Терморегулятор для теплої підлоги котячого будиночка

Тема у розділі 'Электрика и освещение', створена користувачем Ярута, 17 лис 2014.

  1. Ярута

    Ярута Новачок

    Повідомлення:
    7
    Симпатії:
    0
    Шановні панове електрики. Допоможіть мені, будь-ласка, порадою. Мені потрібно змайструвати будиночок для двох котів, який буде стояти в неопалюваному приміщенні. На жаль, утримувати котів в хаті не можна - з'явились протестувальники. Тому будиночок має обігріватися. Хотілося б здешевити проект максимально. Тому у мене виникла ідея влаштувати в будиночку обігрів підлоги. Найдешевше - використати польовий двожильний телефонний кабель + я.-небудь блок живлення на вольт 6 + металорукав для пожежобезпечності + автомати для захисту від короткого замикання. Тут ніби все зрозуміло, хоча ніхто поки що мене й не консультував з цього питання. Але, крім усього іншого, мені потрібен терморегулятор, зрозуміло, що той, який для теплої підлоги - задорогий. Тому, будь-ласка, порадьте модель, яка могла б вимикати "систему опалення" десь при 20 градусах за цельсієм. І де це можна знайти :)

    Розумію, що тема небуденна, але сподіваюсь на розуміння. Дякую.
     
    Останнє редагування: 17 лис 2014
  2. trvld

    trvld Майстер

    Повідомлення:
    246
    Симпатії:
    90
    Адреса:
    г. Хмельницкий
    У нас у дворі, уже років з 8, стоїть кошачий будиночок з теплою підлогою. Стіни будинку з фанери подвійні з засипкою із ломаного пінопласту. Покрівля теж - 5 см пінопласт. Тепла підлога з двох шарів плівкової електропідлоги-один шар не справлявся в морози, довелось поверх покласти ще один. В мороз 20 та нижче підлога не відключається, а температура тримається на рівні 16 град. При вишчих температурах підтримуємо 22 град. Але без терморегулятора обійтись не вийшло, хоча я теж намагався зекономити. Підійде любий з виносним датчиком температури та потужністю від 200 ват. Для інкубаторів можна знайти недорогий - грн. за 50. Плівка.jpg Кошкин дом 17112014.jpg
     
  3. Ярута

    Ярута Новачок

    Повідомлення:
    7
    Симпатії:
    0
    Дякую. На таку приблизно ціну я й розраховувала, але щось в результатах пошуку такі на трапляються.
    Я взагалі думала на ті термостати, що у тепловентиляторах стоять, але де їх шукати? Це ж деталь, мабуть у відкритому продажу не зустрічається.
     
    Останнє редагування: 17 лис 2014
  4. Jonic

    Jonic Заслужений майстер

    Повідомлення:
    3.956
    Симпатії:
    3.713
    1031227237.jpg Всего полтинник и коты в тепле.Валом в продаже.
     
  5. trvld

    trvld Майстер

    Повідомлення:
    246
    Симпатії:
    90
    Адреса:
    г. Хмельницкий
    Наберите в Пром.уа или в Olx.уа "Терморегулятор Цыпа"
     
  6. Ярута

    Ярута Новачок

    Повідомлення:
    7
    Симпатії:
    0
  7. bogdansv

    bogdansv Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.848
    Симпатії:
    1.987
    Адреса:
    Черкассы
    Ну терморегулятор штука хорошая ,я уже гдето здесь писал что он может использоватся не только для тех целей что куплен, а его ж можно потом переставить для регулировки другого какогото устройства - чёткая тема.
    Вот ещё думаю - чтоб обойтись без терморегулятора можно использовать тен заведомо слабой мощности - чтоб он постоянно работал и еле грел вокруг себя (чтоб тепла хватало и небыло необходимости его регулировать или отключать)
     
    Ярута подобається це.
  8. trvld

    trvld Майстер

    Повідомлення:
    246
    Симпатії:
    90
    Адреса:
    г. Хмельницкий
    Можно, но тогда в пик холодов котики мерзнуть будут...:(
     
  9. bogdansv

    bogdansv Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.848
    Симпатії:
    1.987
    Адреса:
    Черкассы
    Ну котики ж тоже не думаки, они будут тулится где тепло , им же по сути не сильно и надо чтоб во всём домике жара была , лягут себе на пол тёплый и нормально будут спать.
     
  10. Ярута

    Ярута Новачок

    Повідомлення:
    7
    Симпатії:
    0
    А який тен малої потужності ви маєте на увазі? Це для повітряного чи для водяного обігріву?
    Річ в тому, що я засумнівалась, що польовий кабель - це те, що потрібно, все ж запобігання замерзанню води у трубах - це одне, а обігрів - це дещо інше. Наступним був кабель ПНСВ для прогрівання бетонних конструкцій, але там потрібен пристрій для зміни сили струму (вже всього не пригадаю), в кожному разі 220 йому не підійде, пишуть, що гріє нерівномірно. Потім думала про ніхромову жилу, яку залити (як і в попередніх випадках передбачалось, з іншими кабелями також) бетоном тонким шаром, але поки що не все прорахувала. От тепер думаю, якби тен не нагрівав підлогу (теплоізольовану) більше комфортних 30-35 градусів, може це був би найпростіший варіант. Якщо буде дуже холодно, то гаряча підлога не врятує становища, а вижене котів з хижки взагалі. Мене тут і так печеними котами лякають, якщо заземлення не буде, через те все хочеться зарядний на 12 вольт використати. Але ж тут це не підійде?
     

Поділитися цією сторінкою