Своїми руками Піч з вбудованим котлом та автоматикою на піддувало - можливо?

Тема у розділі 'Печи и камины', створена користувачем AlexVin, 7 тра 2014.

  1. AlexVin

    AlexVin Майстер

    Повідомлення:
    67
    Симпатії:
    31
    Адреса:
    Украина, Винница
    Маю гіркий досвід з найманням робітників на побудову даху, тому хочу сам побудувати піч з варочною поверхнею, та вбудованим котлом для обігріву будинку на 100м.кв. Особливого досвіду в пічній справі не маю, крім як складати цеглу, та порад знайомого пічника та Інтернету. Грубку спланував на 5 вертикальних каналів та 1 горизонтальний (останній, щоб відвести димар туди куди потрібно). На котел хочу поставити автоматику для керування піддувалом, щоб можливо було отримати тривале горіння. Навіть на теплообміннику виварив подачу спереду, саме з цією метою. Зараз заклав фундамент, але дійшов до піддувала и зявилась проблема - тепер потрібна спеціальна заслонка на нього, де взяти - не знаю. А знайомі, що ставлять котли відмовляють - кажуть, що механічна автоматика не ефектфвна, важка в налагодженни і її досить часто просто відключають.
    Хочу знати яка ваша думка з цього приводу? І взагалі, щодо моїх намірів. А мої наміри ще й такі: будувати грубу в старій місцевій традиції - цегла "на ребро", на глиняно-пісчаний розчин 1:5, в якості дмаря від груби - труба нержавійка не тепло-ізольована (для додаткової тепловіддачі), а через холодний дах та крізь перекриття - сендвіч-труба нержавійка.
     
    Останнє редагування: 7 тра 2014
    Jonic та Andrii_M подобається це.
  2. Дмитрий ДАР

    Дмитрий ДАР Інженер

    Повідомлення:
    695
    Симпатії:
    1.145
    Адреса:
    Запорожье
    Регулятор вполне надежен ,поддувальную дверь изготовьте сами по принципу как на современных шахтных котлах и максимально герметизируйте топку-должно все получиться.
     
  3. AlexVin

    AlexVin Майстер

    Повідомлення:
    67
    Симпатії:
    31
    Адреса:
    Украина, Винница
    Дмитрий ДАР,
    Спасибо за совет, как раз думаю о том как лучше сделать эту дверку (просто не хватает фантазии), может где под руками есть ссылка на то какая она должна быть - подбросьте. Спасибо!
    Кстати, интересует еще вопрос: В современных котлах поддувальная дверь подает воздух в топку через колосники и кроме этого прямо в топку спереди, как на этом рисунке. Есть ли смысл тоже реализовать в своей печке?
    [​IMG]
     
    Andrii_M подобається це.
  4. Дмитрий ДАР

    Дмитрий ДАР Інженер

    Повідомлення:
    695
    Симпатії:
    1.145
    Адреса:
    Запорожье
    Есть ,если будете топить дровами и в этом режиме герметично закроете поддувальнуют дверку.

    forumhouse.ru/threads/199912/
     
    Останнє редагування модератором: 29 тра 2014
  5. AlexVin

    AlexVin Майстер

    Повідомлення:
    67
    Симпатії:
    31
    Адреса:
    Украина, Винница
    Дмитрий ДАР,
    по указанной ссылке ничего не нашел. На дверке пока ступор.
    Еще интересует вопрос - котел где ставить прямо в топке или сдвигать за нее. Мой знакомый печник говорит, что нужно ставить за топкой, иначе будет плохо гореть? А я в и-нете насмотрелся, что ставят прямо в топке, и соответственно размеров топки мне уже сварили котла. 140420141184.jpg
    Где кран - перед. Кроме этого мне кажется если котел будет за топкой, то в режиме тления вода в котле подогреваться не будет, так как в таком случае дымогазов как таковых нет, а в этом случае обогрев получается благодаря ИК излучению ? К котлу планирую подключить узел подмеса, чтоб в котле температура воды не падала ниже 50 град (как я понял, чтоб не было конденсата)
     
    Останнє редагування: 15 тра 2014
    Andrii_M подобається це.
  6. Валерон К

    Валерон К Прораб

    Повідомлення:
    488
    Симпатії:
    378
    Адреса:
    Черкащина
    Щось забагато наповнювача (пісок).Я роблю розчин 3:1,тобто 3 частини глини і 1 піску.З такою пропорцією шви,особливо в зоні високих температур,випалюються і стають схожі на червону цеглу.

    Трубу ставити прямо на грубку не рекомендую.По перше-вага яка давитеме на грубку вплине на міцність конструкції,з часом "піде по швах" ,а вона у Вас за планами буде на 1/4 цегли.По друге-весь конденсат збиратиметься в грубці.Тому вихід на дах робіть із цегли,на даху невелике коліно (лежак) і тумба на якій стоятиме труба.

    Я ставлю тільки в топку.В режимі тління завжди підтримується температура в системі.
     
    Энки подобається це.
  7. AlexVin

    AlexVin Майстер

    Повідомлення:
    67
    Симпатії:
    31
    Адреса:
    Украина, Винница
    Валерон К,
    Дякую за вичерпну відповідь! З приводу пропорції - уточню і буду думати,

    Мені здається, що цегляна труба буде важча ніж нержавійка 0,6-0,8мм, тим більше, що в мене труба проходить через мансарду, це до висоти горища (~1 м) ще + 2.5 м. А на нержавіючу трубу ставиться "ловушка" для конденсату.
     
  8. Дмитрий ДАР

    Дмитрий ДАР Інженер

    Повідомлення:
    695
    Симпатії:
    1.145
    Адреса:
    Запорожье
    Котел в топку,но лучше не " дипломат" ,а трубный. P1040729.jpg P1040740.jpg
     
  9. Валерон К

    Валерон К Прораб

    Повідомлення:
    488
    Симпатії:
    378
    Адреса:
    Черкащина
    Вибачаюся, не правильно написав

    Потрібно читати "на горище".На горище виводите в 1/4 цегли,далі лежачок і тумба під трубу (азбестова,керамічна,нержавійка і т.д.),яка виходитеме за покриття.

    Щось тут я не зрозумів.Яка "ловушка" і де ставиться?
     
    Дмитрий ДАР подобається це.
  10. AlexVin

    AlexVin Майстер

    Повідомлення:
    67
    Симпатії:
    31
    Адреса:
    Украина, Винница
    Валерон К,

    ставиться прямо на трубу ось:http://kominvent.ua/produktsiya/dim...hody/kondensatosbornik-vertikalnyj-nerzh.html
    Я планую перший поверх підмурувати цеглою, а через деревяне перекриття пройти вже сендвіч- трубою, забетонованою у перекриття, яка одночасно буде опорою для всього димаря, далі піде одностінна нержавійка через мансарду (додаткове джерело тепла для мансарди). Стелю мансарди планую пройти знову сендвічем - і далі ним же на дах.

    Дмитрий ДАР, к сожалению мне советовали, что лучше именно "дипломат". Ничего не поделаешь, я за его уже 1200 гривен отвалил - назад дороги нет. Еще интересует вопрос: котел ставить на уровне топки или стоит чуть приподнять (на 5-6 см)?
     

Поділитися цією сторінкою