В чем отличие дровяных котлов от угольных

Тема у розділі 'Твердотопливные котлы', створена користувачем zatochniy, 1 жов 2014.

  1. zatochniy

    zatochniy Підмайстер

    Повідомлення:
    51
    Симпатії:
    5
    В чем отличие дровяных котлов от угольных, какая в них разница?
     
    Останнє редагування модератором: 2 жов 2014
  2. Voyutichi

    Voyutichi Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    16.117
    Симпатії:
    8.913
    Адреса:
    м. Самбір
    в організації відбору теплової енергії від вогнища.
    Вугільні котли також не всі однакові і це через те, що є вугілля, як при спалюванні дає довге полум'я, а є таке, яке дає коротке полум'я, або зовсім немає полум'я.
    Деревне паливо має в порівнянні з вугіллям дуже довге полум'я (в порівнянні з вугіллям).
    Звідки береться такий термін "довге полум'я"? З відносного порівняння горіння різних палив. Палива, які при спалюванні виділяють багато горючих газів, мають так зване "довге полум'я". Це ви можете бачити навіть на пікніковому багатті, коли спалюєте сухе дерево. Леткі горючі речовини від нагрівання випаровуються і піднімаються вверх з димом. У цьому стовпі на самому початку руху бракує кисню, газ піднімається до висоти, де він може змішатися з атмосферним киснем і згоріти. Цей шлях з багаття діаметром 0,5 м може бути висотою до 2 метрів на початку горіння.
    Потім, коли леткі горючі речовини випаруються з палива і згорять в атмосфері, іде спалювання твердих (не газоподібних) часточок палива. Це переважно вугілля, яке поступово перетворюється на 3 % негорючого залишку (попелу).
    Ось це вугілля, як паливо, має коротке полум'я і воно придатне для спалювання саме у вугільних котлах.
    Котли на на вугілля з коротким полум'ям мають малу конвективну поверхню теплообміну, розраховані на поглинання радіаційної складової передачі теплової енергії від ядра вогнища. Вони дешевші, так як потребують менше матеріалу для виготовлення.
     
    Руслан_77_, Зємлємєр, Andreb та 9 іншим подобається це.
  3. Килав

    Килав Бригадир

    Повідомлення:
    413
    Симпатії:
    164
    Адреса:
    Мироновка
    @Voyutichi, Таку відповідь "єврейську" я і сам знайшов в неті ))) ,а от конструктиву і головне з конкретною відповіддю не знайшов ))).
    Зацікавило це питання після того як на днях мені даром запропонували пару тон вугілля ....... Бери не хочу )).Але не знаю як визначити чи схаває мій котел вугілля чи вугілля його ? І чи взагалі можна в піролізному котлі типу ,що розрахував PEPS08 спалювати вугілля .В мене схожий .
     
  4. Дональд78

    Дональд78 Бригадир

    Повідомлення:
    460
    Симпатії:
    222
    если котлы типа PEPS08 например на 20 квт ,то уголь в нем горит, однако приходится убирать при образовании шлак,т.к. забиваются колосники(теряем подачу первички)drel
     
  5. peps08

    peps08 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.525
    Симпатії:
    2.661
    Адреса:
    м. Лохвиця Полтавська обл.
    @Дональд78, в Казахстані люди які зробили мої 20-ки спалюють в них тільки вугілля або вугільну пилюку. Пишуть гріє на ура. З недоліків це потрібно вручну кочергою ширяти через колосники щоб не утворювались коржі. Деякі зробили це в стаціонарний механічний спосіб (рухомі колосники) дуже довольні.
     
