Своїми руками МІй будинок: звітуюсь про будівництво

Тема у розділі 'Наша стройка', створена користувачем Килав, 26 вер 2014.

  1. Килав

    Килав Бригадир

    Повідомлення:
    413
    Симпатії:
    164
    Адреса:
    Мироновка
    Почалося все )) в 2009 р ,квітень. Необхідно було приміщення під майстерню. Ріелтор запропонував кучу варіантів, але дорогих, мені не підходили. І ось з’явилась ділянка ,що підпадає під мої критерії)),але неправильної трикутної форми((, прорахувавши всі за і проти купив я цю ділянку.
    На ділянці був високий фундамент, я його наростив і пристосував під майстерню та гараж.
    Зобр007 (4).jpg Зобр008 (3).jpg Зображення0132.jpg
    2011р
    Будучи наївним, заплатив наперед гроші одним мудакам за будівництво фундаменту під будинок, дав креслення, розмітили, викопали котлован, просипали Дніпровським крупним піском, пролили........ і я поїхав на море. ............ Коли приїхав і побачив "шедевр", то і з ломакою бігав за будівельниками і матюхався так, що птиці більше не співають і взагалі був капець. "Будівельники" повтікали полями, а я сів, поплювавсь ........діло то вже зроблене. Фундамент з виду страшненький, але кріпкий)))
    Прийшла зима.
    Зображення0032.jpg
    Фундамент перезимував ))) і вже 2012р.
    033.JPG 032.JPG

    Засипав в фундамент 60т )))чи може і більше гранпилі ,землі було мало.
    Навіз я 36 м3 з копійками Обухівського газоблока "Аерок" + Обухівського силікатного 10 000 шт одинарного, та викупив десь біля 3000 шт полуторного силікатного, залежаного ))) на "капіталку"+ червоного рядового на перестінки 2000шт. Бетонних свай на перемички ))). І жду з нетерпінням бригади будівельників-руминів))). Розхвалювали їх знайомі.
    І ось вони з"явились на пару днів раніш і робота пішла.
    037.JPG
    Фундамент гідроізолювали бітумом +зверху рубероїд +на рубероїд товстий поліетилен пару шарів.
    039.JPG
    Ось перша стіна вже готова, румини пашуть як дурні , щось ругаються по свойому і матюкаються весь час так, що аж вуха в’януть)))

    041.JPG

    Ось гарно видно "шедевральний" фундамент(((

    068.JPG

    Перший поверх готовий, дружина сіла на місці дивану і уявляє, що дивиться телика)))

    072.JPG 074.JPG
    075.JPG

    Залили бетонний пояс первого поверху під панелі.
    Пройшов час,вистойка,приїхали панелі .Дякувати Богу, що сообразив взяти кран на платформі КРАЗ 20т, він з одного положення кинув всі панелі + викинув цеглу на верх і не дорого здер))) .На той момент десь 200 доларів.

    перебрати 042.JPG перебрати 045.JPG перебрати 048.JPG

    Позамазували шви між панелями + дирки монтажні + наклали між панелею і облицювальною стіною пінопласт і "погнали наші заводських" )))) пішов другий поверх. Дійшли до точки укладки мауерлату ,залили знову пояс з шпильками -різьбами та почали по ходу поки пояс захолоняє робити дах на верандочці.

    перебрати 163.JPG

    Пояс "захолов" уклали та прикрутили мауерлат, вигнали стіни і почали робити стропильну систему даху.

    перебрати 189.JPG

    Стропильну систему вирішив зробити парадоксальну, пишуть, що так не можна суміщати, але я чомусь подумав і вирішив все ж сумістити упорно-стропільну для мансард з гребневим прогоном. Бригадир руминів Вася і його брат Харлампіс )) подивились моє креслення , трішки "погавкали ",але одобрили і затвердили. Використовував для стропил брус 200*50 мм, для конькового прогону сволок 140*160 мм. Встановили гребневий прогін і стропило прибили намертво до мауерлата та прогону. Гребневий прогін підпер трьома опорами.
    ОБРОБКА ДЕРЕВА!!!!!!))) Як попав я в "Нову лінію" та "Епіцентр" .........прозрів. Просочування для дерева коштувало стільки , що в мене очі на лоб полізли ))) І вирішив я викручуватись як "радянський інженер" ))). Перебрав всі речовини, що убивають все і зупинився на мідному купоросі .Купив 15 кг і збацав 150 л розчину для обробки деревини))) .Що цікаво пішло як раз, при совісному просочуванню 150 л. Уявіть, якби купити 150 л просочування, яке має в своєму складі той же мідний купорос ,або соду і барвники, але в модній ))) каністрі. На етикетці то не пишуть повний рецепт, а в ТУ я прочитав, що входить до складу, викинув барвник ))) ще якийсь непотріб і зосталась діюча речовина - мідний купорос.

