Опале листя як паливо

Тема у розділі 'Отопление и горячее водоснабжение - общие вопросы', створена користувачем старий майстер, 16 жов 2012.

  1. старий майстер

    старий майстер Інженер

    Повідомлення:
    187
    Симпатії:
    503
    Адреса:
    Ужгород
    Бачу люди в лісі масово збирають опале листя, думаю напевно худобі на підстилку, але щось дуже багато заготовляють, і тут в селі бачу дід, курить сигарку, я зупинив автомобіль привітався з дідом, тай питаю:" для чого діду люди в лісі збирають листя"? Для брикетів, каже так листя ж димить як паровоз кажу я діду, ай синку люди змішують листя з мастигою схожою на воск і воно так гарно горить і таке тепло дає а диму взагалі нема, що бачиш, один спробував а тепер все село немає спокою, ну бувайте здорові діду, а сам собі думаю що то за мастига і скільки того опалого листя в нашому лісі.
     
    1 людині також подобається це.
  2. Voyutichi

    Voyutichi Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    16.117
    Симпатії:
    8.913
    Адреса:
    м. Самбір
    Відповідь: Опале листя як паливо.

    цікаво..
    Я листям пробував палити, тільки без мастиги. Горить як бензин.
     
  3. Кремень

    Кремень Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.427
    Симпатії:
    539
    Re: Опале листя як паливо.

    Грибів у лісі не буде.((( Порушиться вся екосистема.
     
  4. старий майстер

    старий майстер Інженер

    Повідомлення:
    187
    Симпатії:
    503
    Адреса:
    Ужгород
    Re: Опале листя як паливо.

    Колись, до мене у гості, попросився директор японського підприємства і як тільки він зайшов за огорожу, почав плакати як мала дитина а я собі думаю що за біда. Я неможу Вас зрозуміти, як з таким богатством як земля, так безглуздо можна розпоряжатися, та в нас того листя та буряну, вдовж дороги та по полях та посадах всюди, та ми краще небо будемо гріти або ліс вирубаємо ніж навчимося використовувати розумно те що маємо.
     
    ostrov-28, AKit, Кремень та ще 1-му подобається це.
  5. ArtemKAD

    ArtemKAD Майстер

    Повідомлення:
    469
    Симпатії:
    79
    Адреса:
    Kiev
    Re: Опале листя як паливо.

    О, один желал сеном топить, а тут - листвой.
    А банально(на пальцах) посчитать сколько тех листьев для обогрева одного дома зимой надо не пробовали? А сколько надо работы для того, что-бы их собрать и высушить не задумывались? 1 кг. той листвы горит не лучше древисины. И получают с него 2-3кВт ч тепла. А в доме на 10 квадратных метров в среднем надо 1кВт ч. Т.е. в морозы 1 кг. хватит для отопления 20 квадратных метров дома в течение 1 часа. В сутках 24 часа. Отопительных дней 150-180.

    ЗЫ. Естественно это максимальный расчет и в реальности будет в 2-4 раза меньше, но тем не менее даже с учетом такой поправки 4-9 тонн листьев на 100 квадратный дом на одну зиму это ОЧЕНЬ много.

    Добавлено через 7 минут 27 секунд
    Только лоб не разбейте... Японец, в отличие от нас, живет в субтропиках. Вы ему предложите посилиться в России где нибудь за Полярным кругом на годик - там земли безхозной ну просто завались. Через год он уже СОВСЕМ по другому будет на вопрос земли смотреть...
     
    1 людині також подобається це.
  6. AKit

    AKit Заслужений майстер

    Повідомлення:
    3.012
    Симпатії:
    803
    Відповідь: Re: Опале листя як паливо.

    ArtemKAD,Ви хоч би Вікіпедію відкрили.
     

    Вкладення:

  7. старий майстер

    старий майстер Інженер

    Повідомлення:
    187
    Симпатії:
    503
    Адреса:
    Ужгород
    Re: Опале листя як паливо.

