Газові прилипали, або перевірка димоходів (акт ДВК)! Роздрукуйте!

Тема у розділі 'Юридические вопросы, нормативные документы', створена користувачем Mihail-ves, 8 бер 2015.

  1. Mihail-ves

    Mihail-ves Майстер

    Повідомлення:
    36
    Симпатії:
    90
    Як відомо уряд, підсунув населенню подарунок у вигляді нових тарифів на газ. Ось я почав вивчати права і обов'язки газовиків і споживачів. І був здивований, в хорошому розумінні цього слова, змінами які набули чинності з 3 квітня 2014 року. Ці зміни ми можемо побачити в Постанові КМУ № 2246 від 9 грудня 1999 р.: http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/2246-99-п/page

    Думаю, усі споживачі газу раз на рік стикаються з так званими перевірками димарів, які проводять різні прилипала газових компаній типу Вознесенський "Крокус", ЧП Пупкин В.В т.д. Ці перевірки, наприклад, у Веселинівському районі коштують власникам будинків (квартир) 45 грн. (станом на 2014 рік). Ці прилипали, нічого не роблячи, отримують нечувані прибутки, виписуючи так звані АКТИ ДВК. Ви тільки уявіть собі кількість будинків (квартир) і помножте на 45 грн. Я упродовж декількох років самостійно боровся з цим пороком, але прийшов час долучити усіх охочих відстоювати свої законні права.

    Тепер звернемося до законодавчої бази і ми побачимо наступну картину:

    Пункт 16 Постанови КМУ № 2246. Послуги, що надаються за рахунок витрат газорозподільних підприємств пов'язаних з транспортуванням природного газу, а саме:

    - перевірки на щільність газопроводів, газових приладів і пристроїв за допомогою газу під робочим тиском;

    - ліквідації витоку газу;

    - перевірки відповідності встановлення газових приладів і пристроїв, побудови приміщень, прокладення газопроводів вимогам будівельних норм, проекту і правилам експлуатації;

    - перевірки димових і вентиляційних каналів на наявність тяги;

    - перевірки наявності вільного доступу до газопроводів, газових приладів і пристроїв, а також у підвали та на горища, де прокладені газопроводи;

    - розбирання, очищення від залишків корозії і мастила, а також змащування всіх запірних пристроїв, установлених на газопроводах та газових приладах;

    - перевірки придатності до використання (експлуатації) газових приладів і пристроїв, їх очищення, наладки та регулювання;

    - дрібного ремонту газових приладів і пристроїв, пов'язаного із заміною гвинтів, штифтів, пружин, ущільнювальних матеріалів у разі перепакування фланцевих та нарізних з'єднань і запірних пристроїв.

    Виходячи із вищезазначеного, були проведені зміни і в пункт 33 Постанови КМУ № 2246, і ось тут якраз і є вирішення нашого сьогоднішнього юридичного питання. Так ось, Відповідно до пункту 33 Постанови КМУ № 2246, Газопостачальне підприємство зобов'язане:

    - під час проведення періодичного обстеження димових та вентиляційних каналів на наявність тяги складати відповідний акт або робити відмітку про його проведення в розрахунковій книжці та проводити інструктаж власників приватних будинків щодо дотримання правил техніки безпеки;

    Прошу дане повідомлення як можна ширше розповсюджувати серед населення нашої чудової України, роздрукуйте його та вложіть в абонентські книги, щоб зберегти людям так потрібні на сьогоднішній день гроші та не дати різним паразитам наживатися, не роблячи нічого потрібного для людей. Нехай ті гривні, які повинні осісти в кишеня шахраїв, підуть на допомогу нашим солдатам, які 100% є в кожному силі чи місті.

    Продовження буде, думаю показати ще, як відстоювати своє право на відповідну якість послуг зі сторони газовиків. А також (при наявності вільного часу) в планах багато чого …
     
    pic16f887, X-TAZ, Маляр Серега та 5 іншим подобається це.
  2. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    При очень быстром взгляде, что-то подсказывает, что ЧП Пупкин, к газконторе "не имеет никакого отношения", и бесплатно никому ничего не обязан, но лицензию имеет. А Газконтор адын, савсем адын, и его на всех, проверить дымоходы, скласти акт и проинструктировать, чиста хвизически не хватит. И если требование о ежегодной проверке сохранится, то все будут продолжать платить Пупкину.
     
  3. Mihail-ves

    Mihail-ves Майстер

    Повідомлення:
    36
    Симпатії:
    90
    У нас гозовики проводят раз в півроку техперевірку, але записувати в абонентьскі книги, таке як перевірка на наявність тяги відмовлялись, і посилали до прилипал. Керівником "Крокуса" є в минулому начальник Вознесеньсокго газового господарства. І вибачте, але чому проблеми газовиків повиння нас чіпати. Нехай працюють як потрібно і згідно чинного законодавства. Я готую багато приємного для них. Будуть вони так само мене (ДК Веселиново) лякатись як даішники.
     