    перебрати 196.JPG

    Потім прибили гідробар’єр з високою пропускною спроможністю пару з сторони приміщення, обришотка 50 мм, контробришотка 50 мм і фінішне покриття. Фінішне покриття я вибирав довго , думав-думав ))) і зупинився на банальному профнастилі з металу 0,7 мм. Подобаються мені рівні лінії))) Дешево і .........подобається.
    По ходу був прикол(((. Накрили вже весь дах зеленим гідробар’єром, прибили контробришотку, вкрили одну сторону даху, порозходились по домівках .......Сиджу я в квартирі , дивлюся)))) і тут чую якийсь наростаючий гул все сильніш і сильніш і тут налетіла буря з смерчем .В квартирі на третьому поверсі так смерч вакумував , що аж вуха закладало,а як глянеш в вікно то в шоці))) шифер літає, велик чійсь на рівні третього поверху пролетів))), дерева тріщать. Виходимо з будинку ,а на дворі поламані дерева перевернуті пару авто, даху на багатоповерхівках нема , вулиці завалені деревами ..........Та мені все по барабану, лечу на СВОЄ будівництво ))) , пів даху накрито ,а пів тільки гідроізоляцією))) ....поки добіг такого набачився .І ось я біля будівництва!!!! Хууууууууух! Все на місці ,все витримало. А в людей бачу і франтони поваляло і дахи до сусідів закинуло А МІЙ СТОЇТЬ ЯК ВКОПАНИЙ!!!!!!!!!! ))) Все ціле .Давай придивлятись ))) і був в шоці "торцова" планка з профнастилу відірвана з торця і загнута на 270*,її склало ))),але це друбниці ..дві блін планки. Що цікаво вітер був такої сили ,що в хаті на другому поверсі кирпич+будсміття+газоблок змело під протележну стінку як сміття))) ,а маленьке будсміття "десь" ділось .Ну один ПЛЮС прибирати непотрібно)))
    Накрили і другу половину
     

    Вкладення:

    Останнє редагування модератором: 29 вер 2014
    Staratel, Odissey, leshiy_40 та 4 іншим подобається це.
  2. Килав

    Килав Бригадир

    Повідомлення:
    413
    Симпатії:
    164
    Адреса:
    Мироновка
    перебрати 233.JPG

    І на цьому будівництво 2012 закінчилось .Вже ні нервів ні грошей на той момент не було, але бажання в 2013 му році вселитись було велике. ВІДПОЧИНОК!!!!!!

