Мої три фази

Тема у розділі 'Электрика и освещение', створена користувачем МІБ, 24 бер 2014.

  1. МІБ

    МІБ Майстер

    Повідомлення:
    66
    Симпатії:
    38
    Адреса:
    Днепропетровская
    Вибачте, поки що вчуся (вперше) створювати власну тему. Власне мова піде про симбіоз частотного перетворювача та стабілізатора напруги з трифазними двигунами різної потужності на різноманітних пристроях, конче важливих в господарстві. Дуже довго питання вирішувалося компромісними варіантами (конденсатори та дросселі), які, по суті, толком нічого не вирішували, ще й вечорами на селі (це я про напругу в мережі). І так маємо троє паразитів - гідромлин (1,5 кВт) для свиней раз, олійницю (1,0 кВт) для людей два і фугувально-пильний (3 кВт) для не з одного місця рук три. Дуже довго для цих паразитів йшов пошук донорів. Просто 220 (яке далеко не 220 на селі) не відповідало потребам. Усілякі потуги з конденсаторами різними схемами (крутило, так, але моменту потрібного не було) набридли. Гідромлин (така фігня для свиней, що робить з води та зерна їм "кисіль", що легко засвоюється - класний апарат) йшов з заводу з коробкою живлення з конденсатором та дросселем заточеною під трифазний двигун. Але прийшлось туди прикрутити ще через кнопку пусковий на 100 мФ конденсатор. Але оці гальмування та маніпуляції з кнопкою пускового кондера набридли. Олійниця тупо ні під які схеми не піддавалася - при завантажені просто зупинялась. Те саме з циркуляркою. Вирішено було (після вивчення ряду тем форуму нашого та інших) піти на деякі фінансові витрати та прикупити донором для паразитів першого гравця - частотний перетворювач від AC Privod CFM 210 на 3,3 кВт (не реклама). Поки все, далі будуть фото. Ну по суті реконструкція з початку,бо все вже працює.
     
  2. Бригадир

    Бригадир Заслужений майстер

    Повідомлення:
    10.968
    Симпатії:
    7.147
    Адреса:
    Одесса
    В частотниках переменный ток сначала выпрямляется в постоянный, а потом преобразовывается в трехфазный переменный. 3,3 кВта вы может и не получите, так как на входе 220В, но работать может.
     
  3. МІБ

    МІБ Майстер

    Повідомлення:
    66
    Симпатії:
    38
    Адреса:
    Днепропетровская
    Причому тут кіловати до вольт. У них в цьому ряді 5 моделей від 1 до 3,3 кВт. В технічних характеристиках розписаний для кожного типорозміру вихідний струм від номінального до максимального. Множте на 220, чи заміряйте ту що в реалі, бо вихідна напруга = 3* вхідна (яка є в межах +10% -15%, за цими межами просто відключається). Але по цьому моменту я поясню далі, як вирішував цю проблему. Так як в мене найбільший двигун в наявності 3 кВт, то я придбав частотник на 3,3 кВт. Ясна річ двигун перекидається на трикутник для 3*220 і видає номінальний момент на валу. Пишуть, що можна залишити зіркою, але небажано, бо втратиться потужність. Ну це і так зрозуміло. Представники виробника (в особистій розмові) зазначають, що з будь якою моделлю може працювати двигун від номіналу моделі до будь якої потужності в меншу сторону. По півторакіловатному суб'єктивне враження, що так не крутять і в майстерні де три фази ( я трудовик в школі - "трохи" смалець в голові є про фазну напругу, лінійну, зірку та трикутник і т. д.). Але хватає про власне частотник, бо трохи змахує на рекламу. Планую далі продовжити з фото. Дякую за відгук.
     
    Останнє редагування: 24 бер 2014
    Білий Ворон подобається це.

Поділитися цією сторінкою