Проблеми з ОСББ

Тема у розділі 'Юридические вопросы, нормативные документы', створена користувачем fifayer, 7 чер 2014.

  1. fifayer

    fifayer Підмайстер

    Повідомлення:
    38
    Симпатії:
    3
    Доброго дня. Така ситуація. Створюється ОСББ в ново збудованому будинку. Все спочатку було добре, багато цікавих задумок було. Коли дійшло діло до підписання угод про щомісячні платежі, почалося саме цікаве. Те що вирішують люди на зборах, взагалі не враховується, а хтось там десь вирішує скільки і за що платити. Дійшло до того, що вирішили, що сума щомісячних платежів буде порівну розділено між квартирами(квартири від 40 м.кв до 120 м.кв.), тобто виходить, що людини з невеликої однокімнатної буде платити таку саму, що і 4-рьох кімнатна. Хотя спочатку озвучувались метри квадратні. В нас в місті є багато ОСББ, але такої практики ніде не застосовано. Назріли такі питання:

    1. Чи зустрічався хтось з такою практикою, оплатую в фонд ОСББ не по квадратних метрах, а по квартирно, законно це?
    2. Чим загрожує не підписання договору і не вступ в ОСББ, можливий судовий позов і стягнення заборгованості яку нібито вони нарахували?

    Перечитав весь закон про ОСББ.

    Де чітко написано в статті 20:

    «Частка в загальному обсязі обов'язкових платежів на утримання і ремонт неподільного майна у багатоквартирному будинку встановлюється пропорційно до загальної площі приміщень, що перебувають у власності фізичних або юридичних осіб».

    Які можуть бути ще питання про метод начислення оплати? Всі методи оплати крім пропорційно площі, є порушенням чинного законодавства.
     
  2. Chatter

    Chatter Бригадир

    Повідомлення:
    373
    Симпатії:
    179
    Адреса:
    Днепропетровск
    Нет, вы сами ответили, см. ст. 20, это-же должно быть указано в уставе. Если в уставе указано по квартирно, то это не законно, и такой устав должен быть изменен, общим решением или через суд.


    Потерей голоса на общем собрании. Обязательства по содержанию жилья не зависят от членства в ОСББ. Если вы считаете, что суммы начислений не соответствуют реалиям, вы можете поднять этот вопрос на общем собрании или, опять же, через суд. Только имейте в виду, что квитанции не есть исковое требование, с ними идти в суд бессмысленно.
     
  3. Т.М.

    Т.М. Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.405
    Симпатії:
    1.207
    Адреса:
    Дніпро
    Что значит "хтось там десь вирішує" ? Вы уже Устав приняли? Что в нем по этому поводу прописано?
     
  4. fifayer

    fifayer Підмайстер

    Повідомлення:
    38
    Симпатії:
    3
    То і значить, що вирішує пару чоловік у кого квартири по 100 квадратів, навіть збори робити не хочуть, не хочуть балагану. Хочуть по одному запевнити платить по квартирно. Голова сусіднього ОСББ сказав так: ящко тільки всі 100 % згідні платить по квартирно, тоді можливо, але якщо хоч одна квартира проти, то це вже незаконно, бо в законі чітко прописано - по м.кв.
     
  5. Т.М.

    Т.М. Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.405
    Симпатії:
    1.207
    Адреса:
    Дніпро
    Причем здесь голова сусіднього ОСББ? Он же не придет решать ваши вопросы! У вас Устав есть? У вас есть ваш голова?
     

Поділитися цією сторінкою