І знову мансарда - технічна сторона...

Тема у розділі 'Кровля, мансарда, чердак', створена користувачем Килав, 6 лис 2012.

  1. Килав

    Килав Бригадир

    Повідомлення:
    413
    Симпатії:
    164
    Адреса:
    Мироновка
    Я перечитав все на форумі і не тільки ......скрізь! Але відповіді що робити нема )))) А саме -
    1.То яка ж вата краще для "пирога" в мене стропила 200мм?
    2.Що краще обришотка (внітрішня) з дерев"яного бруса чи з профіля для ГК.Якщо профіль то який і як його кріпити ?(Чим і як кріпити профіль)
    3.Між обришоткою ,що краще пінопласт чи вата?
    4. І саме головне!!!!! Мене цікавить вузол стиковки перестінків і "пирога".Перестінки до гідробар"єру ,чи до паробар"єру)) ?
    Дякую за конкретні відповіді!
    П.С. Всі говорять ,що пінопласт коли ставиш будуть щілини і треба запінювати і.т.д. Так я бачив як його якісно установлюють. Ріжуть гарячою струною і склеюють між собою клеєом для поролону. Цей клей не роз"їдає пінопласт він як гума .Багато мазати його не треба. Це підтвердить любий меблевик.
     
  2. buddybuild

    buddybuild Заслужений майстер

    Повідомлення:
    5.307
    Симпатії:
    6.176
    Адреса:
    Черкассы
    Re: І знову мансарда.Технічна сторона...?

    Ваша нерішучість зрозуміла. Ви в стадії прийняття рішення та розвіяння сумнівів.
    сміливіше!!!!
    щодо 1) зазирніть у свій гаманець до досягнення товщини в 200 мм
    2) а) гаманець щодо вартості з 1 мп та обробку деревини, б) легше з профілями для ГК, в) профіль СД кріплять за допомогою П-подібних кріплень шурупами
    3) і піноплат і вату полюбляють миші. Щодо мене - то краще вата.
    4) до крокв
    пс) склеювати можна і сіліконом. Також можна зробити клей з залишків пінопласту та ацетону або розчинників, в складі котрих є ацетон. А загалом щілини між листами ( рулонами) перекриваються шарами утеплювача
     
    1 людині також подобається це.
  3. Vudracom

    Vudracom Прораб

    Повідомлення:
    1.090
    Симпатії:
    238
    Адреса:
    Львів
    Відповідь: І знову мансарда.Технічна сторона...?

    1)може бути скловата і базальтова вата - все в залежності від бюджету (скловата дешевща та біля коминів, димоходів базальтову тоді ложіть). можна у рулонах або в матах та так щоб на стики нижнього шару накладався цільний шар зверху. Подивіться по цінах різних виробників... останнє з чим працював базальтова вата техноніколь в матах 100мм не так сипеться як роквул а й ціна нижча на гр 5-7 при аналогічних теплоізолюючих властивостях плюс надійно ПОВНІСтЮ в целофані тобто можна не боятись попадання вологи і зберігати на відкритому повітрі до потреби.
    2)Як робив в себе про профіль гіпсокартонний не думав - лише дерево! (ви міряли товщину профіля? а яке несуче навантаження він буде нести? - як для мене дерево однозначно бруски хоча б 3на4 а краще 4на5 см і самонарізами потихенько :)
    3)Пінопласт для утеплення ззовні а не для горищ!
    4)Перестінки кріпити до крокв а гідробарєр в місці перестінку вирізати лише на кріпильний елемент. Перестінки на мансандрі не треба утепляти - ролі то не має. Зосередьтесь на утепленні по зовнішньому контуру.
     
    1 людині також подобається це.
  4. Килав

    Килав Бригадир

    Повідомлення:
    413
    Симпатії:
    164
    Адреса:
    Мироновка
    Re: І знову мансарда.Технічна сторона...?

    Гаманець то зрозуміло ,але ж робиться на роки .Обробка деревини для інженера з радянською освітою НЕ проблема і я сам обробив деревину .Глянув в ТУ тих "страшних хімікатів" спитав в дідів чим обробляли на віка )))) і обробив мідним купоросом 1 до 10 .Можна залізним купоросом .І нікому не вірте ,що в нормальній рідині для обробки дерева фантастичні спіціальні ))) речовини.
    Профіль СД я знаю ,а що за кріплення дайте ссилку .І що всетаки краще СД чи дерево?А то одні говорять ,що профіль якщо під уклоном то гнеться від ваги ,а дерево коробиться .....ну хоч убийся ,а хочеться як краще. Дякую.
    П.С.Миші все люблять ,перевірено роками .

