Модернізація КЧМ

Тема у розділі 'Твердотопливные котлы', створена користувачем Voyutichi, 17 гру 2009.

  1. Voyutichi

    Voyutichi Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    16.117
    Симпатії:
    8.913
    Адреса:
    м. Самбір
    Відповідь: Re: Відповідь: Модернізація КЧМ

    попалив трохи котлом - поки що нема потреби в терморегуляції спеціальним терморегулятором.. Тому і не ставив його. А от аварійний розхолоджувач - потрібний обов'язково.
     
  2. Остап1974

    Остап1974 Майстер

    Повідомлення:
    129
    Симпатії:
    52
    Адреса:
    Львов
    Re: Відповідь: Re: Відповідь: Re: Відповідь: Re: Відповідь: Модернізація КЧМ

    У "чисто-кровних" піролізників,переважно - димосос.Подача вторинного повітря на форсунку,за допомогою каліброваних отворів...Я задавав собі запитання,чому саме димосос на виході з котла?Відповідь стала зрозумілою подивившись на конструкційні схеми котлів.Димосос розігріті гази з первинної камери,через керамічну форсунку,всмоктує у вторинну, де і відбувається згорання газів під дією вторинного повітря.Якщо подати повітря вентилятором під колосник,відбудеться звичайне нижнє горіння.Пере збагачена повітрям первинна камера,та гази які утворяться в ній ,будуть частково охолодженні, і відповідно,процес утворення піролізних газів не відбудеться...Первинна камера у піролізних колтлах завжди є збіднена повітрям навмисно,щоб не допустити повноцінного горіння дров,а лише тління.На природній тязі без димососа, такі котли будуть працювати,але досягнути номінальної потужності і відповідно КПД - буде складно.
    Вроді так.
     
  3. Voyutichi

    Voyutichi Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    16.117
    Симпатії:
    8.913
    Адреса:
    м. Самбір
    Відповідь: Модернізація КЧМ

    вентилятор на вході чи на виході - це такий собі "турбо" режим підняття генерованої потужності без збільшення площі горіння палива. На зразок турбонагнітачів у автомобілях.
    Димосос краще від вентилятора тим, що зменшує вимоги до щільності газового тракту котла. Але піднімає вимоги комплектуючих щодо агресивних умов роботи.
    З вентилятором простіше - тільки б тиснув повітря, навіть з коп'ютера піде.. :)
     
  4. юриййй

    юриййй Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.018
    Симпатії:
    1.288
    Re: Відповідь: Re: Відповідь: Модернізація КЧМ

    Фотки були ,але щось не найду.Можу дать ссилку на другий форум де це є.Але мене мабуть зарубають модератори.Тут цього не полюбляють.Найду фотик та сфоткаю для наглядності, але трохи пізніше.Асе дуже просто.

    Ризикну, подивіться тут, багато чого зрозумієте. http://www.forumhouse.ru/forum132/thread63491-20.html
     
    1 людині також подобається це.
  5. Voyutichi

    Voyutichi Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    16.117
    Симпатії:
    8.913
    Адреса:
    м. Самбір
    Відповідь: Re: Відповідь: Re: Відповідь: Модернізація КЧМ

    юриййй, перетягніть, будь-ласка фотки звідтам на наш форум. Реєструвати проситься..:(
     
  6. Shkval

    Shkval Новачок

    Повідомлення:
    105
    Симпатії:
    8
    Адреса:
    Зборів
    Відповідь: Re: Відповідь: Re: Відповідь: Модернізація КЧМ

    Є ідея фікс. Я відмовився наразі від СТСівського котла і думаю теж модернізувати КЧМ. Але усе задумано складніше і цікавіше мабуть як тут описано наразі в цій темі.

    Сьогодні купив один 7-секційний КЧМ і від тестя дістався на халяву 5-секційний. Обидва ідентичні, але не знаю, що за модель і не можу знайти до них схеми. Фланець подачі і виходу води розташований по діагоналі в протилежних кутах передньої і також задньої секції.

    Шо хочу зробити? Хочу обидва котли з'єднати в один. В одному має бути камера загрузки, а в другому піролізна камера або принаймні напівпіролізна.

    Хочу порад.

    1. Думаю варто створити нову тему по реалізації даного задуму, що скажуть модери? Можна?
    2. Підкажіть схему даного котла.
    3. Я думаю зняти задню кришку і якось їх скрутити, в нижній дверці зробити форсунку в другий, менший КЧМ і там обкласти шимоткою. В кого які будуть конструктивні пропозиції?
     
  7. юриййй

    юриййй Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.018
    Симпатії:
    1.288
    Re: Відповідь: Re: Відповідь: Re: Відповідь: Модернізація КЧМ

    Та це понятно, що потрібно реєструватись.Там просто весь шлях еволюції моєї форсунки, куча порад від СТС мастера і всього остального.Мені здається краще подивитись там.Все воно іде в комплексі, форма форсунки , її розмір все взаємозвязано з будовою камери допалювання, так як шамотні кирпичі форсунки лежать на стінках вторинної камери.І чому так а не едак.....

    Добавлено через 5 минут 44 секунды
    Це можно зробити запросто.І не раз обговорювалось, здається і на цьому форумі.Один котел -загрузочна камера, другий теплообміниик.Головне , щоб Ви розуміли сам прнцип піролізного горіння.А дальше і прапор в руки.
     
  8. artsin

    artsin Майстер

    Повідомлення:
    73
    Симпатії:
    31
    Адреса:
    Мариуполь
    Прошу совет.у меня кчм 1 с тремя дверками.как их загерметизировать.пробовал машинным герметиком -выгорает.не совсем понятно по неклейке шнура -ведь для этого должен быть паз а не дверке метал слишком тонкий 5-6 мм.да и как его сделаешь.ваш ответ очень нужен .котел поставил хотя и в отдельной комнатке но все таки в доме.поэтому дыма не должно быть вобше.с тягой проблемы есть но это уже не в этом году
     
    Volodimyr подобається це.
  9. Остап1974

    Остап1974 Майстер

    Повідомлення:
    129
    Симпатії:
    52
    Адреса:
    Львов
    artsin,робив наступним чином...
    Дверцята промазуєте машинним маслом.
    В місцях дотику дверок на передній секції КЧМ наносимо вогнетривкий герметик(я використовував "Прибалтійський" для камінів ціною, в районі 30-35 грн. в "Епіцентрі".Про цей герметик є посилання на нашому форумі "Країна майстрів",тому навмисно,не називаю виробника...)
    Пи.Си.Перед тим як робити маніпуляції з герметиком,шайбами зробіть підгонку дверок,а місця дотику "про шліфуйте" та обов'язково перевірте наявність відбивачів полум'я(металеві пластини,які кріпляться на дверках 3-ма болтами.Якщо пластини відсутні,при вищих температурах згорання в котлі, дверцята будуть деформуватись, особливо-завантажувальні та верхні прочистні ).
     
  10. Voyutichi

    Voyutichi Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    16.117
    Симпатії:
    8.913
    Адреса:
    м. Самбір
    Відповідь: Re: Модернізація КЧМ

    artsin, я припасовував напильником, щоб поверхня дотику буда гладка і без щілини, по всьому периметру металу дверки. Тримає нормально, без спецгерметика.
     

Поділитися цією сторінкою