    Архімед-07, Т.М. та Энки подобається це.
  4. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    Дымоходы ж проверяют анемометром? Простой китайский не подойдёт. Нужен хороший, надёжный, из узгодженного списка, регулярно проверяемый. Купить и проверять регулярно для каждого гонца - куча бабок. Будет один прибор на всю контору лежать в сейфе и не трогать, бо последний. Газконтор бедный, :cry: де гроші брать..
     
  5. Mihail-ves

    Mihail-ves Майстер

    Повідомлення:
    36
    Симпатії:
    90
    Із зарплат їхніх керівників, наприклад в Миколаєві є така собі Лістова Ірина Іванівна, до якої попасти на прийом тяжче чим до Порошенка. І вона все працює і працює,bravo а для прийому громадян у неї виділено аж 3 години на місяць.
     
    Энки подобається це.
  6. olly

    olly Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.283
    Симпатії:
    1.207
    Адреса:
    Украина Белая Церковь
    две недели назад я отдал 30 грн.
    Пришел дяденька, посмотрел, а у меня турбированный котел.
    Я ему за что я плачу? а он мне проверка бесплатная, а акт 30 грн. Я ему, а нахер оно мне нужно, у меня ж турб. котел. Ответ: так положено!!!!
    Далее я не стал сильно возмущаться, так как у меня выхлоп с котла в сарай, а там я удлинил трубу за счет оцинкованной по углом. (чел. с висмана посоветовал) оригинальный удлинитель трубы 1500 - 2000 грн был при долларе 8,2 грн.
     
  7. Koha_km

    Koha_km Стажер

    Повідомлення:
    2
    Симпатії:
    3
    В Донецке, пока не появились русские проверку проводил только горгаз и дополнительной платы не было за данную проверку. Пришли, проверили вентиляцию в ванной и на кухне, после чего хозяин расписывался, фиксируя состояние работоспособности вытяжки. Если не работала, присылали бригаду, которая производила чистку. Бригада могла прибыть через месяц или два.
    Повторюсь, дополнительной платы не производилось за данное мероприятие.
    Такая же ситуация и с счетчиком на холодную воду, за распломбировка , пломбировку и установку оплата не производилось. Зато у родителей в Донецкой области, ты, оплачивал за распломбировку, демонтаж, монтаж и пломбировку, и все кроме пломбировки производил сам.
    Думаю все зависит от наглости отдельных "коммунальщиков".
     
    земляк, Володимир П та Jonic подобається це.
  8. Mihail-ves

    Mihail-ves Майстер

    Повідомлення:
    36
    Симпатії:
    90
    Жалію, що так пізно я виклав свій досвід. Думаю, Ви могли б задати цьому дядькові багати неприємних запитань.
    --- добавлено: 8 мар 2015 в 11:51 ---
    Коли прийдуть перевіряти попросіть перевірити тягу із котла, і подивітся як і що вони будуть міряти. Завжди хочу це побачити. Саме перевірку тяги із КОТЛА. :)
     
    Останнє редагування модератором: 16 бер 2015
    Архімед-07, Бригадир та Маляр Серега подобається це.
  9. olly

    olly Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.283
    Симпатії:
    1.207
    Адреса:
    Украина Белая Церковь
    этот дядя он такой же "кріпак" как и мы все, это надо заказным письмом в газ контору и в проверяющую "богодельню", а потом на основании их ответов этого или "...в загз или к прокурору...".
    --- добавлено: 8 мар 2015 в 12:11 ---
    Есть инфа, только что, может не в тему но рядом.
    Звонил кум рассказывал что на роботе на газ счетчик, на водяной и эл. счетчик поставили "магнитные пломбы". по его словам хер которая наклеивается, или направляется на корпус прибора и в случае цепляния магнита на корпус прибора, эта магнитная пломба намагничивается, и потом они могут спокойно доказать что вы использовали сильный магнит для остановки прибора.
     
    Останнє редагування модератором: 16 бер 2015
  10. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    Будет у Вас, и ещё у 3-5 на сотню, "на двери нарисован крестик мелом", и будут к Вам приходить бесплатно, и мерить всё, что захотите, и из котла, и из-за котла, и из-под котла..., и улыбаться. А все остальные будут платить Пупкину, бо проще дать тридцатку раз в год, чтоб вот это не вникать о чём и как ругаться.
    --- добавлено: 8 мар 2015 в 12:21 ---
    А эта магнитная пломба сертифицирована? Она поверялась, акт есть? Может она у вас сама, от магнитного поля Земли намагничивается, а мне штраф плати?
     
    Останнє редагування модератором: 16 бер 2015
    X-TAZ, Nikodimka та Т.М. подобається це.

Поділитися цією сторінкою