Своїми руками Самодельный полуавтомат 4 в 1

Тема у розділі 'Оборудование и инструмент для сварочных работ', створена користувачем vaxada, 27 бер 2015.

?

Голосуєте за цю тему?

Голосування закрито 24 тра 2015.
  1. Так

    100,0%
  2. Ні

    0 голосів
    0,0%
  1. vaxada

    vaxada Підмайстер

    Повідомлення:
    34
    Симпатії:
    19
    Адреса:
    Украина Черновицкая область
    На основі зібраних теоритичних знань було зібрано полуатомат, в якому получилась відмінна дугова сварка і полуавтомат, а також пускозарядне 12- 24 в. амперметер і вольтметер я ще не поставив, так як хочу цифрові поставити на мікросхемі 7107, все остальне працює.
    CIMG7084.JPG CIMG7086.JPG CIMG7089.JPG CIMG7091.JPG CIMG7101.JPG CIMG7087.JPG
     
    Останнє редагування модератором: 30 бер 2015
    ANTIPARAZIT, XAJ, dima90 та 2 іншим подобається це.
  2. X-TAZ

    X-TAZ Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.659
    Симпатії:
    802
    Адреса:
    Украйна, Днепр. область
    Магнитола рулит!
     
    Skodnik та dima90 подобається це.
  3. vaxada

    vaxada Підмайстер

    Повідомлення:
    34
    Симпатії:
    19
    Адреса:
    Украина Черновицкая область
    музику під час роботи fm радіо чи флешку доволі приємно слухати.
     
    Энки подобається це.
  4. X-TAZ

    X-TAZ Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.659
    Симпатії:
    802
    Адреса:
    Украйна, Днепр. область
    Я не поняв. Я думав магнитола играет роль кнопок для сварочника и экран показует амперы.
     
  5. vaxada

    vaxada Підмайстер

    Повідомлення:
    34
    Симпатії:
    19
    Адреса:
    Украина Черновицкая область
    ліва сторона два розєми верхній плюс нижній мінус, це дугова сварка 3-5 електроди , права сторона розєм мінус і рукав плюс полуавтомат, переключатель 9 позицій по току, кнопка для протяжки проволоки коли ставиш бухту с проволокою, запуск сварочного кнопкою від компа через симістор, магнітола і антена окремо, динаміки закріплені на лівій кришкі 2шт по 20 ват, іще не менш цікава річ це перемичка ззаді 16-30 і 30 - 52 вольта це холостий хід зварки, тому як зварка розрахована працювати в межах 150-250 вольт в сеті.
     
    Останнє редагування: 28 бер 2015
    Энки, Володимир П та Pyato4ckin подобається це.
  6. Chikago

    Chikago Стажер

    Повідомлення:
    18
    Симпатії:
    11
    Я думаю, багато хто замислювався над тим, щоб зробити щось подібне, але в кожного було безліч суб'єктивних і не зовсім причин, з яких цей проект навіть не стартував... Так, наприклад було і у мене. А дуже б хотілося! Бо практично всі матеріали є в наявності, а зібрати все до купи без спец. знань - трохи вагаюся...
    Як на мене, автору слід було б поділитися своїми "напрацюваннями" у вигляді принципової схеми конкретно цього екземпляру, опису використаних вузлів і деталей, проблем, які прийшлося вирішувати в процесі конструювання. Це, думаю, значно підвищить "рейтинг" і пристрою і даної теми, а саме головне, допоможе не наступати на вже відомі граблі тому, хто буде повторювати конструкцію та дозволить взяти участь в обговоренні інших учасників форуму, серед яких є і спеціалісти в даній сфері.

    P.s. Автору подяка. Буду тепер слідкувати за розвитком цієї теми.
     
