Обробка пінопластом нової деревянної стелі

Тема у розділі 'Стены, фасады и перекрытия', створена користувачем klepach-75, 21 бер 2012.

  1. klepach-75

    klepach-75 Новачок

    Повідомлення:
    4
    Симпатії:
    0
    Адреса:
    украина
    Підкажіть чи можна на нову деревяну стелю прикріпити пінопласт, замість гіпсокартона. Якщо можна то як це зробити.
     
  2. Витэк

    Витэк Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.084
    Симпатії:
    1.863
    Адреса:
    Золотоноша
    Можно но не нужно. При возгорании достаточно вдохнуть, чтобы остаться там где был навечно.
     
  3. голандец

    голандец Бригадир

    Повідомлення:
    174
    Симпатії:
    109
    Адреса:
    м.Ужгород
    Мансарда - це приміщення горищного типу на останньому поверсі, обладнане мансардної Дахом, скати якої складаються, як правило, з пологої й більше крутої частин. Утеплення мансарди залежить від того, коли воно проводиться. На етапі будівництва - найкращий варіант, адже тоді можна прорахувати всі можливі варіанти й передбачити різні нюанси. Саме на цьому етапі можна зробити кращий вибір утеплювача залежно від того, як це мансардне приміщення планується використовувати, наприклад, якщо його застосовувати як горище, те тоді резонно утеплювати тільки підлога. Якщо ж мансарди буде відігравати роль житлового приміщення, то утеплювати потрібно буде все - і стіни, і потолок. Також у цьому випадку варто включити мансарду в систему загального опалення будинку. Якщо ж за якимись причинами мансардний поверх утеплений не був, то подумати, як утеплити мансарду пінопластом прийде вже при проведенні ремонту, тому що бажання жити в теплі й комфорті цілком природно.
    При бажанні утеплити мансарду зовсім не обов'язково звертатися до майстрів - професіоналам, можна це зробити своїми руками будь-якому домашньому майстрові, якщо він має хоч які-небудь навички будівельних робіт. Для цього знадобляться будівельні матеріали й ради по монтажі.
    Перед тим, як утеплити мансарду пінопластом, потрібно гарненько виміряти все приміщення, що допоможе визначитися з кількістю матеріалу, необхідного для утеплення. Виміри робляться з обліком того, що можливо допущення дефектів, які будуть чреваті заміною й тому матеріалом варто запастися ледве в більшій кількості, чим це покажуть розрахунки. Пінопласт краще купувати в спеціалізованому будівельному магазині, у якому продавець вам підкаже, який саме пінопласт найбільше підходить для утеплення. Також довідайтеся в нього, які вам потрібно прикупити додаткові матеріали, наприклад, для захисту утеплювача від води й вологи. Для виготовлення каркаса, у який буде поміщений утеплювач, потрібно придбати й деревний матеріал, дерево при цьому повинне відповідати відповідним вимогам і повинне бути сухим. Потім можна починати складання конструкції. Можна зібрати утеплювальну панель, для чого із брусків і балок з дерева збирається й заставляється пінопластом. Якщо потрібно, потрібно обтягти цю конструкцію водозахисним матеріалом і закріпити його степлером. Потім вся ця конструкція вже в готовому виді кріпитися до стіни. Можна провести утеплення відразу на монтажній поверхні. Для цього балки закріплюються на потрібній поверхні, потім укладається пінопласт і знову закріплюється. Додаткові прошарки кріпляться над основним шаром. Коли укладання пінопласту закінчене, вся конструкція закривається тонким фанерним аркушем. Таким чином, утеплення буде вважатися закінченим
    Пінопласт уважається самим популярним матеріалом для утеплення мансард і багато громадян саме його застосовують для цього виду робіт. Однак, цей варіант не є оптимальним і найкращим і це багато в чому визначається характеристиками самого пінопласту. Він є пожароопасним, при цьому при горінні він може виділяти отрутні пари й тому в житлових приміщеннях його використання зовсім небажано. Ще одна властивість так само не дуже корисно - пінопласт - паронепроникна й тому вся волога буде осідати на стінах конденсатам, а не виходити назовні. Тому, у цей час для теплоізоляції мансард все більшу популярність став здобувати такий утеплювач, як мінеральна вата або плити з кам'яної вати, як не можна краще підходящі по всіх параметрах по проникності пари й пожежної безпеки. Ці матеріали довговічніші пінопласту й такий утеплювач не потрібно буде часто міняти й при цьому можна підібрати потрібну товщину, більше підходящу для вашого регіону.klepach-75-вирішувати Вам!
     
