Отримання будівельного паспорту

Тема у розділі 'Юридические вопросы, нормативные документы', створена користувачем Сергей 1, 30 бер 2012.

  1. Сергей 1

    Сергей 1 Новачок

    Повідомлення:
    2
    Симпатії:
    0
    Адреса:
    Херсон
    Здраствуйте. Хотілось почути Вашу думку з наступного питання. На даний час у мене є окремий житловий будинок. Стіна сусідського і мого дому прибудована одна до одної. Маю намір на місці існуючого будинку збудувати новий. Ескізним проектом нового дому передбачений деформаційний шов 50мм між будинками.
    У відповідності до ст. 27 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» будівництво житлового будинку з площею до 300 квадратних метрів може здійснюватися на підставі будівельного паспорту.
    Порядок видачі та форма будівельного паспорта визначено Наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарстваУкраїни від 05.07.2011 N 103.
    Мною були зібрані всі документи передбачені наказом. Районний архітектор проглянувши документи заявив (без посилань на нормативні документи), що мені потрібно ще зібрати нові дозволи від сусідів, оскільки мої дозволи 2010 року втратили чинність та надати копію зйомки інженерних мереж в районі мого дому (зйомка інженерних мереж за 2007 рік була представлена).
    Обов’язковість дозвілів архітектор також аргументував тим, що у мене прибудова.
    Дані вимоги районного архітектора вважаю неправомірними з наступних причин:
    1. В мене немає співвласників земельної ділянки (житлового будинку), про що свідчить акт на землю та паспорт будинку. А надання згоди власників сусідніх земельних ділянок законодавством не передбачено. Прибудови також немає, в проекті дому є диформаційний шов. Сусід відмовляється надати дозвіл.
    2. Надання зйомки інженерних мереж в районі мого дому не вимагається наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України 05.07.2011 N 103. Крім цього, в мене немає намірів прокладати інженерні мережі, а реконструкцію я буду здійснювати в межах своєї земельної ділянки. Тому взагалі незрозуміло навіщо мені потрібна зйомка.
     
  2. haiku_kiev

    haiku_kiev Прораб

    Повідомлення:
    1.414
    Симпатії:
    212
    Адреса:
    Киев
    до суду вже сходили?
     
  3. Ahomin

    Ahomin Стажер

    Повідомлення:
    5
    Симпатії:
    3
    Адреса:
    Львів
    В мене будова дуже подібна до Вашої, я дозвіл від сусідів теж брав. Правда в мене з моїми сусідами жодних проблем, тому питанням законності не заморочувався. Але прийшлось доводити архітектору законність будівництва згідно будпаспорту без проекту, він цього не "знав":). Ви б розрукували сам НАКАЗ і попросили його показати де ці дозволи там вказані.
     
    wanopresn подобається це.
  4. Евгений_8008

    Евгений_8008 Новачок

    Повідомлення:
    4
    Симпатії:
    0
    Если вы живёте в Киеве или области, обращайтесь, вопрос решаемый
    0973528008 0992728871
     
  5. buddybuild

    buddybuild Заслужений майстер

    Повідомлення:
    5.307
    Симпатії:
    6.176
    Адреса:
    Черкассы
    Минрегион опубликовал. http://minregion.gov.ua/index.php?o...o-vіd-kategorії-skladnostі&Itemid=384&lang=uk
    Архитектор прав.
    ДБН В.3.2-2-2009
    1 СФЕРА ЗАСТОСУВАННЯ

    Ці Норми застосовуються для проектування реконструкції і капітального ремонту одноквартирних і багатоквартирних житлових будинків із умовною висотою до 73,5 м включно, гуртожитків, спеціалізованих житлових будинків для осіб похилого віку і маломобільних груп населення, окремих квартир, надбудованих, вбудованих і прибудованих приміщень незалежно від періоду їх будівництва, конструктивних систем, об'ємно-планувальних рішень, застосованих будівельних матеріалів і виробів, а також поширюються на проектування реконструкції будинків і приміщень різного призначення, що переобладнуються у житлові.
    Норми обов'язкові для застосування усіма юридичними і фізичними особами на території України незалежно від форм власності і відомчої належності.
    Реконструкція житлового будинку - перебудова житлового будинку з метою поліпшення умов проживання, експлуатації...
    Прибудова - вид реконструкції, при якій збільшується площа забудови житлового будинку шляхом створення нових приміщень, що безпосередньо прилягають до зовнішніх стін будинку
     
    Andrii_M подобається це.

Поділитися цією сторінкою