Котел Маяк АОГВ-12КС

Тема у розділі 'Газовые котлы', створена користувачем Valeric2, 24 кві 2010.

  1. Voyutichi

    Voyutichi Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    16.117
    Симпатії:
    8.913
    Адреса:
    м. Самбір
    Відповідь: Re: Котел Маяк АОГВ-12КС

    може бути такий, а можна і на крок меншим зробити.

    В мене така насосна група взагалі на різьбах, без зварки, зроблена. На фото труби трохи задовгі, можна і компактніше робити.
     
    1 людині також подобається це.
  2. sesh_t

    sesh_t Майстер

    Повідомлення:
    145
    Симпатії:
    5
    Адреса:
    Черновцы
    А можете показати як у вас?Було б добре обійтись без сварщика.
    Може кому пригодится знайшов фото установки на обратку
    [​IMG]
    1 Котёл
    2 Автовоздушник
    3 Термостатический клапан
    4 Радиатор
    5 балансировочные клапан
    6 Мембранный расширительный бак
    7 Шаровой кран (вентиль)
    8 Фильтр сетчатый магистральный
    9 Циркуляционный насос
    10 Термоманометр
    11 Предохранительный клапан
    В “закрытых системах” обычные циркуляционные насосы размещают на обратном трубопроводе из-за более низкой температуры на данном участке
    Насосы с автоматической регулировкой скорости (Grundfos ALPHA2, Belamos BRS EA, и др.) должны устанавливаться в подающую магистраль, если требуется использовать функцию "ночной режим"
    Насосы с мокрым ротором всегда устанавливают так, чтобы вал находился в горизонтальном положении
    Устанавливайте насос таким образом, чтобы избежать попадания воды в клеммную коробку через кабельный ввод
    В начале отопительного сезона убедитесь в работоспособности насоса (не заблокирован ли ротор двигателя отложениями или накипью)
    Мені цікаво які функції виконують пункти 2 і 11,в мене такого немає може треба поставити для покращення системи?
     
  3. telets

    telets Бригадир

    Повідомлення:
    160
    Симпатії:
    125
    Адреса:
    УКРАИНА КОЛОМЫЯ
    sesh_t Необхідно поставити.
    2 Автовоздушник для виведення пари при роботі котла.Ставити в верхній точці системи.
    11 Предохранительный клапан розгерметизовує (відкриває)систему при перевищенні тиску теплоносія системи опалення граничної величини тиску аварійного спрацювання клапана .Вказується на клапані,для більшості випадків в межах 2-3,5 атмосфер.
     
  4. Voyutichi

    Voyutichi Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    16.117
    Симпатії:
    8.913
    Адреса:
    м. Самбір
    Відповідь: Re: Котел Маяк АОГВ-12КС

    зробив ось так:

    [​IMG]

    насос зараз не під'єднаний. Дистанції розраховані на штатні американки, які ідуть з насосом.

    до магістралей під'єднював за допомогою GEBO. У них достатній асортимент для монтажу сталевих систем без зварки.

    [​IMG]


    ущільнення до труби магістралі, з термостійкої гуми. Я для надійності ще і уніпаком промащував - гума витримала його, не розкисла.

    [​IMG]
     

    Вкладення:

  5. Djon

    Djon Майстер

    Повідомлення:
    129
    Симпатії:
    82
    Адреса:
    Днепропетровская обл.
    Re: Відповідь: Re: Котел Маяк АОГВ-12КС

    У меня к Вам два вопроса:
    1. Есть у такого обратного клапана вращающиеся части выходящие наружу конструкции ( т. е. сальник набивать нужно ?) ??
    2. Какое у него сопротивление ? Т. е. не помешает он работе системы с естественной циркуляцией ???
    Почему спрашиваю: у меня стоит шаровый кран, во первых при включении насоса необходимо перекрывать кран, во вторых с сальника постоянно прокапывает вода. Вот и думаю заменить на обратный клапан, как он в эксплуатации?
     
