Чи буде працювати така схема підключення тт котла?

Тема у розділі 'Твердотопливные котлы', створена користувачем igoro, 2 вер 2015.

  1. igoro

    igoro Прораб

    Повідомлення:
    456
    Симпатії:
    285
    Ідея полягає у тому щоб буферна ємкість задіювалась тільки після того як зупиниться циркуляційний насос який при роботі закриває зворотній клапані відсікаючи циркуляцію води через буфер.
     

    Вкладення:

    • схема.png
      схема.png
      Розмір файлу:
      11,4 КБ
      Переглядів:
      127
  2. hotray

    hotray Стажер

    Повідомлення:
    27
    Симпатії:
    2
    Питання. А як потім відбиратиметься теплоносій з буфера?
     
  3. Iven

    Iven Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.125
    Симпатії:
    1.538
    Так как Вы нарисовали - нет (точнее будет, но не так, как Вы хотите). Сама идея мне очень не нравится (делал так по просьбе соседа - ничего хорошего не получилось). Суть в том, что горячая вода будет постоянно в ёмкости и вытащить её оттуда при такой схеме в систему отопления не получится. Если котёл способен гореть не пол часа-час, а 6 и больше, такая ёмкость ничего не даст (быстрой закипит).
    Конечно лучше ставить источник бесперебойного питания с запасом ходу на время горения полной загрузки котла. Если данная схема принципиальна (заказчик хочет именно так и никак иначе), лучше поставить вместо ёмкости большую батарею (лучше будет сбрасывать, чем круглая бочка) и врезку в месте соединения обратки из батареи аварийного сброса и обратки с системы сделать под другим углом - под 45 градусов и обязательно делать в металле, опустив часть трубы-обратки батареи в трубу-обратки системы отопления, чтоб насос стопорил клапан во время работы. Ну и клапан нужно при покупке обязательно проверить (он должен реально перекрывать движения теплоносителя в обратную сторону, а не формально).
     
  4. igoro

    igoro Прораб

    Повідомлення:
    456
    Симпатії:
    285
    Те що вода не буде виходити з ємкості я зрозумів,це в принципі легко виправляється перемичкою з краном який відкривається після того як запрацює насос. Відносно перетворювача то вважаю що це ілюзія безпеки,так як він -єлектронний китайський пристрій який в будь який момент може вийти з ладу і не виконати свою функцію.тому думаю найкращий варіант це моментальна зупинка роботи котла перекриттям подачі повітря у нього і забезпечення скидання тепла у буферну ємкість або розгрузочну батарею.Зрозуміло що об*єм буфера для кожного котла буде різний.
     
    Останнє редагування: 4 вер 2015
  5. hotray

    hotray Стажер

    Повідомлення:
    27
    Симпатії:
    2
    Я вважаю, що найкращий варіант це - правильно підібраний теплоакумулятор (сам при розрахунках користуюсь формулами що у вкладенні) з обвязкою, що дає можливість відбору тепла теплоакумулятором в режимі природньої циркуляції при аварійному відключенні насоса котлового контура (зникло світло, заклинив насос) з допомогою того ж гравітаційного зворотнього клапана, що встановлений в обвід насоса.
    Потоки котлового та опалювального котурів краще щоб постійно рухались/перемішувались через ємність, яка виступає ще й гідровирівнювачем.
    Якщо взяти ємність з змієвиком з н/ж сталі, то можна буде отримувати гарячу воду в проточному режимі, а якщо ще й з нижнім теплообмінником, то в перспективі можна буде інтегрувати в систему геліоколектор. Якщо інтегрувати в ємність потужний трифазний електроТЕН, отримаємо ще й електрокотел (при наявності двох/трьох тарифного електролічильника та теплоакумулятора - дуже привабливе рішення).
    Встановлення ж безперебійника зніме питання дискомфорту при вимкненні насосів та автоматики котла під час багатогодинної відсутності електроенергії
     

    Вкладення:

    sany1975 подобається це.
  6. параска

    параска Прораб

    Повідомлення:
    721
    Симпатії:
    342
    Адреса:
    Івано Франківська обл. Косівський р-н
    Все правильно, буферна ємкість в цьому варіанті служить для нагрівання, коли не стане світла,і щоб котел не закипів.Але буфер не служить акумулятором,це для закритої,з нижнім розположенням труб.
    --- добавлено: 12 вер 2015 у 14:44 ---
    а ніяк буфер як радіатор
     
    Останнє редагування модератором: 20 вер 2015

Поділитися цією сторінкою