Масляний насос НШ-10

Тема у розділі 'Тракторы, мотоблоки и другая техника', створена користувачем Микола (Рівне), 13 кві 2015.

  1. Микола (Рівне)

    Микола (Рівне) Бригадир

    Повідомлення:
    170
    Симпатії:
    117
    Зміна напрямку обертання приводного валу НШ-10

    --- добавлено: 13 апр 2015 в 18:32 ---
    Якщо хтось робив якісь маніпуляції з цим насосом - можете ділитися наробками.
     
    Останнє редагування модератором: 21 кві 2015
    Лютий_Бандерівець подобається це.
  2. Riba4ok1

    Riba4ok1 Майстер

    Повідомлення:
    100
    Симпатії:
    74
    Такі "маніпуляції" можна робити хіба "при горю", як тимчасові, коли немає змоги придбати насоса з тим чи іншим обертанням. І хоч інтернет рясніє подібними переробками чи порадами, але щонайменше ми втрачаємо в продуктивності НШ. Так само не можна "здвоходин". Бо якщо придивитися то сам корпус, внутрішня будова, канали під шестернями і т.п. в залежності від моделі, р.в. не є "дзеркальними". Тому шукати треба те що потрібно, особливо якщо ви платите за це немалі гроші, а не "за чвертку"десь-у-когось. :)
     
    dima90 та spensor подобається це.
  3. Evgenboh

    Evgenboh Новачок

    Повідомлення:
    1
    Симпатії:
    0
  4. gam-ua

    gam-ua Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.146
    Симпатії:
    684
    Адреса:
    Чернігівська обл. Ічня
    конструкція зачотна, дешево й сердито. воду не пробував качати? я б кнопку мабуть або десь даплі поставив, або треба подумати про іскробезпеку, конденсатор в розрив контактів, чи що. ато буде малеький бух.
     
    РоманПростоРоман подобається це.
  5. Riba4ok1

    Riba4ok1 Майстер

    Повідомлення:
    100
    Симпатії:
    74
    Це чи не єдиний плюс цього "винаходу":). Тому я просто зкопіюю власний комент з ЮТ:
    Власне про доцільність цього виробу Євген сказав у самому кінці відео. "Зараз нема що перекачувати"))). Думаю в усіх теж немає в гаражі таких об'ємів масла і інш. ГСМ. Що стосується самого виробу то + до вищенаписаного є 1. Феєрично мала потужність двигуна яка робить роботу практично неможливою. 2. Попередньо прийдеться заливати систему або тримати постійно заповненою бо інакше насос не втягне. 3. Навіть якби ця система була працецездатною то після масла бензин-ДП навряд чи можна було б перекачувати бо того б масла в системі було б немало і воно б попало в паливо. 4. І т.д. 5. Євгену можна подякувати за творчий пошук.))) Що до питання про використання для води то спочатку качає як керхер але дужє швидко виходить з ладу через відсутність змазки та і просто поржавіє після першого ж використання.
    Ну про безпеку при використанні такого двигуна, пускової кнопки:bb: .... не йдеться зовсім. Тут нема про що питати, навіть.((( Скоріш за все це просто черговий повод для "підписуйтеся на мій канал та ставте лайки".d:)
     
    РоманПростоРоман та Petko подобається це.
  6. gam-ua

    gam-ua Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.146
    Симпатії:
    684
    Адреса:
    Чернігівська обл. Ічня
    насос в пожежному авто такогж типу. там змазка йде за допомогою води.
     
  7. Riba4ok1

    Riba4ok1 Майстер

    Повідомлення:
    100
    Симпатії:
    74
    Мащення водою це, звичайно, круто і дешево:Hi:. Але зважимо на те що це таки на випадок пожежі,на всякий пожежний))), а слава Богу, гасити доводиться не кожного дня. А по-друге, ми на корпусі НШН-600, який навішувався на бампер колгоспного "газона" чи на переобладнаний для тушіння трактор, прямо до ВВП, бачимо в корпусах підшіпників(не втулок) "масльонки" що наводить на думку про ізоляцію підшіпникових вузлів від порожнини насоса... Чи це, друже, по-Вашому "водянки"? Були дійсно ще простіші, з огляду на простоту і компактність і "разовість " застосування. Але, звичайно, в пожежних авто, оприскувачах и т.п. застосовуються інші типи, "багато- і довго"-тривалого використання.
     

    Вкладення:

  8. gam-ua

    gam-ua Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.146
    Симпатії:
    684
    Адреса:
    Чернігівська обл. Ічня
    шановний друже, у мене немає технічної освіти, але в цьому ділі шарю. запитав у знайомого, що подає воду. говорить звичайний НШ, а змазується все водою. Там мені сказали. пожавто я не розбирав і в тонкощі роботи не вникав. у вас досвід, ви праві. тільки от цікаво НШ-10 куплений за 200 грн скільки зможе пропрацювати на перекачуванні води? в літрах. допустимо, що заржавіти він не встигне в виду постійної роботи. ну наприклад на оприскувачі, з якого насос знімется після разової 2-3 годинної роботи і протреться насухо.
     
  9. Микола (Рівне)

    Микола (Рівне) Бригадир

    Повідомлення:
    170
    Симпатії:
    117
    Якщо придивитись - то шестерні як обертались так і обертаються у тому самому напрямку! тільки вали поміняні місцями.
     
  10. Riba4ok1

    Riba4ok1 Майстер

    Повідомлення:
    100
    Симпатії:
    74
    Доброго вечора. Я ще раз зкопіював свій комент вище, чи частину, бо не тільки п. Микола не звернув уваги на написане.))) Уважно придивіться на будову насосу і зрозумійте як він працює. І те що для того щоб він ефективно працював важливі не тільки шестерні, а і конче важливі порожнини і геометрія в самому корпусі. Отже насоси з різним маркуванням по напряму обертання не є однаковими в середині. Якби це було однаково то який би сенс був у виготовленні "прав-лів" НШ? Достатньо було б розвернути при потребі. )))
     

Поділитися цією сторінкою