  6. sesh_t

    sesh_t Майстер

    Повідомлення:
    145
    Симпатії:
    5
    Адреса:
    Черновцы
    Too telets
    А яка там пара при роботі котла(пункт-2) можна детальніше а то майстри що встановлювали про таке нічого не говорили,і це важливо чи ні воно якось впливає на роботу котла і його довговічність?а по пункту 11
    Що мається на увазі розгерметизовує? Буде виливатись вода через нього чи як?

    Voyutichi
    Дякую за роз'яснення,в мене така конструкція не поміститься на подачі так як там ідуть ще інші труби,буду напевно робити собі як на фото на сторінці 6 що я викладав.
    Хочу також запитати хочу поставити у двох перших кімнатах від котла на батареї якісь термоклапани не знаю як вони правильно називаються но щоб можна було зменшувати температуру у батареях а то вони дуже гарячі а ті що в інших двох кімнатах тільки теплі,виходить що в одних кімнатах жара а в інших тільки тепленько, що можете порадити і вона(клапана) ставляться на вхід так?
     
  7. Voyutichi

    Voyutichi Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    16.117
    Симпатії:
    8.913
    Адреса:
    м. Самбір
    Відповідь: Re: Котел Маяк АОГВ-12КС

    нема, там просто кулька з поліпропілену, яка ледве плаває у воді (тобто майже повністю у неї занурена). Клапан повністю герметичний.
    Який прохідний гідравлічний опір у цього клапану - я не знаю, але шпарина по периметру вихідного отвору має більше 1 см. Цей клапан і розрахований на роботу при природній циркуляції.
    через нього видаляється повітря з системи. Краще монтувати на стояку від котла у самому верху. Якщо говорити про наведену схему, то він повинен стояти біля термостату першої від котла батареї (по ходу теплоносія) другого поверху.
    саме так, з нього злиється стільки теплоносія, щоб тиск не перевищував його налаштування.
    можна і так. У вас не збалансована гідравлічно система. Якщо ви поставите тільки на перших батареях клапани, тоді вони обмежуватимуть кількість теплоносія, який проходитиме через них в залежності від температури у кімнаті. Одним користувачам цього і достатньо.
    А правильно б було, якщо би всі батареї гілки отримували кількість теплоносія пропорційно до своєї потужності. Тоді б вони мали завжди однакову температуру.
    Досягається цього гідравлічним балансуванням. Суть його у тому, що збільшують гідравлічний опір коротких ділянок шляхом додаткового монтажу вентиля на радіаторі.
    Балансувати можна і термостатичним вентилем, який ставиться на вході в радіатор, так і зворотнім вентилем, який ставиться на виході теплоносія з радіатора.
    І так, ви поставили вентилі на радіатор і що дальше?
    Можна вручну балансувати, знаходячи методом послідовного наближення оптимальну величину перекриття радіаторних вентилів.
    Приклад: гілка з чотирьох радіаторів. В початковому стані всі вентилі відкриті (на найвіддаленішому радіаторі вони і такими повинні залишитися, вентилі використовуватимуться тільки для демонтажу радіатора).
    1. Прикриваємо зворотній вентиль на першій батареї. Випробовуємо температуру на трьох наступних. Якщо ніякий радіатор не збільшив своєї температури біля свого термовентиля (це буквально має відчутися через максимум 1 хв) - прикручуємо вентиль першого радіатора ще на один оберт.
    2. Ми відчули збільшення температури наступного по ходу теплоносія радіатора. Чекаємо хвилин 5. Другий радіатор повинен весь прогрітися. Якщо так і залишився тільки зверху гарячий - ще прикручуємо вентиль першого радіатора. І так послідовно повторюємо до отримання прогрівання друго радіатора.
    3. Третій радіатор по температурі так само контролюємо, як і другий. Звичайно, коли ми домагалися прогріву другого радіатора шляхом перекривання вентиля на першому радіаторі, на третій радіатор це також впливало і він збільшував свою температуру внаслідок перерозподілу (збільшенням у свою сторону) потоку теплоносія. Але якщо ми добились нормальної температури другого радіатора, то це ще не гарантія, що третій радіатор також ввійшов у свій режим. Тому і на ньому контролюємо і добиваємось повного прогріву так, як і добивались на другому радіаторі, але вже прикручуючи пропорційно не тільки вентильна першому радіаторі, а і так само (для спрощення - на однаковий кут повороту) вентиль і на другому радіаторі. До того моменту, поки не прогріється третій радіатор.
    4. І так ми отримали ситуацію, що три перших радіатори гріють нормально, залишилось добитись нормального прогріву четвертого радіатора.
    Цього досягаємо пропорційним притисканням (одночасним) зворотніх вентилів на попередніх трьох радіаторах аж до тих пір, поки четвертий радіатор прогріється повністю.