    І ось почався 2013 рік, якось зима була теплою і мої румини почали з лютого))) Я закупив утеплювач Кнауф мати 600*1200 мм. Передбачив міжстропилами 590 мм і утеплювач мав чітко лягли без кріплення між стропилами, потім обришітка і ще один слой кнауфа 50 мм. Потім все закрив дошкою шалівкою і зверху паробар"єр і гіпсокартон.
    DSCN1225.JPG
    По ходу вставив металопластикові двохкамерні вікна.
    DSCN1236.JPG
    Мурували перестінки на мансарді.
    DSCN1254.JPG
    DSCN1276.JPG
    Уламали румини мене на хоч одну арку))).
    Я люблю рівні лінії ....вертикальні, горизонтальні , а тут думаю так хай буде арка.
    Лютий місяць був теплий ,трішки підтоплювали дуйчиками.
    Коли перестінки були готові ,гіпсокартон прикручений,вирішили забитонувати чорновий пол на первому поверсі.
    Втрамбували, наклали поліетилен з усіх упаковок пінопласту, вати і інших упаковок, пару слоїв))) потім простелили товстий двійний, чорний поліетилен і залили стяжку.
    І тільки ми залили стяжку, почавсь мокрий сніг і температура в той день з +5 опустилась до ранку до -15 ти і Україну завалило снігом)))))))
    DSCN1260.JPG .
    Роботи призупинили до потепління.))) А я вже губу розкатав ,що буде тепло і роботи ми проведемо швидко-швидко.))
    Поки холодно ,то я почав давити на проектанта ,що робив проект газопостачання і.т.д. +зафігачив з родичем проводку .
    І ось тепло. Взяв три тони вапна, Дніпровського піску і мої румини почали штукатурити вапняним розчином . Хоч мене і відмовляли деякі, але чомусь довірився своїм руминам)) і зробив вапняну штукатурку. По ходу завів газ в будинок. Як раз одному бригадиру -газовику треба було заплатити терміново кредит і вони провели швидко, а ось всякі приймальники так дістали,що я на каплях сидів і всі приймання знімав на скриту камеру + поки копали під дорогою і паралельно шляху ,а це 45 м дістали менти-ДАІшники. Спочатку нерви попсували ,а потім коли я їх чуть не послав .......здерли на бензин і ує-ли .Це при тому, що дозвіл на копання в "червоній зоні" в мене був. Після всіх цих "приколів" прийшла ще одна перевірка, яка вже пустила газ на встановлену для виду газплиту та наспіх встановлений на "козлик" котел "віссман" )))+ зажадали щоб я хоч якось притулив газоаналізатор ))) по ходу румини штукатурять .Хух.......)))) Газ Є! Хлопці поштукатурили, сохне!! І на період поки штукатурка сохне румини перейшли на інший об"єкт ,а я впустив бригаду по отопленню. Зговорились по ціні. В неї входило - монтаж + постачання всіх труб, фітінгів, радіаторів, насосна станція.............котел їхній вже висить ))) на козлику))) Коротше роблять все під ключ і ціна мене повність влаштовувала )))
    Ну пішла жара )))
    DSCN1417.JPG DSCN1418.JPG DSCN1419.JPG DSCN1430.JPG
    Теплі поли ,"пиріг" - на засипану гранпиль пам"ятаємо полієтилен-гідроізоляція -стяжка 100 мм -знову поліетилен, потім пінополістирол екструдований 50 мм- розміточна плівка, по ній труба, до труби прив’язав на пластикові зажими кладочну сітку і залив пісчаноцемено-цементним розчином з пластифікатором для ТП - 70мм. По периметру демферна лента. Замість спеціальної ))) демпферної ленти взяв просто рулон підложки під ламінат і порізав пилкою рулон на декілька частин. Дешево+сердито +надійно)))
    Перед заливкою хлопці перевірили роботу станціїї підкачки води,трубопроводи на герметичність, запустили опалення ......все бомба, взяли гроші ,подякували вони мені я їм )))
    Помилки які потім "вилізли боком".---- Бригада по опаленню мені товкла , що труби ТП необхідно вести прям під стіною периметра хати або хоча б за 30-50мм ,а я вперся і зробив по нормам, які відступ нормують більший (непам"ятаю зараз).Вилізло тим ,що конденсат витікав з під плінтуса,хоча все зроблено по науці.
    Також не завів труби ТП під сходи і не встановив там радіатор ,хоча хлопці настоювали ,а я ж розумний і мені посовітували в інтернеті. І вилізло ,що під сходами стояли калюжі .Сушив дуйчиком який так гріб електроенергію ,що капець. Пропонували електро "теплий плінтус" .........хай запхнуть його собі ........він дає температуру тільки в тій точці де стоїть,а за сантиметр тече конденсат.Встановив я їх під сходами шість штук - конденсат як був так і зостався .Порахувавши в що воно мені вилазисть ........поставив назад 2-х кіловатного дуйчика якого вмикав періодично.
    Цим літом сам підвів щоб не мало два радіатора по 2,2 кВт ))) ,подивлюсь який буде ефект.
    Висновк - Труба ТП повинна покривати всю площу підлоги і чим більше тим краще.
    DSCN1427.JPG

    Ось моя помилка.(((
    Ну все опалення готове, штукатурка висохла, заганяю знову руминів)) шпаклювати сатенгіпсами, екогіпсами ))) DSCN1744.JPG DSCN1751.JPG DSCN1779.JPG DSCN1776.JPG

    Всі потолки шпаклював по рецепту руминів)) - Пропітка-шпаклівка-сітка-шпаклівка-пропітка-скловолокно на клей якийсь для скловолокна-рідка шпаклівка.
    Шпаклюють довго, я плююсь так як по графіку вже ось-ось повинна прийти бригада по покладкці плитки .......А шпаклівка погано сохне, дуже волого, а на вологе не можна клеїти скловолокно, а приклеєне скловолокно не любить протягів і дуйчиків ))) .........і ось на силу вийшли румини і почали класти плитку ))))
    DSCN1759.JPG DSCN1871.JPG DSCN1766.JPG DSCN1869.JPG
    На 6.09. повинні прийти хлопці щоб встановлювати сходи, а плитка ще не покладена ((( .........і тут дзвінок від них , що це СУПЕР , що ми не встигаємо, так як вони на якомусь об’єкті теж не встигають і затримуються на пару днів ......УРАААААААААА! Хоча і не дуже.)))
    І от плитка покладена, але плиточники кажуть, що плитка повинна вистоятись хоча б неділлю((((((.Постояла 48 годин , встелив я її листами ДВП в пару слоїв і почали встановлювати сходи. Як вони мені не втюхували ,що з поворотними сходинками краще я настояв щоб з площадкою, але хотів сходи шириною 1200 мм ,не вийшло, невлазять. Ну нічого влізли 1100 мм ))).
     

