Опалення - банальні питання, а я їх не знаю

Тема у розділі 'Отопление и горячее водоснабжение - общие вопросы', створена користувачем Килав, 17 лис 2014.

  1. Килав

    Килав Бригадир

    Повідомлення:
    413
    Симпатії:
    164
    Адреса:
    Мироновка
    На 140м2 опалювальної площі в мене встановлений котел Viessmann Vitopend 100 WH1D 24kW парапетний-турбо. Так от я як виставив температуру теплоносія десь 45*С положення регулятора 1,так і пече він в мене і в хаті тепло весь час - 22-24*С.
    Питання ))
    1. Монтажники повстановлювали якісь "набалдажники" - терморегуляторир, яку хочу і так вже рік . А от наткнувся на ящик з цими прибамбасами)) і думаю ставити їх чи ні і що воно мені дасть?
    2. Також вони мені втулили радіо-програматор .......я його сам відключив та поставив перемичку на котлі назад так як з ним в хаті холодно. Температуру то я виставив наприклад 22 чи 24*С і котел дуже рідко вмикавсь особливо в сонячний день, але градусник показує 22-24 ,а я мерзнув ))). Тягав я його по хаті і по всім кімнатам, але толку нуль. Також була проблема з тим, що в хаті тепло а ТП холоднючі. Зате градусник показує 22-24*С )) Може я щось не так робив чи виставив чи що не так?
    3. І ще ....В котлі зрозуміло є свій насос, а на гребінці ТП в мене також встановили насос. Так от я просто вимкнув насос на гребінці, а котел давить собі, хоч і менше, але гріє і все норма. Питання - Гідравлічна нагрузка не "гавкне" насос на котлі ?
    4. І останнє )) - Монтажники коли змонтували то сказали, що я повинен був виставити регулятор на котлі в положення 3-4, це більше 60*С, а терморегуляторами регулювати температуру в хаті і тоді мій котел буде жити довго і нудно, а я то логічно подумав і виставив регулятор на положення 1 з температурою теплоносія 45*С і мені вистачає і саме головне тепло від радіаторів циркулює постійно і вікна не потіють і.т.д. Я правильно зробив чи ні ?
    Може щось порадите, поправите?
    Котел газу бере може і багато, а для когось і мало .....А для опалення 140 м2 я використав 2500 м3 газу за 14-ть місяців. Це з 1.09.2013-го по десь 20.10.2014 р.
     
    Останнє редагування модератором: 18 лис 2014
  2. Voyutichi

    Voyutichi Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    16.117
    Симпатії:
    8.913
    Адреса:
    м. Самбір
    Якщо все задовільняє - нічого не міняйте.:)

    це погано, потрібно підігрівати підлогу до комфортної температури.
     
    Энки подобається це.
  3. Килав

    Килав Бригадир

    Повідомлення:
    413
    Симпатії:
    164
    Адреса:
    Мироновка
    :-D Все задовільняє ,просто думаю нахренась мені наставили всі ті регулятори.
    А поли зараз тримаю 35*С і хватає ,а то як більше то якось аж млосно стає.
     
    Энки подобається це.
  4. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    Всё у Вас нормально.
    --- добавлено: 18 ноя 2014 в 12:59 ---
    Вы переплатили, бо недоплатили. Вы потратились на технику, которой не пользуетесь, потому что, видимо, не заплатили за пуско-наладку. Те люди, что собрали систему, должны были приехать в холода, всё подключить, проверить, выбрать-настроить на оптимальный режим работы, по комфорту и экономичности. Они, наверно, вообще мало получили, раз не удосужились даже головки накрутить, и в коробке оставили.
    Вам нужно позвать их, чтоб они всё прикрутили, подключили, настроили, запустили. И тогда, вполне возможно, и меньше газа будет уходить, и млосно не будет.
     
    Останнє редагування модератором: 26 лис 2014
    Володимир П подобається це.
  5. Килав

    Килав Бригадир

    Повідомлення:
    413
    Симпатії:
    164
    Адреса:
    Мироновка
    "Прикол" в тому ,що я написав чому "не накрутили" ,але модератор змінив-укоротив текст .А саме я написав ,що мені було все встановлено ,але коли клеїли шпалери я все зняв ,а не ставив тому ,що мені так все гуд було . Так ,що і монтаж і наладка була оплачена ))) і тепло без комфорту також.
    П.С. Я розумію ,що модератор для модерування ,але не для змінення смислу і викладення .Щось я не розумію .
    --- добавлено: 18 ноя 2014 в 21:58 ---
    Я вибачаюсь ,але ви модеруванням змінили смисл мого викладення . Воно наче і по барабану ,але виникають зовсім інші висновки з мого опусу.)))
    --- добавлено: 18 ноя 2014 в 22:08 ---
    І про газ .........та куди ж менше????))) Хоча можна визвати чуваків з газоаналізаторами ,датчиками вхідногого повітря ,вихідних газів ,викиду тепла,скласти режимні карти ,настроїти на супер-правильне згороання ІМЕННО цього по калорійності газа ............заплатити 200баксів за це і окупляти всі ці теоретичні данні 100 років ))) .......Теплотехнік я,теплотехнік ,а точніше холодо-теплотехнік ))) +калорійність газу зараз нижча від заявленої і визначити її дуже дорого ,а по приладам виставити параметри горіння це так ,для попонтуватись .Завтра газ буде іншої калорійності ,а після завтра зовсім .......і.т.д.
     
    Останнє редагування модератором: 26 лис 2014
  6. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    Ну у Вас есть шанс проверить целесообразность всех тех регуляторов. Вы можете засечь сколько уходит газа за единицу времени на градус разницы температур между улицей и домом, без регуляторов, а потом всё накрутить на место и ещё раз засечь.
     
  7. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    Вияснимо технічне питання калорийності природнього газу

    Ну значит Вы понимаете, что все те регуляторы больше для пущего комфорта - чтоб и тепло было, и чтоб пореже бегать руками крутить. И для облегчения работы проектировщика - можно и так слепить, и так.., а оно работать будет, бо само себя балансирует.
     
  8. Voyutichi

    Voyutichi Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    16.117
    Симпатії:
    8.913
    Адреса:
    м. Самбір
    з тексту нічого не викинено, просто приведено до елементарної розмітки тексту: новий пункт - з нового абзацу, щоб було читати зручніше. Орфографія збережена також.
     
  9. AKit

    AKit Заслужений майстер

    Повідомлення:
    3.012
    Симпатії:
    803
    Теморегулятори на радіаторах дають можливість регулювати температуру по кімнатно.

    Кімнатні терморегулятори не можуть працювати в парі з радіаторними.Або ті а той.

    Коли радіатори холодні ,вони починають забирати температуру на себе, і виникає враження що в кімнаті холодно,хоч на термометрі +24С. Тут ще багато залежить від гістерезису кімнатного терморегулятора.

    При керуванні роботою котла кімнатним термостатом ,температура на котлі виставляється на максимум.
     
  10. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    Чего это?
     

Поділитися цією сторінкою