Своїми руками Економне водяне опалення будинку за допомогою печі

Тема у розділі 'Печи и камины', створена користувачем dimonkov 26, 13 кві 2014.

?

Голосуєте за цю тему?

Голосування закрито 23 кві 2014.
  1. Так

    100,0%
  2. Ні

    0 голосів
    0,0%
  1. dimonkov 26

    dimonkov 26 Майстер

    Повідомлення:
    73
    Симпатії:
    52
    Виставляю на конкурс своє творіння: теплообмінник з пропанових балонів вбудованих в цегляну піч для обігріву будинку.

    Із постійним подорожання газу і електрики постало питання як обігрівати будинок так щоб було дешево. І ось маючи в кухні цегляну піч, яка зимою в морози при спалюванні дров зранку до вечора не могла нормально нагріти кухню і коридор вирішив її модернізувати і зробив водяне отоплення де замість котла слугує ця сама цегляна піч в яку замуровано теплообмінник на 220-230літрів з трьох пропанових балонів і швелера 18-ки.

    Так як всі зварні роботи проводив не знаючи про конкурс, то детальних послідовних фото немає, є тільки ті що зробив телефоном так для себе і то коли майже все позварював, бо апетит приходить під час їди, так само і я при роботі забуваю не то що сфотографувати, але навіть можу цілий день не їсти, хочеться все по скоріше зробити і запустити.
    Для збільшення об'єму теплообмінника і економії матеріалів вирішив два балони об'єднати в один цілий великий бак. З кожного балона вирізав дві однакові пластини і склавши одну вирізану пластину знизу, а одну зверху і добавивши ще по боках пластини з іншого металу зварив ось такий бак:
    --- добавлено: 13 апр 2014 в 16:32 ---
    Photo-0404.jpg
    --- добавлено: 13 апр 2014 в 16:33 ---
    Photo-0407.jpg Photo-0405.jpg Photo-0406.jpg
    де добавилось приблизно 25-35 літрів об'єму.
    До цього бака приварив ще один балон з вихідною трубою, і знизу приварені ще спаровані бачки з швелера до якого приварена трубка обратки холодної води.
    --- добавлено: 13 апр 2014 в 16:54 ---
    DSC_0627.JPG
    При горінні дров вогонь нагріває бачки з швелера і також попадає під баки нагріваючи їх, і також гріється сама піч зверху,(де можна полежати і погрітися самому), так як над балонами є димові канали для нагріву поверхні печі.
    За одну годину горіння дров батарея нагрівається до 60-ти градусів, (градусник клав на саму батарею зверху), після нагріву завдяки великому об'єму гарячої води батареї обігрівають 4-5 годин без потреби у підігріві.
     
    Останнє редагування модератором: 21 кві 2014
    Володимир П, lesuk, mandru та 10 іншим подобається це.
  2. woxhol

    woxhol Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.129
    Симпатії:
    1.088
    Адреса:
    ЛЬВІВ
    Судячи з об'єму топки треба буде наймати кочегара:-D,і чого така тонка зворотка?
     
  3. dimonkov 26

    dimonkov 26 Майстер

    Повідомлення:
    73
    Симпатії:
    52
    Кочегар не потрібний, тому що пічкою користуємось постійно, а зворотку я пізніше поміняв на 20, була 16. І циркуляція води проходить за допомогою насоса. Цього літа планую встановити ще теплоакомулятор приблизно на 200-500 літрів, і може електротен із терморегулятором, або таймером включення для зменшення охолодження води в сильні морози. Тоді із таким запасом гарячої води топити піч непотрібно буде 8-9 годин .
    --- добавлено: 13 апр 2014 в 18:13 ---
    Пізніше закину фото самого процесу горіння, фото підключення насоса і готову піч.
     
    Останнє редагування модератором: 21 кві 2014
    Andrii_M подобається це.
  4. woxhol

    woxhol Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.129
    Симпатії:
    1.088
    Адреса:
    ЛЬВІВ
    Трохи не добре подача 2 дюйма зворотка 3/4,чого не зробили також грубою?Також сумніви на рахунок теплообміну,як я розумію ємності з водою будуть нагріватись в "димовому каналі" пічки,на хлопський розум це поставити на вогонь 300 літрову бочку з водою..dntknw,не простіше було котел класичний зварити?dntknw
     
    Володимир П подобається це.
  5. dimonkov 26

    dimonkov 26 Майстер

    Повідомлення:
    73
    Симпатії:
    52
    А який смисл класти зворотку тоже 2 дюйма, якщо вся підводка до батарей стоїть 16-ка (в мене просто був в запасі металопласт 16-ка). Це все чудо зварював з усього що було під руками вдома.
    На рахунок теплообміну, то вогонь охоплює більше половини площі ємності і нагріває всю систему до однієї години до 60-ти градусів - це градусник стоїть на батареї, і всього дров витрачається один маленький оберемок, який вміщається в одній руці. З початку горіння вогню не проходить і 10 хв., як батареї стають теплими 25-30 градусів.
    А на рахунок класичного котла, то потрібно було б і котельню будувати, що трохи не по карману, і котел зварити, на який пішло значно більше грошей. А так їжу можна зварити на шпаргаті і полежати-погрітися на печі.
     
    bereta подобається це.
  6. woxhol

    woxhol Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.129
    Симпатії:
    1.088
    Адреса:
    ЛЬВІВ
    Думаю що в зв'язку зі складною політ.ситуацією це буде в плюс,бо газ буде або дорогий дуже або зовсім не буде.Також візьміть до уваги що з часом стінки теплообмінника закоптяться і теплообмін зменшиться.
     
  7. dimonkov 26

    dimonkov 26 Майстер

    Повідомлення:
    73
    Симпатії:
    52
    Газ у нас видобувають свій за 15-20км. є бурова, тільки платимо як за російський, але навіщокористуватися і газом і дровами одночасно і ще платити за спожитий газ, якщо можна дровами "нашару". А на рахунок закопчення, це все поправимо, можна почистити в будь-який момент, все доступно, є прочисні канали.
     
    pic16f887 подобається це.
  8. woxhol

    woxhol Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.129
    Симпатії:
    1.088
    Адреса:
    ЛЬВІВ
    поділіться інфою,де є халявні дрова?
     
  9. dimonkov 26

    dimonkov 26 Майстер

    Повідомлення:
    73
    Симпатії:
    52
    У нас є багато пилорам, де можна брати відходи, дома завжди щось майструєм.
     
  10. woxhol

    woxhol Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.129
    Симпатії:
    1.088
    Адреса:
    ЛЬВІВ
    У нас також багато тільки задаром відрізки дуба або бука не дають:-D,а дома дубом за 500 баксів палити самі розумієте:-D,веду до того що на "халяву"хіба коли вуйко лісником.
     

Поділитися цією сторінкою