Вибір котла (170кв.м) - є варіанти, потребую поради

Тема у розділі 'Твердотопливные котлы', створена користувачем ghost_lv, 6 тра 2015.

  1. ghost_lv

    ghost_lv Майстер

    Повідомлення:
    112
    Симпатії:
    26
    Адреса:
    Львів/Наварія
    Отже півроку тому переїхали жити з квартири в будинок. Купили будинок забудови 80-х. Зробили косметичний ремонт, в планах капітальний. Опалення - КЧМ з газовим пальником, чавунні батареї, система самотоком. Першу зиму палив патиками (було багато старих дошок) тримаючи газ на мінімумі. Дошки скінчились, газ подорожчав, треба готуватись до наступної зими. Будинок будований в 1,5цегли, перекриття тонке, 1 поверх (100кв.м) + високе горище (в планах там ще 3 кімнати заг. площею до 70кв.м). На одну стіну наклеїв пінопласт 10см (буду доробляти), перекриття заклав пінопластом 2+3см і зверху заклав дошкою (потім буду лити стяжку). Цього літа планую робити котельню (в будинку, ділю велику ванну навпіл).

    Є такі варіанти:

    1) купити твердопаливний/котел тривалого горіння Сваг 20кВт, до нього ТА не потрібно
    2) знайти креслення/виготовити подібний котел (але схиляюсь до квадратного січення) самостійно
    3) виготовити піролізник більшої потужності + ТА
    4) відчистити старий КЧМ, доробити до нього якусь приставку щоб додатково забирала тепло від вихлопу + ТА, поставити окремо газовий котел на резерв, перезимувати ще зиму/другу і тоді прийняти більш зважене рішення по котлу (водневий, теплонасос і т.п.)

    З виготовленням складності бути не повинно, займався ремонтом важкої спецтехніки - ресурси і навики є.

    можливості
     
  2. silverneo

    silverneo Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.000
    Симпатії:
    858
    Адреса:
    Харьковская обл.
    Тогда Вам сам Бог велел изготовить котел 40 кВт аналог Роека по чертежам Каноненка А.И.плюс добавить ТА на пару кубов,раз Вы со сваркой на ты,тем более этот котел можно сказать всеядный,а с дровами уже начинаются проблемы,чисто пиролизный это конечно хорошо,но что делать когда дрова будут на вес золота,что туда бросать что бы согрется.
     
  3. ghost_lv

    ghost_lv Майстер

    Повідомлення:
    112
    Симпатії:
    26
    Адреса:
    Львів/Наварія
    все більше схиляюсь до цієї думки
     
  4. igoro

    igoro Прораб

    Повідомлення:
    456
    Симпатії:
    285
    Найпростіший і найдешевший варіант-доробити шахту до кчм(тема є на форумі),доробляти теплообмінник на вихід марна трата часу.Ефект буде незначний, бо обьем топки не збільшиться а тривалість горіння в першу чергу залежить від кількості палива у закладці.Другий варіант-зробити котел верхнього горіння.у Вашому випадку може бути і квадратний так як система відкритого типу.Третій самий складніший і дорожчий котел і ТА,не факт що найкращий варіант котел типу роєка,я б наприклад робив шахтник,в ньому можна при потребі спалювати любе паливо (тирса вугілля)
     
    ghost_lv подобається це.
  5. ghost_lv

    ghost_lv Майстер

    Повідомлення:
    112
    Симпатії:
    26
    Адреса:
    Львів/Наварія
    може хтось підкаже де знайти креслення перевіреного шахтного котла 25-30кВт?
     
  6. silverneo

    silverneo Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.000
    Симпатії:
    858
    Адреса:
    Харьковская обл.
    Так Вы вернитесь на главную ТТ котлов,там на любой вкус от 9 до 40 кВт и все проверенные форумчанами,с подробными чертежами и отзывами пользователей.
     
  7. ghost_lv

    ghost_lv Майстер

    Повідомлення:
    112
    Симпатії:
    26
    Адреса:
    Львів/Наварія
    ще знайшов цікаві варіанти: котел Холмова і Bragman. Вартує на них звертати увагу?
     
  8. Валерон К

    Валерон К Прораб

    Повідомлення:
    488
    Симпатії:
    378
    Адреса:
    Черкащина
    В особистому повідомленні дав посилання на інший форум,де про обидва котли можете почитати.
     
  9. silverneo

    silverneo Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.000
    Симпатії:
    858
    Адреса:
    Харьковская обл.
    Про второй ни чего не скажу,а вот про котел Холмова как раз до средины дошол второй темы ,,Котел Холмова,Мнение очевидцев,, на Форум Хаус я Вам скажу такого удовольствия от форумной темы я давно не испытывал,читаю как какой то запутанный детектив по типу Агаты Кристи или Чейза,там народ всем миром пытается хоть как то довести до ума этот шедевр котлостроения,,мирового уровня,,имени великого и ужасного,, маэстро,,и не просто народ,а я Вам скажу действительно люди которые на котлостроении собаку сьели и котлы изготавливают любо дорого посмотреть,что с наружи что внутри,что по горению,не побоюсь их перечислить,это люди с большой буквы Юриий,Ворфоломей,gjkzr,sioc-это человек у нас выпускает в Днепре котлы СДК,Игорь с Хабаровска создатель котла Таймень,авиа,Smoll?да и еще много там достойных котлостроителей и теплотехников,плюс куча пользователей купивших выдающийся котел,и вся эта орава умных спецов которые реально шарят в этой теме и то на протяжении года еле еле добились хоть какого то приемлемого горения этого чуда ,,мирового котлостроения,,и это я до половины второй темы только дочитал,а что там за горизонтом....Вот и думайте а нужен ли Вам чертеж этого шедевра.
     
    Останнє редагування: 8 тра 2015
  10. ghost_lv

    ghost_lv Майстер

    Повідомлення:
    112
    Симпатії:
    26
    Адреса:
    Львів/Наварія
    Котел Холмова з перших сторінок чомусь не дуже сподобався.

    Наразі дійшов до думки що 100% потрібен теплоакумулятор і від газу зовсім відмовлятись не вартує - про всяк випадок треба буде поставити напольний Данко, чи щось подібне. По твердопаливному питання відкрите, але все більше схиляюсь до думки що при ти ТА від тони і більше модель котла не має великого значення - головне щоб зручно палити, обслуговувати і пристойний ККД.
     

Поділитися цією сторінкою