Трансформатор. Не хочу платити за електроенергію!

Тема у розділі 'Электрика и освещение', створена користувачем Mykhaylo, 24 лют 2015.

  1. Mykhaylo

    Mykhaylo Майстер

    Повідомлення:
    144
    Симпатії:
    31
    Вітаю учасників форуму! На Ваш розгляд я представлю мою розробку трансформатора. Детально про трансформатор та його випробування я розповів у відеозаписі :


    Контроль спожитої енергії здійснюється за допомогою побутового лічильника електроенергії. Також потім я додам фотографії трансформатора в зібраному та розібраному на окремі частини станах.
     
    Останнє редагування модератором: 25 лют 2015
    Александр7555, kovach, AKit та ще 1-му подобається це.
  2. Mykhaylo

    Mykhaylo Майстер

    Повідомлення:
    144
    Симпатії:
    31
    В продовження теми спочатку трохи теорії :


    Нам буде мало користі від того якщо ми маємо робочий пристрій і не знаємо на яких фізичних принципах він працює. Тому раджу спочатку подивитись відео де я розповідаю як працює трансформатор.

    --- добавлено: 26 фев 2015 в 18:04 ---

    Тепер перейду до опису конструкції трансформатора: основою трансформатора служить дросель для дугової ртутної лампи, з магнітопроводу якого були видалені прокладки з немагнітного матеріалу - тобто дросель перетворився в трансформатор з стержневим магнітопроводом. Ось фотографії дроселя:
    Дросель в зібраному виді_1.JPG Дросель в зібраному виді_2.JPG Дросель в розібраному виді.JPG Котушки індуктивності дроселя_1.JPG Котушки індуктивності дроселя_1.JPG Котушки індуктивності дроселя_2.JPG Ярма магнітопроводу дроселя.JPG
     
    Останнє редагування модератором: 6 бер 2015
  3. Mykhaylo

    Mykhaylo Майстер

    Повідомлення:
    144
    Симпатії:
    31
    Замість переробки дроселя (хоча вона і не складна якщо він розбірний) можна використати готовий трансформатор з стержневим магнітопроводом. Ось так він приблизно виглядає: Трансформатор з стержневим магнітопроводом_1.JPG Трансформатор з стержневим магнітопроводом_2.JPG
    --- добавлено: 26 фев 2015 в 18:36 ---
    Котушки дроселя (трансформатора) слугуватимуть вторинною обмоткою трансформатора. Зверху на вторинну обмотку намотуємо первинну обмотку. Основне завдання полягає в фазуванні вторинної обмотки трансформатора яка складається з двох однакових котушок індуктивності. Котушки індуктивності мають бути підключені послідовно. Магнітні потоки котушок індуктивності мають бути спрямовані назустріч один одному.
    --- добавлено: 26 фев 2015 в 18:40 ---
    Для фазування двох котушок з яких складається вторинна обмотка можна використати ( без того щоб розбирати трансформатор) ось таку схему підключення: Схема фазування вторинних обмоток трансформатора.JPG
     
    Останнє редагування модератором: 6 бер 2015
  4. Mykhaylo

    Mykhaylo Майстер

    Повідомлення:
    144
    Симпатії:
    31
    Тобто ми з'єднуємо два виводи (попередньо потрібно пронумерувати усі чотири виводи) разом, а інші два виводи підключаємо через лампу розжарювання на 230 Вольт (слугує для обмеження сили струму) та амперметр до джерела перемінної напругу - в розетку. Спостерігаємо за показом амперметра - записуємо або запам'ятовуємо показ амперметра. Потім підключаємо один із виводів що були з'єднані разом до виводу що був під'єднаний до мережі і знову проводимо заміри сили струму що протікає через обмотки. У випадку де амперметр буде показувати більшу силу струму індуктивність котушок буде меншою - отже магнітні потоки котушок індуктивності направлені назустріч один одному.
    --- добавлено: 26 фев 2015 в 19:05 ---
    Ще додам фотографію підключення трансформатора, конденсаторів, вольтметра та ламп розжарювання (хоча схема є на відео) : Схема  підключення трансформатора - випробувальний стенд.JPG
    --- добавлено: 26 фев 2015 в 19:13 ---
    Якщо виникнуть питання - запитуйте. Відповім.
     
    Останнє редагування модератором: 6 бер 2015
  5. Jonic

    Jonic Заслужений майстер

    Повідомлення:
    3.956
    Симпатії:
    3.713
    @Mykhaylo,
    скажіть, для чого треба зменшувати індуктивність вторинної обмотки.
     
  6. Mykhaylo

    Mykhaylo Майстер

    Повідомлення:
    144
    Симпатії:
    31
    Якщо ми не ввімкнемо котушки індуктивності вторинної обмотки зустрічно, то ніякого зменшення споживання електроенергії не буде. Чому в звичайному трансформаторі при підключені навантаження до вторинної обмотки зростає сила струму в первинній обмотці? Тому що магнітний потік вторинної обмотки направлений назустріч магнітному потоку первинної обмотки. В результаті індуктивність первинної обмотки трансформатора зменшується, що призводить до збільшення сили струму у первинній обмотці.
    У випадку ж мого трансформатора зустрічне підключення котушок індуктивності (вторинної обмотки) дозволяє знівелювати вплив вторинної обмотки на первинну обмотку. В режимі короткого замикання (виводів вторинної обмотки) сила струму в первинній обмотці також зростає. Але ніхто не використовує трансформатор в режимі короткого замикання постійно - лише проводять випробування трансформаторів.
     
    Останнє редагування модератором: 27 лют 2015
  7. Jonic

    Jonic Заслужений майстер

    Повідомлення:
    3.956
    Симпатії:
    3.713
    @Mykhaylo, скажіть, а як це вплине на Сумарний ЕРС вторинних обмоток.
     
  8. djclyde

    djclyde Заслужений майстер

    Повідомлення:
    3.695
    Симпатії:
    3.446
    Адреса:
    Кропивницкий
    @Mykhaylo, То мій покійний дідусь також робив ті трансформатори!
    1 то шо ви назвали альтернативною енергетикою в кінці відео є фейк ( альтернативна енергетика це добуток енергії не основними не класичними методами для відповідного регіона )
    наприклад, для України це є сонце та вітер та ін.
    Але для Австралії сонце та вітер не вважаюця альтернатівою, тому-що вони добувають левову долю саме з цих природних ресурсів, хоча у них також є АЕС и та ТЕЦ и !

    2 а то шо показано на відео це не є альтернативна енергетика Це є незаконне привласнення електроенергіі
    ( тобто крадіжка а не її добування! )

    3 Я би не радив вам обнародувати то, шо ви робите! бо-ж наслідки можуть бути плачевні для вашого бюджету як мінімум.
     
    Останнє редагування модератором: 27 лют 2015
    Odissey, viktor28465 та Тарапунька подобається це.
  9. Jonic

    Jonic Заслужений майстер

    Повідомлення:
    3.956
    Симпатії:
    3.713
    @djclyde, обґрунтуйте
     
  10. djclyde

    djclyde Заслужений майстер

    Повідомлення:
    3.695
    Симпатії:
    3.446
    Адреса:
    Кропивницкий

Поділитися цією сторінкою