    Вкладення:

    • DSCN1226.JPG
      DSCN1226.JPG
      Розмір файлу:
      86,2 КБ
      Переглядів:
      680
    Останнє редагування модератором: 29 вер 2014
    lokee, Staratel, Odissey та 6 іншим подобається це.
  3. Voyutichi

    Voyutichi Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    16.117
    Симпатії:
    8.913
    Адреса:
    м. Самбір
    Гарний будинок! А де комин?:)
     
    Misik подобається це.
  4. Килав

    Килав Бригадир

    Повідомлення:
    413
    Симпатії:
    164
    Адреса:
    Мироновка
    )))
    Комина ні каміна нема. Не подобається .
    --- добавлено: 26 сен 2014 в 22:32 ---
    DSCN1911.JPG
    Ось такі сходи .
    Тепер заганяємо хлопців))), що клеять шпалери, а їх так багато, поки вибрав чуть не з"їхав з глузду. Хлопці з’явились вчасно поклеїли швидко і якісно і ціна бомба.

    DSCN1944.JPG DSCN1943.JPG DSCN1953.JPG

    Ось згадав! Як кладуть ламінат румини. Вони спочатку бетону стяжку промазують пропіткою, потім КЛЕЯТЬ ДЕШЕВИМ "КМЦ" бумагу, будь-яку бумагу - газети, старі шпалери і.т.д. А ТІЛЬКИ ПОТІМ КЛАДУТЬ ПІДЛОЖКУ І ЛАМІНАТ.
    І ось довгожданий ПЕРЕЇЗД!!!!!!

    DSCN2021.JPG
    підключання пральної машини, газплити, унітазу і.т.д. з лампочками замість люстр ))))) і 23.11.2013 го я в своїй хаті!!!!!!!!
    --- добавлено: 26 сен 2014 в 22:39 ---
    Цей рік зробив мало "підшив" дах профнастилом.......і все........ , настрою нема .Може на слідуючий рік .........якщо все утрясем .
    Якщо комусь, щось цікаво ......питайте, відповім. Пропустив септик ))), забор ))). Хоча забор фасадний-парадний ще не робив +не можу придумати красивий вхід в хату і ніяк не спланую парадний дворик ))) , фірточку гарненьку і.т.д. Сад вже посадив, але і досажую.Ось на днях хочу ліщину-фундук висадити.
    ПТН ПНХ! Слава Україні!
     
    Останнє редагування модератором: 4 жов 2014
    under, Staratel, Odissey та 5 іншим подобається це.
  5. Voyutichi

    Voyutichi Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    16.117
    Симпатії:
    8.913
    Адреса:
    м. Самбір
    Героям Слава!
    У вас тепла підлога? і де все-таки комин?

    І ще дуже цікавить деталь: як кріпили балясини до поручнів? Для мене це зараз актуально..
    Килав сказав(ла): ↑
    Сад вже посадив ,але і досажую
    а виноград вже маєте? у нас класна те ма про виноград:https://krainamaystriv.com/threads/4643/unread, рекомендую.. Та і багато всього у нас класного! Ласкаво просимо!
     
