIN

    NikIN Бригадир

    Повідомлення:
    550
    Симпатії:
    170
    Та не бісить сама по собі вікипедія! Просто багато статей в ній є з не зовсім достовірною інформацією, або є помилки в деяких тлумаченнях. Треба обовЯзково звертати увагу хто автор статті, скільки разів вона редагувалась і які наукові праці були використанні в написанні (по прикладу курсової чи дипломної роботи).
     
  6. elalex

    elalex Майстер

    Повідомлення:
    296
    Симпатії:
    70
    Адреса:
    Киев
    І що, можете привести приклади?

    Це можна взнати? Прізвища, місце проживання, місце роботи, посада? Про Вашого сина знають всі бажаючі?
     

Поділитися цією сторінкою