Небажання Ресу підключати Двузонний тариф

Тема у розділі 'Электрика и освещение', створена користувачем fifayer, 3 гру 2013.

  1. fifayer

    fifayer Підмайстер

    Повідомлення:
    38
    Симпатії:
    3
    Стає питання підключкння електроенергії, а саме заключення договору. Підключення буде відбуватись в новобудові з електрокотлами і електроплитами, в суботу вже будуть опломбовувати Лічильник. РЕС вже реклами розвісив по під'їзду, де вказані тарифи за електроенергію, тільки ТРИЗОННОГО тарифу. Про Двозонний тариф ні слова. Зацікавився цим питанням, поспілкувався з електриками, що підключають дім, мені відповіли - двухзонний тариф тобі ніхто не підключить, їм це не вигідно.
    Пішов я на консультацію до Начальника місцевого РЕСУ за роз'ясненням ситуації. Була дуж цікава розмова, точніше обвішування вух різною лапшою, що це мені не вигідно, їм теж, сказав не правдиві коефіцієнти (хотя я їх знав ), ще багато чого на розказував, раз каже що я сам вирішую, що підключати, потім каже , що я не можу вибрати Двухзонний.
    Знайшов номер обласного РЕСУ, поспілкувався з якимось начальником якогось відділу, з його слів я сам вибираю який тариф підключати. На запитання чому в місцевому РЕСІ говорять по іншому промовчав.
    Написав я листа в Обленерго з розясненням, отримав відповідь:

    Доброго дня Олександре Миколайовичу.

    Якщо проектом новобудови передбачено використання електричної енергії для опалення і приготування їжі, то відповідний тариф буде встановлено без додаткових погоджень при укладанні договору про користування електричною енергією. Слід відмітити, що потужність фактично встановленого електричного обладнання не має перевищувати дозволену до використання потужність, що вказана в проектній документації та передбачена договором про користування електричною енергією.

    Щодо тарифу (двозонного, тризонного), згідно постанови НКРЕ України № 32 від 17.01.2013р. Про затвердження Правил приєднання електроустановок до електричних мереж п.1.12 (Технічні умови на приєднання електроустановок, призначених для опалення з використанням накопичувальних установок чи режимом роботи в нічний час, видаються з урахуванням резерву потужності за умови встановлення багатотарифного приладу обліку та пристроїв автоматичного відключення в піковий та напівпіковий зонах доби та у разі перевищення дозволеної до використання величини потужності). Тобто споживач має право вибирати самостійно по якому саме тарифу йому розраховуватись, але при наявності відповідної технічної документації.


    От так, тепер думаю, скоро іти заключати договір, хочу двозонний. Здогадуюсь , що будуть мутити воду і морочити голову. Хто , що підкаже, як себе вести?
     
  2. fifayer

    fifayer Підмайстер

    Повідомлення:
    38
    Симпатії:
    3
    Ще з'явилось цікаве питання, розвісили рекламу в вигляді тарифів на електроенергію, де чорним по білому написано, одна ціна для населення з пропискою, і в декілька раз дорожча без прописки. Перечитав кучу документів і тарифів, жодного натяку на таке не побачив, хтось в курсі?
     
    Ahfyrtyintqy подобається це.
  3. captain Grey

    captain Grey Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.733
    Симпатії:
    3.821
    Адреса:
    Суми, Україна
    Не можна звертатись до бюрократа усно, тільки письмово поштою, з описом вкладення(дівчата на пошті підскажуть) чітко формулюючи свої вимоги з посиланням на нормативні документи(маєте інтернет, отже і всі козирі Ваші) і закінчуючи заяву такими словами : " Віповідь на мою заяву прошу надати мені письмово на мою адресу, зазначену у заяві, у визначений законом строк. У випадку незадовільного вирішення питань, що викладені мною у заяві, залишаю за собою право звернутись за захистом своїх порушених інтересів до суду та правоохоронних органів. Дата, підпис." Заяву надіслати у дві адреси - першу до відділу районих електромереж, копію - обленерго.
    Успіху!
    P.S. В Україні відмінено інститут прописки і залишено лише реєстрацію.
    P.P.S. Стороною у договорі на постачання електроенергії виступає як власник, так і орендар. На оплату може лише впливати хто це - фізична чи юридична особа та для чого використовується приміщення (тарифи різні, легко знайти на сайті обленерго).
     
    Andrii_M, Мирослав, pas та ще 1-му подобається це.
  4. fifayer

    fifayer Підмайстер

    Повідомлення:
    38
    Симпатії:
    3
    От і я так думаю. Сьогодні спілкувався з електриком, який займається електрифікацією дому. Він підтвердив, що якщо не прописаний, то ціна десь 60 коп, мол якщо не прописаний то приміщення прирівнюється до дачі. Маразм. Говорив на рахунок двузонного тарифу, каже вчора спілкувався з начальником Ресу, то він сказав, якщо опалння в квартирі електро, то тільки тризонний. В місті і селі поряд не має жодного двузонного тарифу. Теж маразм.
     
  5. Ahfyrtyintqy

    Ahfyrtyintqy Заслужений майстер

    Повідомлення:
    3.408
    Симпатії:
    1.872
    Адреса:
    Украина не Киев
    У нас пока такого нет.Это что-то новое. Но стали требовать платить наперед за еще непотребленную энергию!!Я послал лесом........Кассирша не причем вроде как ........плачу как и платил за потребленное
     
  6. Мирослав

    Мирослав Заслужений майстер

    Повідомлення:
    4.206
    Симпатії:
    4.272
    Адреса:
    м. Ужгород
    Ahfyrtyintqy, у нас это проходили лет 8-10 назад. Начали писать квитанции с авансовыми платежами. Была на руках старая расчётная книжка, засканировал, почистил в Paint, распечатал и долго платил по самодельной книжке за фактически использованую электроэнергию. Года черз три-четыре угомонились, начали писать квитанции по фактическим показаниям счётчика. Хотя иногда чудят и пишут отсебятину: четыре года назад я не уследил, уплатил одну такую квитанцию (летняя кухня, сумма небольшая, но фактическое потребление примерно 1-2 кВт-час в месяц), еще так годика на два вперед запас есть.
     
  7. ох сергей

    ох сергей Майстер

    Повідомлення:
    149
    Симпатії:
    35
    http://www.nerc.gov.ua/?id=4787 тарифи а ви думайтайте я то думаю за ТРИЗОННИЙ тариф але і сам незнаю багато хто за і проти
    в тризонному тарифі такий коофіцієнт:
    з 7:00 до 8:00 _1%
    8:00 до 11:00 _1,3%
    11:00 до20:00_1%
    20:00 до 22:00_1,3%
    22:00 до 23:00_1%
    23:00 до 7:00_ 0,4%
    а ви що мені порадите???
     
  8. Бригадир

    Бригадир Заслужений майстер

    Повідомлення:
    10.968
    Симпатії:
    7.147
    Адреса:
    Одесса
  9. ох сергей

    ох сергей Майстер

    Повідомлення:
    149
    Симпатії:
    35
    харошо но какой выгоднее?
     
  10. Бригадир

    Бригадир Заслужений майстер

    Повідомлення:
    10.968
    Симпатії:
    7.147
    Адреса:
    Одесса
    Если ты в 20:00 ложишься спать, а с 8:00 до 11:00 тебя нет дома, а с 23:00 до 7:00 тебе не спиться, то.......
     

Поділитися цією сторінкою