Выбор ТТ котла

Тема у розділі 'Твердотопливные котлы', створена користувачем santan, 9 лют 2012.

  1. santan

    santan Стажер

    Повідомлення:
    10
    Симпатії:
    3
    Адреса:
    украина
    Дом в 3 этажа. Каждый по 120 м.кв. Плюс чердак отапливаемый 80 м.кв. Первый этаж цокольный на половину в земле. Плюс отдельно стоящий гараж и топочная 36 м.кв, где будет стоять ТТ котел. Стены дома 1.5 кирпича + пенопласт, стеклопакеты в 3 стекла .
    С газом все понятно. Подскажите пожалуйста какой ТТ котел купить, он будет резервным и работать на дровах. Присматриваюсь к Калвис 2-40, СТС-40, CHT Logika, Moderatar Unica Sensor
     
  2. xuligan

    xuligan Стажер

    Повідомлення:
    21
    Симпатії:
    4
    Адреса:
    прикарпаття
    Відповідь: Выбор ТТ котла

    Бачив деякі моделі калвіса, правда не в роботі, у магазині, можу сказати що у Лабасів газ подорожчав давно і дуже різко, вони теж колись як і ми тепер понабудовували будинків по 300-400 кв.м і коли прийшлось платити реальну ціну за газ то пачали шукати альтернативу. Для початку подивіться ці котли в живу, характеристики, об'єм топки, зручність чистки. Впихнути нано технології в ТП котел неможливо, при правильно змонтованій і розрахованій системі ви скоріш не відчуєте сильної різниці між ними. Часто читаю гарні відгуки за СТС вроді Вінниця десь робить, якщо я не помиляюсь. Сам знаходжусь на етапі вибору котла, правда меньшого по потужності.
     
  3. Остап1974

    Остап1974 Майстер

    Повідомлення:
    129
    Симпатії:
    52
    Адреса:
    Львов
    santan, якщо паливо виключно дрова, з вище Вами перерахованих марок, придивіться до СТС-40.
     
  4. Степанович1

    Степанович1 Бригадир

    Повідомлення:
    357
    Симпатії:
    179
    Адреса:
    Тернополь
    Відповідь: Выбор ТТ котла

    СТС-40 із збільшеною камерою завантаження, якщо паливо дрова. Але опалювати таку площу дровами накладно. Придивіться до вугільних автоматів.
     
  5. igoro

    igoro Прораб

    Повідомлення:
    456
    Симпатії:
    285
    Re: Відповідь: Выбор ТТ котла

    Опалювати такий будинок накладно будь яким паливом, але в будь якому випадку найдешевше газом по 1.10 (до 6000 куб), потім дровами, а потім вугіллям. Друга справа, що дров на таку площу обігріву буде потрібно куб на три дня, але і вугілля теж піде немало, крім того воно дороге і поганої якості, а брати дорогий вугільний автомат для резервного котла думаю нераціонально, а в звичайному його спалювати не так просто (на паралельних темах багато прикладів цього). Думаю найкращий варіант - газовий плюс резервний дровяний (щоб вкластися в 6000 куб.), друга справа що дровяний бажано з великою топкою, щоб поменше підходити.
     
  6. Іван 55555

    Іван 55555 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.306
    Симпатії:
    1.140
    Адреса:
    калуш
    СТС,МОТОР СІЧ,АНКОТ-ці котли одного конструктора,що правда СТС остання розробка.по АНКОТАХ можу дати інформацію.є відгуки реальних користувачів.звісно любий котел можна запороти поганою(неправильною)обв"язкою.
     
  7. Mihalych

    Mihalych Стажер

    Повідомлення:
    17
    Симпатії:
    5
    Моя Вам щира порада- тільки не Анкот. Пошкодуйте свої гроші і нерви. Консультації нормальної не отримаєте, комплектуючі, що мають мінятися по гарантії Вам продатуть за три шкури (тільки автоматику Комфорт Вам запропонують за 1100,00 грн, коли ії червона ціна-500-600 грн, форсунку керамічну Вам прийдеться потім купити в разі розрушення рідної за гривень так 600-700), та й піролізу від нього не дочекаєтесь. Анкоту до СТС як......Знаю про що говорю. Мав змогу порівняти на практиці. Сумно, як дурять нашого брата.
     
  8. Іван 55555

    Іван 55555 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.306
    Симпатії:
    1.140
    Адреса:
    калуш
    де факти?
     
  9. тепловик

    тепловик Інженер

    Повідомлення:
    1.506
    Симпатії:
    390
    Адреса:
    Черкассы
    я за калвис 2-40
     
  10. Іван 55555

    Іван 55555 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.306
    Симпатії:
    1.140
    Адреса:
    калуш
    Mihalych, якби я анкоти і їм подібні орлан,атмос не встановлював я б мовчав.що значить не доб!єтесь піролізу?дати адресу користувачів у франківську,забалотові які користуються даними котлами і нарікань жодних!чим ви топите?в тих котлах настроюється первичне і вторичне повітря вручну і один раз!ви користувач,чи представник других котлів?дайте фото вашого котла і обв"язку його!
     

Поділитися цією сторінкою