Своїми руками Безшумний компресор і вакуумний насос по-домашньому

Тема у розділі 'Оборудование и инструмент', створена користувачем ibit, 14 кві 2013.

?

Голосуєте за цю тему?

Голосування закрито 18 кві 2013.
  1. Так

    100,0%
  2. Ні

    0 голосів
    0,0%
  1. ibit

    ibit Майстер

    Повідомлення:
    79
    Симпатії:
    86
    Розкажу як зібрати безшумний компресор для дому(сьогодні вечором завершив його збирання у корпус, і ще трішки бавився ним досі ;-)). Часто для хобі удома по вечорах або по ночах потрібно було компресор, але той що у гаражі магазинний на 4КВт гуде на усе подвір'я та пів будинку його чують. Тому півтори місяці тому, почав збирати власноруч, за основ взяв старий двигун від холодильника(тесть із села привіз).
    Наразі кілька фото, хочу вже спати іти... завтра продовжу із Переваг та недоліків, конструкції, елементів...
    Основну роботу по ньому вже зробив, залишилось раму нормально подоварювати, зачистити двигун, і помалювати, чекаю для малювання гарної погоди.
    Головне воно вже усе працює:vo: , і СУПЕР тихо працює, у ночі навіть ніхто із родичів не чує його роботи, шуму стільки ж як і від холодильника.
    IMG_5915__.JPG
    IMG_5907_.JPG
    IMG_5913_.JPG
     
    serhio70, leshiy_40, GorkyPerec та 9 іншим подобається це.
  2. Nicos

    Nicos Підмайстер

    Повідомлення:
    31
    Симпатії:
    13
    Наразі чекаю опису більш детального, однак уже зараз можна подтвердити, що робота гінїдна участі у конкурсі та й вимоги виконані. І фотографія містить написаний нік на форумі.
    Цікавить наступне: під яким тиском випробовували ресивер (та й від чого Ви його використали), яка подача повітря від компресора, і за який час компресор виходить на робочий режим.
     
    ibit подобається це.
  3. Evgesha

    Evgesha Підмайстер

    Повідомлення:
    31
    Симпатії:
    6
    Адреса:
    Кривой Рог
    хорошая работа, думаю сделать себе такой, ждём описания процесса
     
    Rrrr та ibit подобається це.
  4. ibit

    ibit Майстер

    Повідомлення:
    79
    Симпатії:
    86
    Ресівер на великому компресорі накачував до 10Атм, там 3-4мм стінка, він вроді від електровоза якогось, тиск витримує високий. На задньому плані, можете бачити балон від Фреону A600R, там стінка до 2мм, тиск на балоні до 24Атм! його спочатку планував ставити, але він завеликий для моєї конструкції, буде підключатись як додатковий ресівер. У конструкції спеціально передбачено підключення додаткових ресіверів(практично необмежену кількість).

    про продуктивність, і час виходу на робочий режим зніму відео, щоб не було замірів "на окого";)
     
    Oakim та Nicos подобається це.
  5. ibit

    ibit Майстер

    Повідомлення:
    79
    Симпатії:
    86
    Технічні характеристики і переваги:
    -безшумність(еквівалентна шуму холодильника)
    -компресор може качати до 9Атм(перевіряв, але не рекомендую мучити його без потреби). Про тиск розкажу окремим постом.
    -вакуумний насос, успішно викачує повітря із ємностей, дегазація епоксидних/поліефірних смол, фарб, компаундів, вакуумний інструмент для монтажу/демонтажу SMD радіо-компонентів(вакуумна присоска), вакуумний відсос припою.. та ще купа примінень. Замірювати тиск розрідження наразі не маю чим, у пошуках манометрів.
    -для аерографа(в режимі виставлено максимум повітря) без ресівера видає 2Атм у безперервному режимі, якщо ж користуватись аерографом в реальних умвах із перервами і зупинками та ресівером(не на максимальному розході повітря), то тримає більший тиск(4-6Атм.). Тобто для аерографа його вистачає повністю.
    -використання його у хобі немає меж, хоч працюй у ночі, нікому це не заважатиме із родичів/сусідів, на відміну від магазинних тарахтілок.
    -ремонтопридатність та надійність, та досить доступні деталі. Б/У компресор у ремонтників можна купити за 100-150грн. або безоплатно узяти у родичів старий не використовуваний холодильник. Більше там нічому ламатись.

    Недоліки:
    -магазинна автоматика від промислових компресорів не повністю відповідає моїм вимогам до функціоналу та режиму роботи холодильного компресора, почав робити свою електронну автоматику.
    -б/у компресор має невідомий ресурс, але доказав що використання його є можливим і на його основі можна будувати безшумні дешеві компресори для дому. На перспективу вже собі підшукую 2 новенькі компресори, яку будуть працювати у парі(новий десь у районі 600-700грн. у майстрів).

