Вентиляція у підвалі гаража

Тема у розділі 'Вентиляция и кондиционирование', створена користувачем kozakxlopak, 27 чер 2013.

  1. kozakxlopak

    kozakxlopak Стажер

    Повідомлення:
    15
    Симпатії:
    3
    Адреса:
    Володимир-Волинський
    Доброго вечора усім учасникам "Країни майстрів".
    Маю проблему яку не знаю як вирішити. Маю гараж з підвалом. Підвал перекрито бетонними плитами товщиною 220 мм. Проблема у тому, що упідвалі на стелі, осінню та весною постійно збирається конденсат (велика кількість конденсату). Зимою цей конденсат просто замерзає, а літом сухо. У підвалі є притяжна та витяжна вентиляція,(додаю схему). Не дивився правда на яку висоту піднімається витяжна. Сам гараж кооперативний, неутеплений нічим. Стеля дерев'яні крокви, доски, зверху шифер. Притяжна труба йде не прямо, а з 2 колінами по 90 градусів, витяжна пряма. Як на мене проблема у надто великій площі підвалу.
    Думаю цього року нарешті вирішити це питання. З усього, що читав напрошується висновок зробити наступне: 1. Примусова вентиляція, а саме, встановлю 12v вентилятори від стац ПК, один на ввід, другий відповідно на вивід. 2. Як відомо бетон має високий рівень тепловтрати, фактично, він не захищає від холоду, думаю в підвалі на стелю поклеїти на монтажну піну водостійкий пінопласт товщиною 2, або 5 см., який в свою чергу заштукатурити вапном(десь читав, що підсушує).
    Читав тему https://krainamaystriv.com/threads/9952/ з якої взяв багато цікавого, однак у мене все ж підвал гаража, а у них сам гараж
    Підвал.png
     
  2. Zurbagan

    Zurbagan Бригадир

    Повідомлення:
    530
    Симпатії:
    107
    Адреса:
    Киев
    Можете занести туда какой-нибудь нехитрый барометр, который еще и влажность меряет? Ну это конечно, если у Вас случайно нет специального прибора, который точно влажность определяет. Может быть такое, что вентиляция и работает, но тупо не справляется. Может быть где-то есть источник влаги?
    З.Ы. Покажите лучше горизонтальный рисунок приточно-вытяжной. Высоты намного важнее.
     
  3. kozakxlopak

    kozakxlopak Стажер

    Повідомлення:
    15
    Симпатії:
    3
    Адреса:
    Володимир-Волинський
    На роботі є гігрометр, можу взяти його і спробувати виміряти. На рахунок того що може давати підвищену вологість, то це може бути і підлога(звичайна втоптана земля), а можуть бути і овочі та фрукти які зберігаються у підвалі, всю зиму. Фото притяжної і витяжної зроблю у неділю
     
  4. земляк

    земляк Інженер

    Повідомлення:
    802
    Симпатії:
    867
    Адреса:
    трускавець
    Ви в першу чергу зробіть підлогу.В мене була така ж ситуація.Постелив плівку,залив стяжку-все нормально.Витяжку ,правда всього 50мм, підключив в вентиляційний комин(висотадесь 8м).Потолок підшив пінопластом.Затягнув сіткою клеєм для плитки.Зараз абсолютно сухо.
     

Поділитися цією сторінкою