    Добавлено через 6 минут 42 секунды
    Ви використовували дерево і ось питання ."Спеціалісти" говорять ,що дерево коробиться і піднімає ГК внутрішнього оздоблення.Ви з опитом ,то підкажіть як у вас ?І в мене перестінки не співпадають з кроквами ?Дякую!
     
  5. Vudracom

    Vudracom Прораб

    Повідомлення:
    1.090
    Симпатії:
    238
    Адреса:
    Львів
    Відповідь: Re: І знову мансарда.Технічна сторона...?

    Килав, Щоб перестінки співпали з кроквами - це просто випадковість :)
    Не коробится!!! Просто дерево на бруски має бути добре висушеним а то що продається в мегезинах з напівсирої деревини. мені знайомі з 45 дошки що сохла десь 3-4 роки в природній сушці а потім ще пару тижнів в сушці штучній нарізали брусків 4 на 6 см та ще й гимблянули їх.. Прикріпив самонарізами 80 до крокв - мертво!!! нучого ніде не повело не скривило. В и врахуйте що з внутрішньої сторони крокви не рівно виставлені десь є нахили пару мм по площині а то й до см. На сомонарізах брусок можна добре виставити, підкласти під нього відповідну товщину і докрутити. З профілем - мені особисто сумнівно і не надійно. Тому пропозиція знайдіть якісно висушену дошку і розпустіть на брус, погимблюйте! Беріть з запасом на 20-30 % - не пожалієте...!
     
  6. AKit

    AKit Заслужений майстер

    Повідомлення:
    3.012
    Симпатії:
    803
    Відповідь: І знову мансарда.Технічна сторона...?

    А який між ними крок?
     
  7. Килав

    Килав Бригадир

    Повідомлення:
    413
    Симпатії:
    164
    Адреса:
    Мироновка
    Re: Відповідь: Re: І знову мансарда.Технічна сторона...?

    Дерево в мене промислове сухе є.Сохне декілька років під навісом 40мм і 25мм. Треба подумати .....)))

    Добавлено через 1 минуту 15 секунд
    600мм .
     
  8. Vudracom

    Vudracom Прораб

    Повідомлення:
    1.090
    Симпатії:
    238
    Адреса:
    Львів
    Відповідь: Re: Відповідь: Re: І знову мансарда.Технічна сторона...?

    Килав, При кроці 600 кріпити на кожній крокві і брусок не поведе а навантаження ваше прогнозоване втримає без проблем. в мене ерок 800-900 то я на бруску закріпленому сам завис (75 кг) - навіть не повело !!!
     
  9. AKit

    AKit Заслужений майстер

    Повідомлення:
    3.012
    Симпатії:
    803
    Відповідь: Re: Відповідь: Re: І знову мансарда.Технічна сторона...?

    Це ще нічого не означає.Коли ви його почните розпускати на бруски ,його може крутнути.І після літньої жари може теж крутнути,особливо на сучках.
    При кроці між кроквами 600мм ставте метал.профіль через 40-50см ,в залежності від розміщення листка ГК і спіть спокійно.До то ж виставлять профіля на "пешкі", в одну площину, легше.
     
  10. Килав

    Килав Бригадир

    Повідомлення:
    413
    Симпатії:
    164
    Адреса:
    Мироновка
    Re: Відповідь: Re: Відповідь: Re: І знову мансарда.Технічна сторона...?

    )))) Та я також думаю ,що витримає .Особливо в мене мансарду робили румини ,то після перегляду нашими будівельниками ))) ,вердикт був ,що в мене дах і танка витримає ))) Що цікаво смерч порозкривав всі дахи крім мого))) В мене вони зробили з коньковим прогоном +опорами +через 600мм крокви 200*50.

    Добавлено через 3 минуты 37 секунд
    Ось це даааа,дерево то сухе сухусіньке ,сучків мало,але і веде і зажимає пилку ,що капець ,сьгодні пробували.І що цікаво це Закарпатська партія,а от наша біла сосна нормально ,але її в мене малувато і часу нема сушити + в вакумних швидкосушарках щось не хочеться.
     

Поділитися цією сторінкою