Утеплитель для мансарды

Тема у розділі 'Звукоизоляция и теплоизоляция', створена користувачем Kalin_Andrey, 15 чер 2009.

  1. Kalin_Andrey

    Kalin_Andrey Новачок

    Повідомлення:
    13
    Симпатії:
    0
    Добрый день!Помогите пожайлуста. Встал вопрос по поводу утепления мансарды и соответственно какой утеплитель выбрать. Остановил свой выбор на Isover KT 40 или Ursa M11. Но не знаю насколько они подходят для этих целей.Использовать маты 600*1200 не получается потому,что расстояние между стропилами 715-720 мм. Помогите пожайлуста.
     
  2. Kost

    Kost Новачок

    Повідомлення:
    1.242
    Симпатії:
    72
    Re: Утеплитель

    И Урса и Изовер одного поля ягоды - стекловата и потребительскими свойствами практически не отличаются.
    Я бы на Вашем месте обратил внимание на базальтовую миниральную вату. На Роквул или на Парок. Из Роквула для даких целей применяют Рокмин или Домрок.
    Толщина утеплителя для наших широт (Киев) мин. 150 мм., если Вы делаете эксплуатируемый мансардный этаж.Hi
     
  3. Kalin_Andrey

    Kalin_Andrey Новачок

    Повідомлення:
    13
    Симпатії:
    0
    Re: Утеплитель

    Спасибо за ответ Hi!Роквул конечно же лучше.Здесь ,к сожалению, свою роль играет и финансовый момент. Урса и Изовер всётаки подешевле!
     
  4. Kost

    Kost Новачок

    Повідомлення:
    1.242
    Симпатії:
    72
    Re: Утеплитель

    Решение принимать Вам. Если будете выбирать из выше указанного -выбирайте тот материал где выше плотность.Hi
     
  5. Kalin_Andrey

    Kalin_Andrey Новачок

    Повідомлення:
    13
    Симпатії:
    0
    Re: Утеплитель

    Есчё раз спасибо.HiБуду думать дальше
     
  6. Vudracom

    Vudracom Прораб

    Повідомлення:
    1.090
    Симпатії:
    238
    Адреса:
    Львів
    Відповідь: Утеплитель

    Я сам зараз займаюсь будівництвом мансандри власними можливостями у приватному будинку. Тому проходив і цей етап вибору. все залежить від того що ви плануєте робити - якщо отеплення щоб і зимою там перебувати - тоді дійсно як мінімум 15 см товщина (дречі в мене отеплення роквулом) а якщо це тільки на весняно-осінній період і обігрівальних приладів на мансандрі не планується -тоді 10см (я так особисто зробив) але чкі плівки ви використовуєте на гідро та паробар'эр. Я брав дихаючы мембрани, оскыльки не має достатніх проміжків між утеплювачем на верхньою плівкою, а вони саме на таких варіантах і використовуються. як будете обробляти стіни і стелю, якими матеріалами?? і як утеплювати стіни ви вже думали??
     
  7. Kalin_Andrey

    Kalin_Andrey Новачок

    Повідомлення:
    13
    Симпатії:
    0
    Re: Утеплитель

    Планируем делать полностью жилую мансарду с с/у и кухней.В прошлом году установили стропила,обрешётку гидробарьер и металлочерепицу.В качестве гидробарьера использовали Стротекс 140.В этом году выяснелось что для вентилции необходимо выдерживать зазор 50 мм между гидробарьером и утеплителем.Еслиб знал,конечно же установил мембрану.Стены из пеноблоков.Снаружи утеплим Плитами роквул.
    Сейчас хотим утеплить крышу.Я тоже склоняюсь к роквулу.Но он на порядок дороже Урсы и Изовера.Как ,Вы, думаете можно ли их применять.???Хочу использовать в рулонах по 7 метров (длинна стропилы где-то 6,90).
     
  8. Vudracom

    Vudracom Прораб

    Повідомлення:
    1.090
    Симпатії:
    238
    Адреса:
    Львів
    Відповідь: Re: Утеплитель


    нда! з плівкою поспішили трохи - треба було в неті пошукати рекоменації... думаю що требе брати те що надійне, потім окупиться сторицею у зв'язку з економією тепла в мансандрі (ми не настільки багаті щоб купляти дешеві речі - і це правда) тимчасово зекономити на декорі ніж на таких базових пунктах!!! краще рекомендую в вашому випадку не рулон а в пластах - є легша можливість ними орудувати! тим більше що по ширині наскільки я зрозумів між кроквами не поміщається повністю мінвата..!? а стіни з піноблоків наскільки я розумію всередині даху??!! якщо так то у вас є вибір - чи утеплити просто весь дах та по периметру стіни підмурівки будинку, чи тільки стіни по піноблоках - тоді горище буде холодним. якщо варіант другий - я б вибрав пінопласт, але належної товщини - хоча б 5 см(краще 8-10) густиною 20-25. в мене стіни з вагонки а брус 4 см - тому в мене пінопласт 4 см. але прац.ється з ним легко...
     
  9. Kalin_Andrey

    Kalin_Andrey Новачок

    Повідомлення:
    13
    Симпатії:
    0
    Re: Утеплитель

    В моём случае утеплитель в плитах врядле подойдёт.У меня шаг стропил 719-725 мм.А плиты идут 600х1200.Прийдётся подгонять под шаг стропил.Мне кажется что будет много отходов да и колличество стыков меня смущает.Думаю ,что если одной полосой то всё-таки лучше???Честно говоря я не знаю???dntknwdntknw.
     
  10. Vudracom

    Vudracom Прораб

    Повідомлення:
    1.090
    Симпатії:
    238
    Адреса:
    Львів
    Відповідь: Re: Утеплитель

    якщо в кілька шарів то стики не проблема - шахматний порядок і все. я от не розумію - ви будете класти утеплювач вже в сформований канал між плівками?? якщо так то з рулоном як на мене тяжко буде...

    Як варіант утеплювача - американська вата Джонс Менвіл, екологічно чиста, без формальдегідів, одразу товщина 10 і 15 см.. ріжеться як масло.. але тоді крокви вам (та полюбому) треба надбивати, щоб наростити глибину і створити проміжок 4-5 см між плівкою і утеплювачем.
    І якщо ви опалювати будете - то тоді плівку треба нижню брати з рефлектором для відзеркалення інфречервоног випромінювання назад у приміщення (хоча особисто я в цьому сумніваюсь), але є такі рекомендації.
     

Поділитися цією сторінкою