  4. Витэк

    Витэк Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.084
    Симпатії:
    1.863
    Адреса:
    Золотоноша
    У кого нет денег на вату, утепляйте очеретом, по сути тоже, но значительно дешевле.
     
  5. голандец

    голандец Бригадир

    Повідомлення:
    174
    Симпатії:
    109
    Адреса:
    м.Ужгород
    Використання очерету, як природного теплозвукоізоляційного матеріалу у будівництві при облаштуванні осель та присадибних приміщень відоме здавна. На теренах України піковий період застосування очерету припадав на кінець VIII сторіччя, коли майстри, прагнучи створити свій власний стиль, розробляли індивідуальні проекти.

    У 50-тих роках минулого століття у Радянському Союзі навіть існувала державна програма щодо використання очерету в будівництві, однак за різних обставин вона не отримала належного втілення. З розвитком промисловості про очерет, як і про багато інших природних матеріалів, на жаль, забули. Зараз очерет черговий раз повертається на вітчизняний ринок будівельних матеріалів, тоді як технології його виробництва та застосування в деяких європейських країнах постійно вдосконалювались.

    Сучасний матеріал з очерету виготовляється двох видів – очеретяні в’язані плити та мати, стягнуті впоперек стебел оцинкованим дротом або поліпропіленовою ниткою.

    Очеретяні плити застосовуються для теплової та акустичної ізоляції несучих стін, внутрішніх перегородок, горищ та підлоги у будівлях різного призначення. Утеплення з очеретяних плит, товщиною 10 см заміняє цегляну кладку в дві з половиною цеглини.

    Використовують очеретяні плити і як декоративний та вітрозахисний паркан на присадибних та дачних ділянках.

    За результатами випробувань, проведених Українським науково-дослідним інститутом пожежної безпеки МВС України та Інститутом гігієни і медичної екології АМН України, плити віднесені до 1-го класу використання і рекомендовані для всіх видів будівель без обмежень.

    Технічні показники очеретяних плит:
    — теплопровідність при температурі 298°±5°К (25°±5°C): не більше 0,042 Вт/(м•К);
    — густина: 156 кг/м3;
    — вологість за масою: 4%;
    — водопоглинання за об’ємом: 18%.

    Очеретяні мати слугують для закріплення штукатурки на будинках наприклад замість дранки або металевої сітки, а також для утеплення та захисту дерев, квітів, ягідників. Очеретяні плити і мати – чудовий декоративно-оздоблювальний матеріал для оформлення приміщень, ландшафту, малих архітектурних форм та дахів.

    Оскільки очерет зберігає стійкість до води понад 50 років, то дах з очеретяних кулів, при дотриманні техніки монтажу, є досить надійним та довговічним. Він пасує сучасним заміським будинкам, готелям, ресторанам, базам відпочинку. В будівлях, де застосовано утеплення або покрівля з очерету, взимку-тепло, а влітку – прохолодно.
     
  6. eco4ster

    eco4ster Підмайстер

    Повідомлення:
    55
    Симпатії:
    11
    Адреса:
    Винница
    Мягкая ДВП европейского производителя плотностью 230 кг/м3 толщиной 10-19 мм. очень хорошо заменит гипсокартон, МДВП прекрасно шпаклюется гипсом.
    По техническим характеристикам превосходит и мин.ваты и пенопласты при этом МДВП является абсолютно экологичным материалом.
     

    Вкладення:

    • Дом2.jpg
      Дом2.jpg
      Розмір файлу:
      126,8 КБ
      Переглядів:
      138
    1 людині також подобається це.
  7. Andrii_M

    Andrii_M Адміністратор Команда форуму

    Повідомлення:
    7.147
    Симпатії:
    5.906
    Адреса:
    Київ
    Відповідь: Обробка пінопластом нової деревянної стелі

    klepach-75, вже розглядалось питання по утепленню стелі пінопластом.
    Можете ще почитати відповіді тут: https://krainamaystriv.com/showthread.php?t=10976
     
  8. klepach-75

    klepach-75 Новачок

    Повідомлення:
    4
    Симпатії:
    0
    Адреса:
    украина
    Відповідь: Re: Обробка пінопластом нової деревянної стелі

    Подскажите как крепить и какая цена.
     
  9. eco4ster

    eco4ster Підмайстер

    Повідомлення:
    55
    Симпатії:
    11
    Адреса:
    Винница
    Re: Відповідь: Re: Обробка пінопластом нової деревянної стелі

    klepach-75,
    К деревянной основе МДВП крепится саморезами по дереву с шагом 10-15 мм.
    Цена 10 мм - 22 грн/м2, 19 мм - 38 грн/м2.
     

Поділитися цією сторінкою