Чи можливо придбати бронзові різьбові фітинги в Україні?

Тема у розділі 'Сантехника, водоснабжение, канализация', створена користувачем Temadur, 18 кві 2013.

  1. Temadur

    Temadur Новачок

    Повідомлення:
    7
    Симпатії:
    0
    Здрастуйте! Передивися усі інтернет-ресурси на предмет пошуку бронзових різьбових фітингів (Viega, наприклад) - ніц... можливо, хтось щось підкаже у цьому сенсі (бронза під пайку-ще щось гуглиться, а різьбові-ні)?
    А як щодо латунних різьбових фітингів (це на випадок, ящо не знайду бронзові) - таж Viega, Sanha і т.д.-наскільки надійні такі девайси? І знову таки: де придбати ? Є декілька інтернет-магазинів, котрі торгують латунними різьбовими фітингами знаних в-ів, але чи не підробка?
    Дякую.
     
  2. Tehnik-san

    Tehnik-san Інженер

    Повідомлення:
    621
    Симпатії:
    707
    Адреса:
    Москва
    Можливо (тинц) ....тільки латунні не купуйте, Viega вже їх не випускає з 2009-10 року, у них зараз все iз бронзи.
     
  3. Дед Хоттабыч

    Дед Хоттабыч Заслужений майстер

    Повідомлення:
    3.445
    Симпатії:
    4.857
    Резьба и латунь несовместимы. Латунь устанавливают на пар в качестве трубопроводов.Резьбовые соединения должны быть бронзовыми,латунь по резьбе тянется! Она мягкая.
     
  4. Tehnik-san

    Tehnik-san Інженер

    Повідомлення:
    621
    Симпатії:
    707
    Адреса:
    Москва
    При всем уважении, готов с Вами поспорить, есть латунь, стойкая к вымыванию цинка, к примеру большинство встраиваемых смесителей, которые изготовлены из DR(DZR)-латуни. Состав сплава этой латуни я неоднократно озвучивал, если интересуют подробности, могу дать ссылку. Бронза более устойчива к этому процессу. Но на частном доме, со своей водоподготовкой, латунь "живет" прекрасно много лет, а вот на централизованном водоснабжении с критическими параметрами по содержанию хлора в воде и температуре - гораздо лучше будет применять бронзу, либо на крайний случай хромированную латунь, хромовое (только не никель) покрытие как раз и замедляет вредные воздействия на латунный сплав ... наберите поиском " вымывание (выщелачивание) цинка" - многое прояснится
     
  5. Temadur

    Temadur Новачок

    Повідомлення:
    7
    Симпатії:
    0
    Шановний Технік-Сан! Дуже вдячний за відповідь-я дійсно ретельно гуглив всі українські ресурси на предмет пошуку саме бронзових фітінгів, але нічого не знайшов, а у Вас все "під рукою"-"дело мастера боится"... буду телефонувати...
    Сам я ніяким чином не пов"язаний з сантехнікою, але під ремонти/будівництва доволі давно читаю відповідний розділ Мастерсіті. ру й заочно знайомий з Вами та Вашими роботами-Ви дійсно Майстер...
    Щоб не породжувати нових зайвих тем-чи не могли б Ви прокоментувати мій ось цей пост https://krainamaystriv.com/threads/713/page-16 #158 - власне, те, що вказані ФАРівські редуктори нічим (окрім способу приєднання) один від одного не відрізняються, мені вже пояснили... а ось про приєднувальний розмір редуктора-3/4" чи 1" (на всяк випадок: ввідна труба 3/4"; уся арматура до редуктора-3/4"; в системі передбачається крупний споживач води- до +/- 50 л/хв.)
    І ще: в системі передбачаються ФАРівські колектори на 1" від яких піде розводка нержавіючими трубами KAN
    (http://www.artclimat.com.ua/equipment/water/inox.html - польський виробник, ніхто про нього нічого не знає, але я вимушений був зупинитися на ньому т. я. це єдиний представлений в моєму містечку виробник по нержавійці)... колектор з яким типом різьби мені потрібен (їх є декілька)?
    Дякую.
     

Поділитися цією сторінкою