    В нас більшість населення в приватному секторі до морозів, -7 обігріває житло альтернативним опаленням і після морозів теж альтернативно опалюють, а в морози користуються газом, таким чином сплачують мінімальні платежі за газ і тримаються в нижній ціновій групі платників за газ. У певний період часу брикети з листья будуть дуже доречними, більше того далі йдуть відходи від кукурудзи, далі опілки, далі дрова в залежності від температури на вулиці і газ. І якщо ціна для населення за газ буде близько 4000 гр, за 1000 кубів то що на це скаже Вікіпедія. Є люди які з ділянки у 12 соток в нас живуть добре круглий рік, а інші з гектарами неможуть отримати прибуток. Немає значення де проживає людина голова на плечах для того щоб думати а не просто носити. Нехочу нікого своїми словами обурити, можливо я ще молодий та дурний, маю надію дожити до старощів, може тоді порозумнішаю а можливо і ні.
     
    Misik, ostrov-28, Мастер ЭВН та ще 1-му подобається це.
  8. ArtemKAD

    ArtemKAD Майстер

    Повідомлення:
    469
    Симпатії:
    79
    Адреса:
    Kiev
    Re: Відповідь: Re: Опале листя як паливо.

    И толку с того, что Вы ее открыли. Там ведь читать надо...

    К примеру читаем:
    ... и все сразу поняли - там жудко холодно... А потом переходим на страничку с более конкретным описанием Хоккайдо и что там видим - среднегодовая температура 8 градусов. Для справки среднегодовая Киева так-же 8... А дальше читаем - Хоккайдо, который занимает четверть территории Японии считается жутким севером на котором живет меньше 6 из 126 млн населения страны (4,4%). Т.е. остров то есть, только населения там мало(плотность ниже плотности населения в Украине, тогда как на более теплом Хонсю плотность в 7 раз выше чем в Украине) - не сильно торопятся японцы даже в своей стране жить в температурных условиях аналогичных украинским. Предпочитают жить в более комфортабельной части Японии.

    Добавлено через 12 минут 30 секунд
    Вот только платят они суммарно на 1кВт тепла больше чем те, кто такой фигней не страдает.

    ЗЫ. Хотя кто считает стоимость поленицы дров - свое время ведь.

    Брикеты осстанутся в несколько раз дороже. И отходы кукурузы и листья требуют сушки. И тратить на сушку будут газ - много газа. Не говоря уже о том, что кукуруза почти вся идет на корма для КРС.
     
  9. Voyutichi

    Voyutichi Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    16.117
    Симпатії:
    8.913
    Адреса:
    м. Самбір
    Відповідь: Re: Відповідь: Re: Опале листя як паливо.

    це не фігня, а можливість менше платити. Не кожен має змогу зробити утеплення свого помешкання, щоб не спалювати понад норму газ. Та і не у всіх газ є.
    Вугілля, дрова коштують грошей, які ще потрібно заробити. А вже потім ці гроші обміняти на паливо. Краще зразу свою працю вкладати в паливо, якщо є така нагода.
     
  10. старий майстер

    старий майстер Інженер

    Повідомлення:
    187
    Симпатії:
    503
    Адреса:
    Ужгород
    Re: Опале листя як паливо.

    Коли вперше 10 років тому із закордону, один сусід привіз печку-камін, яка може обігріти житлове приміщення в 150м.куб, як Він говорив за допомогою 3 дров, всі з нього сміялися, а зараз в нас практично немає будинку де немає подібного апарата, хоча в будинках давно є газ. І в Закарпатті не будуть опалювати альтернативним опаленням а вже років 5 а може і більше як благополучно опалюють і коли хтось зараз ставить поряд з газовим дровяний котел, чомусь це не рахується тупістю. В Європі вже давно продають супер економні дешеві котли і каміни ціна в них реальна для всіх але коли вони перетинають митницю то стають недоступними, тому що в нас багата держава.
     
    ostrov-28 та Люник подобається це.

Поділитися цією сторінкою