    ..такий спрощений алгоритм.

    Зауваження, які необхідно мати на увазі при налаштуванні (гідравлічному балансуванні системи):
    1. Потік теплоносія через вентиль є непраямопропорційний щодо кута повороту корка вентиля. Тому кожен наступний оберт при закриванні вентиля зменшує протік більше, ніж попередній оберт.
    2. Є термостатичні вентилі із функцією балансування, є і зворотні (нижні) запірні вентилі з цією функцією. Тобто їх можна раз відбалансувати і зафіксувати це налаштування. Подальші перекривання-відкривання не розстроять їх, система збереже збалансованість при демонтажі-монтажі радіаторів.
    3. Можна збалансувати простими запірними (нижніми) вентилями, які без функції попереднього налаштування. Також нормально працюватиме, тільки необхідно для кожного вентиля записувати, на скільки обертів він був відкритий перед повним закриванням (при демонтажі радіатора, наприклад).
    4. Кульовими вентилями, які часто використовують для приєднання радіаторів, також можна балансувати по цьому алгоритму, але вони (налаштування) дуже грубі і через це важко "вловити " робочий кут повороту ручки вентиля.
     
    Uh0, Andrii_M, Любко та 4 іншим подобається це.
  8. sesh_t

    sesh_t Майстер

    Повідомлення:
    145
    Симпатії:
    5
    Адреса:
    Черновцы
    too Voyutichi
    Дякую за розтлумачення про балансування системи,поставлю два вентиля на перші дві батареї на вхід, думаю цього буде достатньо ще й в парі з насосом а на третю зараз немає змоги так як там щойно зробив ремонт там і пускати сварщика не хочется туди) А за термостатичні вентиля почитав що з ними не все просто і надійно як на перший погляд особливо для чугунних батарей вони і забиваются і течуть або по пів батареї будуть гріти так як пропускна способність їх ніяка і т.д. так що краще проще зато надійніше імхо
     
  9. Voyutichi

    Voyutichi Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    16.117
    Симпатії:
    8.913
    Адреса:
    м. Самбір
    Відповідь: Re: Котел Маяк АОГВ-12КС

    я розумію, що це не ваші слова. Тому дозволю собі запевнити вас, що дана інформація абсурдна. Приймайте її до уваги тільки як шкідливу дезінформацію.
     
  10. sesh_t

    sesh_t Майстер

    Повідомлення:
    145
    Симпатії:
    5
    Адреса:
    Черновцы
    Re: Відповідь: Re: Котел Маяк АОГВ-12КС

    Може й брешуть хто зна)
    А термостатичні ви такі маєте на увазі? http://nasos.ltd.ua/katalog/watts/termostaticheskaya_golovka_watts_se_148/ Якща так то як їх встановлювати, на батарею на вході ніяк не вийде,в мне так підключено


    [​IMG]
     

Поділитися цією сторінкою