    Останнє редагування: 26 вер 2014
  6. Килав

    Килав Бригадир

    Повідомлення:
    413
    Симпатії:
    164
    Адреса:
    Мироновка
    Та я в "Країні майстрів" "пасусь" вже пару років.Все тут цікаво ,але не має часу ))
    Виноград є ,але він "потух" ,думаю ,що хлороз і вилікувати не реально так як причина технічна ,я перекрив доступ повітря ,продування нема ,з трьох сторін замкнутість. Буду прикопувати лозу ,а потім пересаджу ,або взагалі цей викорчую ,а прикопаю від маточної лози де брав цей виноград. Я не знаю сорту ,але він синій ,високоурожайний,грона як на малюнку ))) Привезли ми його колись......наче в 79-му з Орджонікідзе(зараз наче Владикавказ) від знайомих - друзів. Вино бомбове з нього ,а от їсти - на любителя.А запаххххххх від цього винограду ,зараз тільки заходиш в двір ,а вже вином пахне ))).Ще привезли звідтіля якийсь інший ,але там виноградини великі ,але грони не повні ,АЛЕ добрий їсти. І ці два сорти не треба прикопувати на зиму ,бігати навкруги і урожайність капець))) Значить з винного ми коли робили з бабулею вино то виходило чистого більше 200літрів + закривали компоти + роздавали сусідам.І це з одного куща.Він займає місця десь метрів шість і лежить на підпірках з труб буквою Г ,висота 3и метри верхня перекладина також три метри))) Бували такі роки ,що 32гу нержавійку гнуло,підпирали)))
     
    Пітон та Voyutichi подобається це.
  7. Килав

    Килав Бригадир

    Повідомлення:
    413
    Симпатії:
    164
    Адреса:
    Мироновка
    Так ссистема "тепла підлога" ,комина нема так як котел "Віссман" парапетний турбо.
    Балясини кріпляться до сходів багатьма способами в мене самий простий .Береться шуруп на D8мм ,та довжиною 120мм під ключ на 13 і прикручується до сходів,стик змазати клеєм ПВА НЕ РОЗВЕДНИМ (ціна приблизно 60грн 1літр) .Уточнення )) - Сверлиться отвір в сходах +балясині на 6мм ,надівається шайба на шуруп і з піднизу сходів скручується з балясиною .Бажано болт перевірити .Берете три болти з пачки і вкручуєте в сухий дубовий масив до скільки є сили. Якщо хоч в одного бота шляпка відірвалась - значит перекал+брак ,а значить вся пачка-партія не підходить ,купуємо іншу пачку.(Так робили хлопці в мене).
    Виноград ось сфотографував Зображення0577.jpg
     
    Maksimvladi, Odissey та Voyutichi подобається це.
  8. Voyutichi

    Voyutichi Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    16.117
    Симпатії:
    8.913
    Адреса:
    м. Самбір
    до сходів я вмію, до перил треба знати - як витримати кут і як прикрутити, щоб перила не дірявити навскрізь.
     
  9. Килав

    Килав Бригадир

    Повідомлення:
    413
    Симпатії:
    164
    Адреса:
    Мироновка
    Перила складаються з двох частин ,прикручується шурупом перша ,чорнова частина ,а потім вже чистова приклеюється +зпіднизу прикручується шурупами.Перша частина - це проста планка товщиною 20-30мм,та шириною відповідною до ваших перил.Кут визначається так - Встановлюється перша і остання балясина на марші ,вони сталі довжиною ,а потім тимчасово встовлюються маршові балясини .Натягується ліска ,що не розтягується ,малюється олівцем місце зрізу відповідно прийнятної для вас висоти ,відкручуються проміжні балясини ,ріжуться і знову встановлюються.Саме перило підрізається по місцю. Головне щоб всі балясини були виставлені чітко вертикально.
     
    Odissey, Авега та Voyutichi подобається це.
  10. Voyutichi

    Voyutichi Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    16.117
    Симпатії:
    8.913
    Адреса:
    м. Самбір
    "Я так і знав.." а без чорнової частини ніяк? А то я купив готову планку перил, різати вздовж її на дві частини якось моторошно, скоріше всього зіпсую..
    --- добавлено: 27 сен 2014 в 12:27 ---
    Пам'ятаю наслідки роботи такого котла (дим через стіну) в одного клієнта. Котел стояв на першому поверсі, вихлоп - на подвір'я, на подвір'ї на віддалі 4-5 метрів від будинку, навпроти вихлопу котла - величезний горіх.. У мороз 30 градусів, який тривав тижні два (Київська обл, 2001-2002 рік) весь горіх (ви ще другого поверху будинку) був повністю вмерзлий у бурульку. Така собі бурулька - лід на гіллі горіха змерзся в одну брилу діаметром до 2 метрів. Шкода, тоді не було фотоапаратів кишенькових..
    ПС. Господар викликав сервіс, оскільки в будинку не могли помитися - котел не міг прогріти мережеву воду. Котел виявився справним. Напевне газ такий тоді подавали, що нічого не грів..А брила льоду на горісі перед входом в будинок запам'яталася.
    Робіть повноцінний комин.
     
    Останнє редагування модератором: 5 жов 2014
    Odissey та Пітон подобається це.

Поділитися цією сторінкою