  7. vaxada

    vaxada Підмайстер

    Повідомлення:
    34
    Симпатії:
    19
    Адреса:
    Украина Черновицкая область
    Зібрати все до купи без спец. знань......дійсно важко. Отож почну дещо пояснювати....зародилася ця ідея рік тому назад. Зіграли деякі фактори мого життя. В минулому я бивший музикант, і все що починаю робити підхід творчий. Останніх 15 років працюю з електронікою це в основному ремонт телевізори, компи, тюнера спутн. і таке інше. В цьому набралося просто дуже великий багаж знань. І от коли я почав робити свій полуавтомат, то я вклав в нього всі знання і душу творчу. Дуже багато часу потратив на теоритичні знання, прошерстив весь інтернет, буквально весь що стосується зварки. Особливо це стосується розрахункам силового транса. Старт почав з нього, важно все, провід, квадрат заліза, квадрат вікна, намотка. Була поставлена задача зробити універсальний апарат, який би зміг виконувати багато задач, при цьому мав би компактні габарити , надійність так років з на 30, і що саме головне, чудовими технічними характеристиками. До моєї ідеї всі віднеслися скептично, час ішов я працював над апаратом, коли все підійшло до кінця роботи, і треба було нанести надписи на апарат, я зробив перші тести. Апарат превзошол всі мої очікування, я підскакував на радощах. Самий більший прикол що робити зварку я не вмію, тільки тепер почав вчитися зварювати деталі. Тестували зварку ті хто багато працює з зварками. За один захід спалили 10шт. електродів тройки, без перестанку, мягкий поджиг дуги, великий діапазон регулювання току, незначний нагрів. Тестування апарату по відношеню чотирьох інверторів показав кращі результати. І на останок, кого цікавить технічна сторона, зможу відповісти.
     
    Энки та RomDzhan подобається це.
  8. Chikago

    Chikago Стажер

    Повідомлення:
    18
    Симпатії:
    11
    Я неточно висловився. Скажімо, певний досвід у мене є - і можу відрізнити КТ315 від КТ361г, але то досвід з далеких часів молодості, коли імпортні радіодеталі навіть ідентифікувати по назві не було можливості, а ночі у диму від каніфолі проходили скоріше задля задоволення, а не по причині заробляння грошей і професійного ремонту. А тепер, коли всі зусилля спрямовані на те, щоб прогодувати дітей, часу на експрименти знайти вдається все рідше. Інша справа - повторити перевірену конструкцію, можливо з адаптацією під свої умови, повчитися у досвідченої людини, запозичити ідею або подивитись на проблему під іншим кутом - це було б цілком логічно і матеріально виправдано.

    Тому, якщо на те буде Ваша ласка - буду сподіватись побачити схему пристрою та подальший розвиток теми.
     
    Останнє редагування: 17 кві 2015
  9. vaxada

    vaxada Підмайстер

    Повідомлення:
    34
    Симпатії:
    19
    Адреса:
    Украина Черновицкая область
    Так я зрозумів тебе.... за основу я взяв схему з сайту вона мені сподобалась простотою, тільки от силова частина наприклад запуск самого полуавтомата, я поставив на сімісторі 25 ампер, і ще не менш важно, при нажимі кнопки в рукаві, спрацьовує тірістор 160 ампер, і тому ток на полуавтоматі чітко включається і виключається, а виключатися тірістор довжен обовязково з затримкою на 1-2 секунді. Тому що провід який виходить, буде прилипати, до речі газ теж довжен виключатися з затримкою 1-2 секунді. Сімістор 25 ампер на вході, дає можливість поставити, майже дитячу кнопку, в мене стоїть кнопка від старого компа, вона надійніша, чим нові. До речі корпус я теж зробив із старого раритетного компа. Схема мого полуавтомата зроблена не так, як ті апапарати які я бачив інеті, мінімум електроніки, і деталі провірені часом. Тому розробляючи тобі свій полуатомат, треба заточувати під себе. Схему яку взяв із сайта на мій погляд має недоліки, нижна частина схеми силова, тому мені сподобався тільки шим контролер. чудово рег...обороти двигла.
     
    Останнє редагування модератором: 20 кві 2015
    Шматько подобається це.
  10. Шматько

    Шматько Підмайстер

    Повідомлення:
    40
    Симпатії:
    6
    Адреса:
    Красноармейск
     

Поділитися цією сторінкою