  6. Voyutichi

    Voyutichi Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    16.117
    Симпатії:
    8.913
    Адреса:
    м. Самбір
    не знаю, в якому контексті ви подаєте слово "єврейську", я власне старався передати думку зрозумілими побутовими термінами. Якщо би я наповнив відповідь листком формул з хімії, теплообміну та газодинаміки, вам би взагалі стало не цікаво читати, а у памяті не відклалося б навіть на подібний допис, який ви написали..
    Якої конкретити вам бракує? сантиметрів з кілограмами? Це було би конкретно..
    Спалювати треба вміти будь-яке паливо, навіть у котлах, які спеціально призначені для цього палива, треба дотримуватися певних правил, які характерні тільки для цього конкретного котла. Тому конкретика буде тільки для вас і отримана тільки вашим практичним досвідом, Я і ніхто інший вам про ваше дармове вугілля конкретно нічого не скаже, не очікуйте..
     
  7. Килав

    Килав Бригадир

    Повідомлення:
    413
    Симпатії:
    164
    Адреса:
    Мироновка
    @Voyutichi, Пошуткував ))) . Питання в мене виникло ,тому ,що вугілля спалюють на колосниках ,а в мене в котлі такого "девайса" нема )). Є дно з металу 10мм ,а в ньому отвір під шамотну цеглину ,а в цеглині отвір форсунки .Так от чи можна при таких умовах спалювати вугілля без шкоди для котла ?.Всі частини топки омиваються .
    П.С. "Єврейська" rofl значить хитра ))) ,як відповідь депутата - про все ,а конкретики нема. Ну пошуткував ,ну вибачте якщо щось не так .
     
    Voyutichi подобається це.
  8. Voyutichi

    Voyutichi Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    16.117
    Симпатії:
    8.913
    Адреса:
    м. Самбір
    Вугілля потребує для спалювання багато кисню, навіть дуже багато! На кожен атом
    вуглецю треба два(!) атоми кисню. Порахуйте, скільки в одній порції вугілля у вас є атомів вуглецю і скільки вам треба буде подати туди для спалювання метрів кубічних повітря (про температуру повітря також не забудьте), самостійно перерахувавши кількість атомів кисню в одному кубічному метрі вашого, конкретного повітря..
    --- добавлено: 26 жов 2015 у 13:05 ---
    Після таких обрахунків ви побачите, що для того, щоб забезпечити задовільне протікання хімічної реакціїї окислення вуглецю до стану СО2 ваше вугілля у котлі повинне бути оточене зі всіх сторін повітрям, що частково допомагають робити так звані "рушта" в деяких котлах..
    Найкраще спалювати вугілля, оточивши його зі всіх сторін "руштами". Уявляєте, як це виглядати має? Сітка з чавуну, точніше кошик, в який засипана порція вугілля, підпалена і зі всіх сторін обдувається повітрям для подачі кисню. Ось тоді буде найбільша гарантія длоя поноцінного спалювання кускового вугілля. А ще краще буде вого спалюватись, коли розмолоти його в пил і змішати попередньо з достатньою кількістю повітря. Тоді горітиме краще від ацетилену..:)
     
    Останнє редагування модератором: 3 лис 2015
    Килав подобається це.
  9. Килав

    Килав Бригадир

    Повідомлення:
    413
    Симпатії:
    164
    Адреса:
    Мироновка
    @Voyutichi, Та теорію то я знаю + бачив як на ТЕЦ-6 в Києві спалюють газо-вугільну суміш ,але і колись ,років зо 30ть назад топив вугіллям в банальній цегляній плиті . Нормально горіло те вугілля . Пам"ятаю взагалі то більше втикони )))). Так як я перший приходив до дому з школи ,я повинен був розтоплювати .Кину дров ,розгоряться ,а я зверху мокрим вугіллям ..........і побіг гуляти ,або вже дрова перегоріли ,пару жарин ,а я вугілля зверху :-D:-D:-D сипнув ,та й на лижі з хлопцями ,а потім мої з роботи приходять ,а в хаті холодрига і я з лиж та прямо в куток .Весело було.
    П.С.ЮраНовік та й інші не совітують ,котел роз"їдає кажуть за три сезони .Вуглецю багато.
     
    leshiy_40 подобається це.
  10. Voyutichi

    Voyutichi Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    16.117
    Симпатії:
    8.913
    Адреса:
    м. Самбір
    кислоти всякої, сам вуглець - пасивний.
     

Поділитися цією сторінкою