Підкажіть відповіді на елементарні питання із фізики

Тема у розділі 'Курилка, болталка', створена користувачем gam-ua, 27 сер 2015.

  1. gam-ua

    gam-ua Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.146
    Симпатії:
    684
    Адреса:
    Чернігівська обл. Ічня
    Три елементарних питання:

    1) якщо Землю просверлити наскрізь, і з двох боків у тунель щось кинуть, що буде? воно вилитить наскрізь?

    2) чому непідключені конденсатори самостійно заряджаються? у мене кондер на 800 мікрофарад 400 вольт за півдня накоплює 0,03 вольта.

    3) чули про детекторні приймачі? там один діод, антена+заземлення. підключені навушники. детектор детектує сигнал і в наушниках чути радіостанцію. джерела живлення немає, мембрана навушників коливається від напруги випущеної радіостанцією. прийнята напруга не бульше 0,1 вольта. і ніякої містики. так от. допустимо із антени випущено радіосигнал, потужністю 1 ват, у нас триліон таких детекторних приймачів. кожен із яких здатен виокремити із радіосигналу 0,1 вольт. питання, що буде із радіосигналом? його зможе прийняти лише перший мільйон приймачів чи весь трильйон? якщо трильйон, то у нас вийде вічний двигун, бо прийнята потужність перевищить випромінювану. в іншому випадку, виходить, що 99999 прийме, 1 працювати не буде? чи напруга розділиться між усіма рівномірно? да, після посилання сигналу радіостанція відключається.
     
  2. Voyutichi

    Voyutichi Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    16.117
    Симпатії:
    8.913
    Адреса:
    м. Самбір
    1 якщо створите вакумований канал для руху щося, а рівнодіюча сил на щось при виході на поверхню землі врівноважить земне тяжіння - щось зупиниться у цьому місці.
    2. тому що є так звана статична електрика (якщо ви правильно робите заміри)
    3. Енергія радіоімпульсу є скінченна і дискретна (квантована), тому до кожного наступного приймача прийде хвиля більшої довжини. Саме те, що випромінив передавач - почує тільки перший приймач, всі наступні приймачі вже почують спотворений сигнал. Якщо би всі приймачі були строго налаштовані на параметри хвилі передавача - тоді вони нічого не почують, якщо цей сигнал з передавача по дорозі до них за щось "зачіпиться"
     
  3. Rebe)lubenskij

    Rebe)lubenskij Підмайстер

    Повідомлення:
    20
    Симпатії:
    28
  4. Khomenko_A_S

    Khomenko_A_S Бригадир

    Повідомлення:
    282
    Симпатії:
    189
    Адреса:
    Херсон
    1) :))))

    3) відповім бо саме зараз готуємо документи на санпаспорти для "МТС"
    Сигнал з антени має певну потужність випромінювання та густину електромагнітного випромінювання (потужн/площу).
    Візьмемо антену яка рівномірно у всі боки виромінює електромагнітний сигнал ААА Вт, тоді на відстані БББ метрів від антени рівень ЕМВ складе ААА/площу кулі з радіусом БББ. (В Україні дозволено 2.5 мкВт/см2)
    Маючи антену ви можете отримати сигнал потужністю: площа антени*густину випромінювання (теоритичний максимум). При цьому за антеною буде "тінь". Чим далі від випромінювача і чим більше між вами приймачів сигналу тим менша густина сигналу. Отже на вічний двигун кабелю не напасешся
     
  5. gam-ua

    gam-ua Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.146
    Симпатії:
    684
    Адреса:
    Чернігівська обл. Ічня
    якщо заземлити кінець конденсатора, статика не буде накоплюватись? правильно? хоча статика це трохи інший вид енергії здається. його б мали фіксувати "султанчики", а не тестер. після заземлення одного кінця статика має по законам фізики піти в землю. завтра заземлю. а якщо зявиться ще більший заряд? а якщо взяти мільйон конденсаторів і переключати їх електронним ключем, вийде генератор. :)

    @Khomenko_A_S, я правильно зрозумів, що якщо у мене в кінці вулиці вежа звязку і я налаштую тищу антен, то решта вулиці за мною лишиться без сигналу вежі? виходить пасивна глушилка сигналу. вампірчик...

    а якщо виходити із формули на сантиметр квадратний можна зняти 2,5 мкВт. то із 1 метра квадрантного можна зняти 2,5 ват. це що, можна кипятильник підключати?

    вопшим я до чого. довкола нам хрінова куча рідіохвиль. а що як промодулювати зворотньо сигнал і отримати зарядку для ліхтарика? схема проста, еле не певен що саме така має бути. 2 тижні радіогуртка не дали міцних знань. червоні діоди високочасттні, чорні просто як мостовий змішувач.
    22.png
     
  6. Khomenko_A_S

    Khomenko_A_S Бригадир

    Повідомлення:
    282
    Симпатії:
    189
    Адреса:
    Херсон
    Якщо я над своїм подвір'ям натягнув маскувальну сітку-т до сусіда світло йде як і раніше. Хоч і тисячу сіток. От такий великий двір, чи малі сітки

    Потужність антени- 17-20 Вт. Начебто для 3G будуть до 60. Багато не накипятиш
     
  7. gam-ua

    gam-ua Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.146
    Симпатії:
    684
    Адреса:
    Чернігівська обл. Ічня
    ще питання по шкільному (ну мо не зовсім) курсу фізики. нам втовкмачували в школі,. що є вольти і ампери. одних може бути більше, інших менше і навпаки. читаю про генератор тесли і там написано, що здоровенні блискавки зовсім не бються "током", оскільки ампери відстають від вольтів по частоті. окремо ампери, окремо вольти. ну якось таке можливо?
    --- добавлено: 28 сер 2015 у 23:34 ---
    доходчиво.

    ну а допустимо 0,1 ват вийде зняти? скільки прийма на себе мобільник?
     
    Останнє редагування модератором: 5 вер 2015
  8. Rebe)lubenskij

    Rebe)lubenskij Підмайстер

    Повідомлення:
    20
    Симпатії:
    28
    в дежурном режиме - 10-20мА
    при звонке - несколько сотен мА
    --- добавлено: 29 сер 2015 у 10:13 ---
    при зарядке - 300-700мА
     
    Останнє редагування модератором: 6 вер 2015
  9. Khomenko_A_S

    Khomenko_A_S Бригадир

    Повідомлення:
    282
    Симпатії:
    189
    Адреса:
    Херсон
    Ви вказали силу струму що споживається від аккумулятора, а питання було про потужність, що вловлюється антеною. Я навіть не берусь визначати порядок чисел
     
    Останнє редагування модератором: 6 вер 2015
  10. Jonic

    Jonic Заслужений майстер

    Повідомлення:
    3.956
    Симпатії:
    3.713
    Три элементарных ответа.:poet:
    Договорились, что будут элементарные питання, а не сказочные.
    Это ошибки измерений, выбросьте вольтметр или используйте по назначению и в соответствии с рекомендуемым производителем диапазоном измерений, чувствительностью и классом точности.
    [​IMG]А про колебательный контур забыли, однако?
     

Поділитися цією сторінкою