    Компоненти закуплені(це не усі, по ходу ще було докуплено багато різних з'єднань):
    IMG_5492_.JPG
    IMG_5496_.JPG
     
  6. Nicos

    Nicos Підмайстер

    Повідомлення:
    31
    Симпатії:
    13
    От саме для цього мені б згодився такий компресор, там не стільки тиск та продуктивність потрібна, скільки здатність створювати якісний вакуум.
    В перспективі хочу освоїти технологію склопластиків
     
    ibit та криптон подобається це.
  7. ibit

    ibit Майстер

    Повідомлення:
    79
    Симпатії:
    86
    по суті компресор холодильника якраз і працює більше для розрідження, тому для таких цілей їх використовують, треба поставити на вході насоса якраз балон від фреону, щоб уся смола яка попала у шланг осіла у ньому, і так буде фільтрування та захист компресора, пошукаю фотки скину.
    і для початку Вам має вистачити 1 компресора, а потім можна нарощувати потужності :K , б/у компресори можна по 100-150грн дістати, 3-4 штуки у паралель і маєте монстра :bb:
     
    Nicos подобається це.
  8. Nicos

    Nicos Підмайстер

    Повідомлення:
    31
    Симпатії:
    13
    Знайшов на просторах інтернету таку інформацію до відома.
    Здається у Вас такий компресор, там плюс-мінус невеличка різниця
    Отечественные герметичные компрессоры

    В бытовых отечественных холодильниках использовалось два типа герметичных компрессоров, выпускаемых нашей промышленностью: ДХ и ФХ. Продолжительное время во всех бытовых холодильниках устанавливали однотипный герметичный компрессор ДХ-1010 (по заводской индексации). Компрессор ДХ-1010 — одноцилиндровый, поршневой, непрямоточный, с кривошипно-шатунным механизмом и горизонтально расположенным валом, частота вращения вала 1500 об/мин. Подвеска мотор-компрессора наружная; в одних агрегатах кожух подвешен на четырех пружинах, в других опирается на две или три пружины.
    С 1968 г. начали применять еще один герметичный мотор-компрессор ФГ-0,100 (LS-08В), существенно отличающийся от вышеописанного. Компрессор ФГ-0,100 — одноцилиндровый, непрямоточный с кулисным механизмом и вертикально расположенным валом. Частота вращения вала 3000 об/мин. Подвеска мотор-компрессора внутренняя в кожухе. Техническая характеристика компрессоров ДХ и ФГ приведена в табл. 2.
    ПараметрыХарактеристики
    ДХ-1010ДХ2-1010ФГ-0,100ФГ-0,225
    Холодопроизводительность, Вт (ккал/ч) 165 (140) 140 (120) 116 (100) 145 (125)
    Потребляемая мощность, Вт 180 160 135 150
    Частота вращения вала, об/мин 1450 1450 2920 2920
    Диаметр поршня, мм 16 14 14,2 14,2
    Ход поршня, мм 16 14 14,2 14,2
    Объем, описываемый поршнями, м3/ч (л/мин) 0,8 (13,3) 0,7 (11,6) 0,44 (7,3) 0,52 (8,6)
    Масса масла, г 430 430 350 350
    Масса компрессора, кг 14 14 9 9,5


    При наружной подвеске компрессор (рис. 5) и статор электродвигателя помещены в общий цилиндрический кожух и стянуты винтами. Кожух закрыт с двух сторон крышками, приваренными к металлическому цилиндру. В одну из крышек (со стороны статора) впаяны проходные контакты, через которые подается напряжение электросети двигателю, а также штуцер (или трубка заполнения), через который холодильный агрегат заполняют смазочным маслом и хладоном.
    [​IMG]

    Рис. 5. Мотор-компрессор с наружной подвеской



    І ще знайшов подібний компресор в мережі за посиланням



    Це додаткове підтвердження дієвості Вашого компресора
     
    Andrii_M та ibit подобається це.
  9. Мирослав

    Мирослав Заслужений майстер

    Повідомлення:
    4.206
    Симпатії:
    4.272
    Адреса:
    м. Ужгород
    Маю подібний компрессор від кондиціонера БК-2500. Підключав як компрессор - 10 атмосфер, але продуктивність дуже скромна, думаю, як вакуумний насос буде аналогічно.

    Якщо будувати потужний вакуумний насос, то може взяти готовий зовнішній вакуумний насос з приводом від шківа від Ford Siera 2.3D, Ford Granada 2.1/2.3D, DAF-400 2.3D або Peugeot 505 2.3D. Привод зовнішнім електродвигуном, додаткового мащення не потребує, високопродуктивний :vo: ... Правда, трохи шумний hello
     
    leshiy_40, Andrii_M та ibit подобається це.
  10. Nicos

    Nicos Підмайстер

    Повідомлення:
    31
    Симпатії:
    13
    Ця ідея мені навіть більше подобається, оскільки у мене не квартира і зайвий шум може і не потрібний, однак не критичний. Та й оскільки я навіть не почав щось робити, то і продуктивність теж не сильно поки надто критична. А от катергорія малого втручання для обслуговування - це як мінімум виграшно звучить. Але я дивуюсь наскільки неочікувано влучні дописи зявляються від форумчан.
     
    ibit подобається це.

Поділитися цією сторінкою